Connect with us

Flickfotboll

Qviding FIF F-99 gör bort sig totalt i dagens match, pinsamt

Vilket underbart väder vi har i Göteborg denna söndag. Vädret fick mig att åka till Härlanda Park där matchen mellan Qviding FIF F-99 – Hönö/Björkö väntande.

Jag bjöds inledningsvis på en bra match från båda lagen. Hönö/Björkö saknade flera spelare vilket gjorde att man fick spela hela matchen med en man mindre och inga avbytare. Ändå lyckas Hönö/Björkö vinna matchen med hela 1-6. Imponerande siffror måste jag säga.

Qviding kämpade på trots alla målen och försökte spela en bra fotboll. Men tyvärr gör man bort sig totalt. Jag hade kunnat skriva så många bra saker som Qviding gjorde idag men tyvärr slutade matchen i ren katastrof.

Under matchens gång så klagade spelarna ständigt på domsluten, ledaren hetsade från sidan och klagade ständigt på domsluten, spelare som efter slutsignalen går fram och sparkar spelare i Hönö/Björkö bakifrån, spelare som inte vill tacka för matchen och spelare som springer fram till domaren efter matchen för att klaga, putta och så vidare. ETT BETEENDE SOM ÄR HELT OACCEPTABELT!

Nu hoppas jag att Qviding FIF gör något åt saken. Spelarna och framförallt ledaren bör be Alice om ursäkt först och främst. Sedan behöver nog laget och föreningen se över sin policy och värdegrund för så här får det inte gå till på en ungdomsmatch.

Domaren Alice Hjärtnäs stod på sig under matchen men sedan bröt hon ihop. Skall en domare verkligen behöva göra det efter en ungdomsmatch? Denna unga och duktiga domare, skall hon verkligen behöva åka hem ledsen från en match?

Nu hoppas jag att Göteborgs fotbollförbund tar tag i detta samt stöttar Alice Hjärtnäs.

Alice Hjärtnäs, jag står bakom dig till 100% ! Du var mycket duktig idag.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

14 Comments

14 Comments

 1. Nathalie Loof

  jun 9, 2014 at 12:32 f m

  Hej Rudy! Tänkte bara börja med att fråga om syftet med den här bloggen, är det något du gör för ditt privata bruk? Driver du den för Hönö IS? Eller är tanken att det skall vara en opartisk blogg där man kan läsa om göteborgs ungdomsfotboll? Jag har inte riktigt fått klarhet i detta.

  Med tanke på ditt ovanstånde inlägg så utgår jag ifrån att du själv var på matchen och skriver om sådant du såg och upplevde? Därför finner jag det mycket märkligt när det hela läggs upp som att allt är Qviding FIFs fel och att dessa tjejer helt oprovocerat både klagar flertalet gånger på en “mycket bra domare” samt “sparkar hönö/björkö spelare bakifrån och vägrar att tacka för matchen”. Den roll hönö/björkö spelade in verkar du totalt glömt bort att skriva om.

  Jag finner det även märkligt att du som åskådare som stod på andra sidan planen lyckas höra “ledaren som hetsade från sidan och ständigt klagade på domsluten”. Att du dessutom rent utav ljuger i din artikel och skriver att qvidingspelarna “puttade domaren efter matchen och så vidare” tycker jag är förfärligt. Jag ringde själv upp Alice efter matchen för att prata med henne, och då sa hon att detta inte stämmer.

  Självklart skall det inte gå till såhär på en ungdomsmatch, jag försvarar inte det qvidingspelarna gjorde. De är själva medvetna om att attityden i dagens match måste försvinna. Det är bara synd att den enda match du någonsin skrivit om Qvidings F-99 råkar vara den här, att du inte sett någon av de andra 13 suveränt bra genomförda matcher dessa tjejer gjort.

  De här tjejerna är 15år, de håller fortfarande på att utbildas till fotbollsspelare. Och att du lägger ner din energi på att skriva ett väldigt negativt inlägg om den här matchen tycker jag är synd. Det vore kanske bättre att skriva om allt bra båda dessa lag gjorde under den här matchen istället?

