Connect with us

Pojkfotboll

BK Häcken flyttar upp Ture Widestrand till A-laget “Upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten”

För en vecka sedan kunde jag berätta att BK Häcken flyttat upp talangerna Samir Maarouf och Leonardo Farah Shahin. Men man valde inte bara att flytta upp dessa två spelare utan ytterligare två spelare.

Läs också: BK Häcken flyttar upp Leonardo Farah Shahin ”Har jobbat hårt varje dag”

Den tredje spelaren från akademin som blev uppflyttad i förra veckan var Ture Widestrand som har Öckerö IF som moderklubb men tillhört BK Häckens akademi det senaste.

Direkt efter att det blev officiellt så ställde jag den klassiska frågan till Ture, hur känns det?

– Det är fantastiskt roligt! Det finns väldigt många talangfulla spelare i BK Häckens akademi och att då jag är en av dom som klubben valt att satsa på är hedrande. I den här miljön, med dom här spelarna finns alla förutsättningar för mig att utvecklas ytterligare och nu är det bara upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten, säger Ture Widestrand.

Du lämnade Öckerö IF för BK Häcken, hur var tiden i Öckerö IF och varför föll valet på BK Häcken?
– Mina tolv år i Öckerö IF var inget annat än fantastiska! Dom lade en väldigt bra fotbollsmässig grund för mig. Sen har jag väldigt många fina minnen och vänner från den tiden som jag kommer bära med mig hela livet. Det är en otroligt bra förening med människor som har betytt obeskrivligt mycket för mig. Jag behövde nya utmaningar och Häcken har mycket bra förutsättningar med väldigt bra tränare i ungdomslagen så då kände jag direkt att klubben var perfekt för mig.

Läs också: Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Du belönas med ett A-lagskontrakt efter en fin säsong. Vad har du själv haft för mål under säsongen?
– Mitt fokus har helt och hållet legat på att försöka utvecklas så mycket som möjligt och att bidra till titlar och framgångar med U19-laget. Att jag nu fått ett kontrakt är en bekräftelse på att jag lyckats bra.

Dina förväntningar inför kommande säsong och vad kan supportrarna vänta sig från dig?
– Jag kommer att ta tillvara på varenda träningspass och försöka utvecklas maximalt. Jag kommer att göra mitt yttersta för att på riktigt kunna vara med och slåss om speltid. Jag hoppas och vill kunna bidra till vinster och framgångar för klubben

Läs också:

Önskar Ture Widestrand all lycka till i BK Häckens A-lag och ser framemot att se honom lira i Allsvenskan nästa säsong.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Se grupperna till P16 nationell 2022 Se grupperna till P16 nationell 2022

Se grupperna till P16 nationell 2022

Pojkfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

Jardell Kanga är klar för Bayer Leverkusen

Pojkfotboll

Utsiktens BK P19 Utsiktens BK P19

Här är alla grupperna till Ligacupen 2022

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Första landslagslägret för flickor födda 2006 Första landslagslägret för flickor födda 2006

Första landslagslägret för flickor födda 2006

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Dags för P05-landslaget att samlas igen Dags för P05-landslaget att samlas igen

Dags för P05-landslaget att samlas igen

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet