fbpx
Connect with us

Intervjuer

Intervju med Segeltorps Miguel Sandberg inför LF Cup som startar imorgon

Published

on

I somras under sommarturnén åkte bloggen till Karlstad för att bevaka Sverigecupen som även kallas för inofficiella-SM för 14-åringar.

Läs också: Sverigecupen: Bloggläsarnas favoriter Segeltorps IF övertygade, nu väntar final

På plats fick jag följa många duktiga lag såsom BK Häcken, Örebro SK, Jarlabergs IF, Angered MBIK, Landskrona BoIS och Segeltorps IF. I finalen ställdes Örebro SK mot Segeltorps IF som imponerat under hela turneringen. Segeltorp vann finalen med 3-0. Laget besitter många duktiga spelare men man spelar framförallt oerhört organiserat under ledning av Karl Sandberg.

Läs också: Säsongen 2017 drar igång på bästa möjliga sätt, vi ses i Växjö nu på fredag

Imorgon väntar LF Cup i Växjö för Segeltorps IF P-02. Jag kommer att vara på plats under fredagens slutspel för att bevaka turneringen och ser redan framemot att se Segeltorps IF spela igen.

Läs också: Sverigecupen: Andersson-Segerlind sköt segern till Örebro SK mot Kristianstad FC

Jag fick en liten pratstund med deras spelare Miguel Sandberg som gör sig redo för LF Cup imorgon.

Vi träffades under Sverigecupen i Karlstad förra sommaren, då gick ni och vann hela inofficiella-SM för 14-åringar. Hur var det att vinna och varför tror du att det var just ni som vann?
– Det kändes väldigt stort man fick som ett litet pirr i magen efter vi vunnit finalen. Jag tror att vi i Segeltorp vann eftersom vi inte hade gjort ifrån oss så bra i Dana cup som var en cup vi spelade veckan innan SM. Vi fick liksom revansch och ny motivation inför SM som gjorde att vi till exempel orkade köra hårdare dom sista 10 minuterna av matcherna eller att vi var fokuserade under hela cupen. Vi sprang till exempel inte runt på hotellet och lekte som vissa andra lag gjorde. Självklart hade man lite tur också så som att vi sköt stolpe in istället för stolpe ut. Man måste ha lite tur om man ska gå hela vägen i turneringar.

Efter guldet i Karlstad väntade en höstsäsong i Stockholm, hur gick det för er under hösten och hur gick det för er i serien till slut?
– Det gick bra för oss i serien vi spelade två serier båda i den högsta klassen. Vi vann den ena och kom på en andraplats i den andra.

Nu har det gått nästan ett halvår innan vi träffades och på fredag kommer bloggen att vara på plats för att se er spela LF Cup, vad kan vi förvänta oss av er i den här turneringen?
– Ni kan förvänta er att Segeltorp kommer att försöka visa upp bra fotboll med variation med både spel på mattan men även spel i luften och att vi har ambitioner att komma långt i turneringen.

Vad tror du om era chanser och vad tror du kommer att krävas från er för att ta guld i LF Cup 2017?
– Jag tror att våra chanser är bra, man vill inte säga något i förväg men jag tror vi kommer att komma långt. Det som kommer krävas är att vi i Segeltorp har bra inställning och att vi går in 100% i alla situationer. Vi kan spela fotboll, det har vi lärt oss på träningarna men huvudet måste vara på hugget och vi måste våga spela boll och inte blir nervösa samt tar dumma beslut.

Vill tacka Miguel Sandberg för pratstunden och passar samtidigt på att önska Segeltorps IF all lycka till under LF Cup. Bloggen kommer som sagt att vara på plats för att bevaka turneringen under fredagens slutspel. Ni följer som vanligt bevakningen bäst här på bloggen och på bloggens sociala medier, länkar finner du här nedan.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss