fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Intervju med Sarah Berkling som lämnat Lerums IS för att spela i Division 1 med Qviding FIF

Published

on

Tidigare har jag kunnat berätta att Hanna Wijk och Alice Söndergaard lämnat Lerums IS för Kopparbergs/Göteborg FC. Det var heller inte för längesedan som även Filippa Thunell lämnat detta duktiga Lerums IS för samma klubb.

Läs också: Lovisa Gunnarsson en av spelarna som blivit kallad till F04-landslaget – se hela listan här

Nu står det klar att även Sarah Berkling (född 2004) lämnar Lerums IS för att spela seniorfotboll i Qviding FIF som huserar i Division 1.

– Det händer så mycket inom damfotbollen med många klubbar som gör imponerande satsningar. De lag jag provspelade med hade alla en imponerade satsning på att utveckla spelare vilket var det jag sökte. Till slut kändes Qviding rätt för mig. Sen lockade steget in i Divison 1 mig då jag vill få chansen att spela i ett högre tempo och tuffare fysiskt spel. Men det var ett svårt val för mig då jag blev otroligt imponerad av hur Hisingsbacka FC, Kopparbergs/Göteborg FC:s F19 och andra arbetar med att utveckla sina spelare, säger Sarah Berkling till Ungdomsfotboll.se.

Du har tillhört Lerums IS duktiga F03-lag och ni har haft många fina säsonger genom åren som toppades av ett Gothia Cup-guld förra sommaren. Hur skulle du vilja summera er år tillsammans?
– Att fostras i Lerums IS var väldigt bra då det var både lärorikt och utmanande med så många duktiga och ambitiösa spelare samt tränare. Att ta Gothia Cup-guld efter finalförlusten året innan och efter ytterligare tre brons var underbart, det var verkligen ett mål vi jobbade mot hela tiden.

– Vi lärde oss hela tiden om vad som krävdes för att vinna och var inte rädda för att förlora utan drevs av passionen av att vinna. Att kunna konkurrera ut de stora akademier när vi själva var ett lokalt kompisgäng krävde att vi jobbade hårdare än våra motståndare. Allt handlade om att vi skulle tro på oss själva och att få utvecklas sida vid sida med personer man både tycker om och respekterar gjorde att man själv vågade utmana sig att bli så bra som möjligt.

Läs också: Vinn egendesignad lagtröja till hela tjejlaget!

Hur kommer det sig att du bestämde dig för att lämna Lerums IS?
– Jag började ju spela fotboll lite senare än de andra och efter sex år i Lerums IS kände jag att jag ville ta ett nytt steg i min utveckling för att utmana mig själv ännu mer. Att byta miljö kommer ge nya perspektiv på fotbollen, nya intryck och utveckla mina förmågor ytterligare. Jag älskar att gå ut på en plan och känna pressen att jag måste leverera, att jag måste ge allt för att lyckas och där kände jag att jag behövde en ny utmaning för att fortsätta utvecklas.

– När vi förlorade semifinalen i F17 mot Djurgården så visste jag att det var sista matchen. Det kändes som att vi på något sätt var framme, att vi hade gjort allt vi skulle tillsammans och nått vår fulla potential som lag. När det sedan blev ett naturligt skifte med ledare i Lerum så kände jag att det var dags att lämna. Tiden med det laget kommer vara något som jag alltid tar med mig och den tiden har format mig som fotbollsspelare både på och vid sidan av planen.

Dina förväntningar inför kommande säsong med Qviding FIF?
– Först och främst så vill jag bidra till att laget tar ett steg i sin utveckling. Vi har kommit 5:a – 6:a de senaste säsongerna och vill ta steg för att kunna utmana i toppen av Div.1. Personligen så får jag som både yngst och nyast i gruppen vara beredd på att jobba mig in i laget och förtjäna min plats på planen. Sen är det upp till tränaren i laget att avgöra när jag är redo att bidra för laget. Vi har en ny tränare i laget och en rutinerad trupp med grym vilja att utvecklas så jag tror att säsongen kan bli riktigt rolig. Sen är en personlig målsättning för mig att ta mig till F04-landslaget under 2020. Jag har ju spelat med och mot de flesta av spelarna i F03-landslaget så det är absolut något som lockar.

Läs också: Elin Rubensson blir ambassadör för hemma-EM

Önskar Sarah Berkling all lycka till i sin nya klubb! Skall bli kul att se henne spela i Division 1.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media