fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

BK Häcken flyttar upp Ture Widestrand till A-laget ”Upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten”

Published

on

För en vecka sedan kunde jag berätta att BK Häcken flyttat upp talangerna Samir Maarouf och Leonardo Farah Shahin. Men man valde inte bara att flytta upp dessa två spelare utan ytterligare två spelare.

Läs också: BK Häcken flyttar upp Leonardo Farah Shahin ”Har jobbat hårt varje dag”

Den tredje spelaren från akademin som blev uppflyttad i förra veckan var Ture Widestrand som har Öckerö IF som moderklubb men tillhört BK Häckens akademi det senaste.

Direkt efter att det blev officiellt så ställde jag den klassiska frågan till Ture, hur känns det?

– Det är fantastiskt roligt! Det finns väldigt många talangfulla spelare i BK Häckens akademi och att då jag är en av dom som klubben valt att satsa på är hedrande. I den här miljön, med dom här spelarna finns alla förutsättningar för mig att utvecklas ytterligare och nu är det bara upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten, säger Ture Widestrand.

Du lämnade Öckerö IF för BK Häcken, hur var tiden i Öckerö IF och varför föll valet på BK Häcken?
– Mina tolv år i Öckerö IF var inget annat än fantastiska! Dom lade en väldigt bra fotbollsmässig grund för mig. Sen har jag väldigt många fina minnen och vänner från den tiden som jag kommer bära med mig hela livet. Det är en otroligt bra förening med människor som har betytt obeskrivligt mycket för mig. Jag behövde nya utmaningar och Häcken har mycket bra förutsättningar med väldigt bra tränare i ungdomslagen så då kände jag direkt att klubben var perfekt för mig.

Läs också: Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Du belönas med ett A-lagskontrakt efter en fin säsong. Vad har du själv haft för mål under säsongen?
– Mitt fokus har helt och hållet legat på att försöka utvecklas så mycket som möjligt och att bidra till titlar och framgångar med U19-laget. Att jag nu fått ett kontrakt är en bekräftelse på att jag lyckats bra.

Dina förväntningar inför kommande säsong och vad kan supportrarna vänta sig från dig?
– Jag kommer att ta tillvara på varenda träningspass och försöka utvecklas maximalt. Jag kommer att göra mitt yttersta för att på riktigt kunna vara med och slåss om speltid. Jag hoppas och vill kunna bidra till vinster och framgångar för klubben

Läs också:

Önskar Ture Widestrand all lycka till i BK Häckens A-lag och ser framemot att se honom lira i Allsvenskan nästa säsong.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss