fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Sanktan: Qvidings Emma Roustaei, en spelare som brinner för fotboll

Publicerad

den

Är stolt att kunna presentera en intervju med en av mina favoritspelare i Qviding FIF F-98, Emma Roustaei.

Hej Emma, spelare i Qviding F-98. Sist jag såg er spela så blev jag väldigt förtjust i ditt spel och hur du kontrollerade mittfältet. Kan du beskriva dig själv som spelare?

Jag har ganska svårt för att beskriva mig själv, men jag skulle nog säga att jag är en spelare som har bra spelförståelse och är en bra passningsspelare. En spelare som brinner för fotboll och hela tiden vill utvecklas och bli bättre.

Ni i Qviding verkar ha en väldigt bra laganda och förmedlar väldigt mycket glädje? Vad är nyckeln till bra laganda tror du? Vad gör ni för att få det så bra?
Nyckeln till en bra laganda enligt mig är nog att alla kan vara med varandra och att man har bra kamratskap. Vi har en bra laganda i laget och jag trivs väldigt bra. När man trivs bra i ett lag lär man sig bättre, man tycker att det är roligare att träna och man spelar även bättre som lag. Desto mer man känner varandra utanför plan, desto lättare är det att spela med varandra på plan. Laganda är nyckeln till framgång. Det vi gör för att få bra laganda är att vi brukar göra roliga saker med varandra utanför planen. Vi har till exempel åkt utomlands, vi har spelat mycket cuper och under sommaren har vi även gjort väldigt mycket med varandra, vilket har stärkt lagandan ytterligare.

Om du fick summera er säsong? Hur har det gått för laget och för dig?
Vårt mål under säsongen var att vinna Sanktan 1, men så långt kom vi tyvärr inte den här gången. Säsongen började ganska segt med en förlust och en oavgjord, men sedan blev det bara bättre och bättre. Vi har haft våra motgångar, som alla andra lag säkert också har haft, då spelet inte riktigt fungerat. Men för det mesta har vi spelat väldigt bra och det har varit tufft att möta oss. Vissa matchen har vi även haft stor del av spelet men missat våra målchanser, vilket har lett till att vi förlorat.

Det som är så bra med Qviding F98 är att det inte är en person som gör hela laget, utan alla på plan är väldigt duktiga individuellt. Själv tycker jag att det har gått bra för oss, både i cuper och i serien. Jag tycker även att jag har utvecklats mer och mer under det året jag har spelat med Qviding. Jag har fått bättre självförtroende när det gäller fotbollen och jag vågar mer. Det kan bero på att vi har så bra kvalité och tempo på träningarna vilket gör att man hela tiden utvecklas.

I helgen starta Sanktanslutspelet. Vad tror ni om era chanser att ni hela vägen? Vad har ni satt upp för mål?
Med det spel och tempo som vi har just nu skulle vi kunna gå hela vägen. Vårt mål är ju såklart att vinna Sanktan, men för att göra det måste vi först vinna kvartsfinalen som är på söndag och det är det viktigaste just nu.

Önskar Emma Roustaei och Qviding FIF F-98 all lycka till.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Höjdpunkter: F19, Kopparbergs/Göteborg FC – IF Limhamn Bunkeflo, 3-2

Publicerad

den

Här ovan ser ni alla målen från matchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och IF Limhamn Bunkeflo i F19-serien.

Läs också: Molly Johansson – Det stora utropstecknet när Kopparbergs/Göteborg FC vann

Målskyttar:
1-0, Molly Johansson, Kopparbergs/Göteborg FC
1-1, Amanda Olsson, IF Limhamn Bunkeflo
2-1, Andrea Pajovic, Kopparbergs/Göteborg FC
2-2, Emma Paulsson, IF Limhamn Bunkeflo
3-2, Ulrika Bredin, Kopparbergs/Göteborg FC

Glöm inte att följa oss på sociala medier för fler uppdateringar, länkar finner ni här nedan!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Molly Johansson – Det stora utropstecknet när Kopparbergs/Göteborg FC vann

Publicerad

den

Igår åkte jag till Valhalla för att se matchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och IF Limhamn Bunkeflo i Svenska Spel F19 Södra.

Läs också: Stadium Sports Camp – Världens roligaste fotbollsvecka

Har inte sett Kopparbergs/Göteborg FC spela på väldigt länge och var väldigt nyfiken på att årets trupp. Har även fått in lite tips på spelare som jag absolut inte får missa i detta lagbygge.

Först och främst såg jag framemot att se Hanna Andersson och Evelyn Ijeh som jag följt genom åren. Båda tillhör numera Kopparbergs/Göteborg FC A-lag. Att dessa två spelare skulle ta det stora klivet var jag helt övertygad om. Både Hanna och Evelyn besitter väldigt fina kvalitéer.

Läs också: IFK Göteborg besegrade Eriksberg, Ijeh stor matchhjälte

Första halvleken igår bjöd inte på något vidare spektakulärt, dock var det en spelare som verkligen stack ut. Hon heter Molly Johansson och spelar för Kopparbergs/Göteborg FC. Jädrar, vilken oslipad diamant, det här kan bli riktigt bra!

Det var också Molly Johansson som gav laget ledningen med 1-0 i början av andra halvlek. Tyvärr hann inte glädjen hålla i sig så länge då Amanda Olsson höll sig framme när målvakten skulle skjuta upp bollen. Bollen träffade Amanda och gick in i mål.

Men Kopparbergs/Göteborg FC kom tillbaka när Andrea Pajovic träffade mål i den 76:e minuten. Men bara en minut senare så fick IF Limhamn Bunkeflo en straff, en straff som Emma Paulsson förvaltade väl. Matchen såg ut att sluta 2-2 men så i slutminuterna, på en hörna som landade hos Elma Junttila Nelhage och Elma i sin tur lade fram bollen till Ulrika Bredin som drog på ett skott utifrån och 3-2 var ett faktum.

Läs också: Andrea Pajovic klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Kopparbergs/Göteborg FC vann matchen med 3-2 och det stora utropstecknet igår stavas Molly Johansson. Fasiken vilken spännande spelare som Kopparbergs/Göteborg FC har hittat. Får bli fler matcher framöver helt enkelt.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Ida Gustafsson nöjd efter Dösjöbros succéstart: ”Ser väldigt lovande ut”

Publicerad

den

DÖSJEBRO. Den sydligaste serien i F17-SM – SM F17 Södra Götaland – innehåller några av de tyngsta lagen i fotbollssverige. FC Rosengård, Kristianstads DFF och Växjö DFF är alla med i serien och är på jakt efter slutspelssplatsen som leder till SM-slutspel.

Toppar tabellen efter fem omgångar gör dock ingen av de damallsvenska föreningarna. Istället är det Dösjöbro IF – från det lilla samhället med cirka 900 invånare – som leder SM F17 Södra Götaland.

I toppmötet mot Fortuna FF kom den femte raka segern och utöver full pott är Dösjöbro IF även det lag som släppt in färst mål i serien.

LÄS MER: Landslagsmeriterade Isabella Grujic om flytten till Rosengård: ”Jag ville utvecklas mer”

– Det känns riktigt bra faktiskt, säger försvararen Ida Gustafsson om den imponerande segerraden.

Vad är det som gjort att det gått så bra?
– Vi är tillsammans. Vi känner varandra väl och kan varandra innantill och utantill, om man säger så.

Säsongen må vara lång men den fina starten gör att det börjar bli dags för Dösjöbro IF att revidera sin målsättning.

– Säsongen (målsättningen reds. anm.) var väl att vi skulle komma topp fem. Men än så länge ser det väldigt lovande ut, efter de här matcherna som har spelats.

Det kanske är läge att ändra den målsättningen?
– Ja! Men verkligen.

LÄS MER: Mikaela Cindric, 13, trivs i F15-serien: ”Känner mig fortfarande hemma här”

17-åriga Ida Gustafsson är mittback i det framgångsrika F17-laget, men utöver det spelar hon även med föreningens seniorlag som huserar i Division 1 Södra Götaland.

När det gäller de personliga målsättningarna har hon redan hunnit med att infria ett av målen.

– Att göra det så bra som möjligt, inte släppa in så många mål och försöka göra ett mål. Jag har ju gjort ett mål, så det är ändå kul, avslutar Dösjöbro-produkten med ett skratt.

// Robert Rosén.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media