 2. janne

  jun 9, 2014 at 8:30 f m

  Hej Nathalie,,
  mycket märkligt inlägg av dej, att du kan med att kommentera bloggen utan att ens nämna vem som var sämst på plan, nämligen du själv…
  Det är inte det minsta konstigt att era spelare tappade allt, bara en naturlig följd av mycket dåligt ledarskap. Du skriver att bloggen glömt Hönö/Björkös del i allt,, vad kan det ha varit undrar vän av ordning ?
  kan det ha varit att vi spelade vacker fotboll och vann trots en spelare mindre på plan ?
  Jag tycker att du ska gå en ledarkurs, har du mot förmodan redan gjort det bör du repetera viktiga saker såsom; Hur påverkar jag mina spelare genom mitt uppträdande på plan ? Vilka är det tre viktigaste saker jag kan göra för att visa respekt för domaren ? Fair Play ?

  I går fick jag för första gången på 15 år som tränare bevittna hur en ung, och duktig domare bröt ihop och grät efter en match, hoppas det var sista gången också..
  När vi blir tilldelade en kvinnlig, ung domare som är i början av sin karriär så är förbanne mig extra viktigt att se till att man uppträder korrekt på linjen,, det borde du gjort också, då hade den här matchen inte fått det tråkiga slut den nu fick…
  lite klädsam självkritik borde infinna sig, istället för att skriva inlägg och slunga vilt mot alla andra…
  Hoppas på en bättre upplevelse när ni kommer till Hönö i höst,,,

  Janne Andréasson Hönö/Björkö F-99

 3. Jenny Hammarberg

  jun 9, 2014 at 8:32 f m

  Jag var en av föräldrarna från Qviding som var där och såg matchen. Faktiskt en av dem vars döttrar var argast på domaren. Och jag kan säga direkt att jag inte står bakom hennes beteende, att jag önskar att domaren gav rött kort för osportsligt beteende. Jag kan också tillägga att vi haft en diskussion här hemma om hur man beter sig. Så, nog med det.

  Det som gör mig så ledsen över det här inlägget är att en vuxen person hänger ut ett gäng ungdomar på sociala medier. Jag hade önskat att diskussionen hade gått via fotbollens nätverk, genom möten och diskussioner i den riktiga världen.

  Jag blir också ledsen över att det är rena felaktigheter i texten, samt att de sparkar och slag som förekom från Hönös sida inte nämns alls. Alla kan göra fel, och det var fult beteende från bägge lagen. Slutligen: jag hörde inget hets från ledarsidan, och du och jag borde ha stått på samma sida av planen.

  • janne

   jun 9, 2014 at 9:26 f m

   Sparkar o slag från Hönös sida…??

   var vi på samma match…?

   pinsamt.

   • Jenny Hammarberg

    jun 9, 2014 at 9:44 f m

    Synd att av allt jag skrev var det bara det du kommenterade Janne. Jag tycker att det viktiga i diskussionen är hur vi lär våra tonåringar att bete sig rätt och inte uppföra sig osportsligt. Jag försöker ha den diskussionen med min dotter och hoppas att jag inte behöver se liknande beteenden igen från hennes sida. Men, min kontenta var att inlägget var aningen färgat då det faktiskt förekom en del dumheter även från Hönö. Nog sagt om det. Nu får vi vara de vuxna i den här diskussionen och prata med våra ungdomar istället.

 4. Mikael

  jun 9, 2014 at 10:36 f m

  Nja Janne, krititken mot bloggen är på många sätt befogad. Utan att ha sett matchen håller jag det inte som otroligt att Rudy Alvarado med sina täta band till erat lag, både stod “vid” eran avbytarbänk under match och kom fram till dig för att tala om matchen direkt efter slutsignalen, vilket naturligtvis påverkar rapporteringen. Men det är ju inget som egentligen är så allvarligt. Vad som däremot blir väldigt fel med den är ju att Rudy fått för sig att han ska rapportera om ungdomsfotbollen som en dålig kopia av hur de professionella sportjornalisterna rapporterar om seniorfotboll. Det hör man direkt att det kommer sluta illa, vilket detta osmarta blogginlägg är ytterligare ett bevis för. Jag tycker bloggen har gjort en hel del gott framförallt för tjejerna. Upplever som den har bidragit till att det är lite mer okej för dem själva att synas och höras vilket naturligtvis är positivt om vi ska lyfta damfotbollen. Men vad Rudy inte verkar inse att bloggen gjort, är att det blivit mer viktigt för många att synas och höras här än att få bekräftelse hemma i den egna klubbmiljön. Har Rudy sett dig existerar du. Tror Rudy att du som 13 åring ska komma med till Bosön efter Elitlägret måste det vara så. Tycker Rudy att laget består av pinsamt osportsliga personer måste det vara så. Med andra ord, ytterligare ett hetsmoment för ungdomar som i dag lever i extremt prestationspressande miljöer. Därför är det så fruktansvärt osmart av honom att skriva och brännmärka ett gäng 15 åringar på detta sättet även om de betett sig horribelt. Tänk om Qvidings F99 ledare efter denna matchen gör ett jätte arbete med tjejernas attityder mot domare och motståndare men så har Rudy med detta inlägg bidragit till att laget får ett rykte som är omöjligt att tvätta bort.

  En känga måste också delas ut till förbundet som fortsätter sätta domare som i princip är i samma ålder som de som de dömer i de äldsta ungdomsklasserna. Som jag ser det generellt sett jäkligt osmart. Absolut inget emot domarna men när de kanske till och med går eller har gått i samma skola som spelarna måste man förstå att det kan bli problem att ta tuffa beslut och sätta ner foten.

  Sen Janne måste du också nyansera din kritik av ledarskapet, precis som domaren var ung var tränaren också ung. Om jag inte är ute och cyklar ett år äldre än domaren och därmed inte jätte erfaren. Tänk om du med dina 15 års erarenhet kunde hjälpa och stötta henne när du upplever att både hon och domaren tappar kontroll på matchen. Vi behöver även fler unga kvinnliga tränare. Dessutom vet vi som sett matcher med er genom åren och läst era matchreferat att du också kan uppträda allt annat än bra vid sidlinjen. Jag tror också att du med 15 år som fotbollstränare vet om att tjejerna kan vara ganska elaka, speciellt med språket, mot varandra på plan och jag är helt övertygad om att ni inte är ett undantag. Så naturligtvis finns det två sidor även av det här myntet.

  Hoppas ni tar tag i attityderna inom gruppen och att ni lyckas väl med det Nathalie och låt inte gubbväldet inom svensk fotboll kväsa dina tränarambitioner.

  Mikael / Förälder Öckerö IF

 5. Claes Sandros

  jun 9, 2014 at 1:41 e m

  @Mikael: Jag som var med på matchen igår kan dementera att Rudy varken stod vid vår avbytarbänk (som var obefintlig eftersom vi inte hade några avbytare… 🙂 ) eller har fått i uppdrag att skriva “Hönö/Björkös version” av det som
  hände på plan, som verkar antydas från flera håll i den här debatten.

  Som redan har framhållits i Facebook-debatten i samma ämne så finns det givetvis inte EN ENDA sanning, utan kanske 100 olika subjektiva uppfattningar om vad som hände på Härlanda Park, en för varje spelare, ledare och åskådare. Själva syftet med en blogg är också att vara subjektiv, det vet alla som någon gång har lärt sig källkritik.

  Vi VET att både tjejer och killar kan säga och göra taskiga saker till/mot både med- och motspelare på plan. INGEN FÖRENING är fri från det. Det som betyder något är hur vi vuxna agerar för att motverka det.

  Jag räknar in ALLA ledare som fanns vid kanten igår som vuxna, oavsett om man är yngre och inte lika erfaren som någon annan. Ämnet som Rudy tar upp verkar vara en viktig fråga, eftersom så många engagerar sig och kommenterar det. Kom gärna på förslag hur vi ledare kan stötta varandra när vi tycker att matchen går
  överstyr! Igår nådde åtminstone inte jag fram med mina försök att få ett slut
  på den hets som förekom mot domaren både på och vid sidan av plan.

  Jag har självkritiskt funderat på om jag kunnat agera på något annat sätt för att
  stötta spelarna och domarna. Det är också extra skönt att höra att man från
  föräldrasidan i Qviding tagit diskussionen med sina tjejer och vi ska givetvis
  göra likadant. Kanske kan något positivt komma ut ur detta trots allt?

  Sedan står det var och en fritt att tycka och tänka vad man vill om Rudys blogg, men faktum är att om inte den hade funnits, så hade inte heller den här diskussionen ägt rum. Var är alla andra mötesplatser för att diskutera och vidareutveckla ungdomsfotbollen i Göteborg?

  //Claes Sandros, Hönö/Björkö F99

  • Anton Berglund

   jun 9, 2014 at 2:04 e m

   Jag kan tycka det är väldigt märkligt hur en vuxen man som själv talar om värdegrunder kan tycka det är helt okej att på en stor blogg skriva ut en massa åsikter om barn/ungdomar. Det är åsikter om uttagningar, spelare och uppträdande. Man får ha vilka åsikter man vill, men de här ungdomarna har aldrig bett om att bli recenserade, hyllade eller kritiserade. Vad det kan få för konsekvenser behöver man ju inte ha en doktorsexamen för att förstå. Att så många vuxna sen ger det legitimitet genom att dela och diskutera, det är bortom mig. Att många betedde sig illa är väl ingenting varken spelarna, ledarna eller publiken behöver ett blogginlägg för att förstå. Medan ni vuxna diskuterar vem som gjorde vad så är jag rätt övertygad om att det finns spelare som mår dåligt. Ta hand om dem istället och jobba vidare. / Anton – Qviding Damjuniorer

   • Claes Sandros

    jun 9, 2014 at 2:20 e m

    Du har nog tyvärr helt missförstått syftet med mitt inlägg, Anton! Poängen var inte att klanka ner på, lyfta eller hänga ut enskilda spelare. Istället handlade det om att vända diskussionen till vad vi vuxna ledare kan göra för att befrämja Fair Play. Ska vi hålla den diskussionen hemlig för våra ungdomar, eller kan det finnas en nytta i att även 15-åriga tjejer kan reflektera över hur vi ledare kan göra det bättre? Jag tror det finns potential i våra ungdomar att fundera över de bitarna av fotbollsspelet också…

    Jag lovar och intygar att vi kommer ta hand om och diskutera detta med våra tjejer och jag förutsätter att Qviding gör likadant.

    • Anton Berglund

     jun 9, 2014 at 2:38 e m

     Hej:) Det var inte ett svar på just ditt inlägg , utan det var mer en kommentar kring bloggen i allmänhet. Jag är övertygad om att både Hönö och Qviding kommer ta tag i vad som hände. Diskussionen är nödvändig och bra både för ledare och spelare. Tycker dock det är olyckligt att den förs här. När någon får en sådan här plattform är det olyckligt att den bedrivs utan eftertanke kring vad det man skriver får för konsekvenser. När en femtonåring läser om sig själv på en stor fotbollsblogg, oavsett om det är kritik, hyllningar eller bara en åsikt så påverkar det så klart. Det är heller inget de har valt att delta i, utan någonting de inte har kontroll över. Jag tror det fanns många ledsna efter matchen igår, att sen gå in och läsa på en stor fotbollsblogg att man gjorde bort sig och var pinsam gör inte saken bättre. Dessutom är det så att bloggen har fått en sådan “hype” att många tar det som skrivs för en sanning. Inte minst barnen/ungdomarna som av förklarliga skäl oftast inte har kommit dit ännu då de kan hantera att de blir recenserade/hyllade/kritiserade i en stor blogg. Rudy har åsikter om det mesta, från uttagningar, spelare till inställning och hanterar det som om han skrev om valfritt allsvenskt lag. Han förstår uppenbarligen inte själv problematiken med det, men jag hoppas av vi andra som är involverade i ungdomsfotbollen i Göteborg gör det.

     • Claes Sandros

      jun 9, 2014 at 3:01 e m

      Tack för förtydligandet, Anton! Håller med om att det borde finnas fler plattformar för att diskutera ungdomsfotbollen i Göteborg, både med ungdomar och med andra vuxna!

      Jag förstår dina synpunkter och jag jobbar (eller skulle snarare säga kämpar) varje dag med att försöka hantera att tjejer blir bedömda, kritiserade, hyllade och utselekterade. Tjejerna själva gör det, föräldrar gör det, ledare gör det och fotbollsförbundet gör det (med distriktslag, utbildningsläger m.m.). För de som blir utvalda eller kommer med så är det en gigantisk boost för självförtroendet (där tror jag Rudys blogg har gjort en hel del nytta för kanske framförallt tjejfotbollen, precis som Mikael skrev). För de som hamnar utanför och inte ingår i de utvaldas skara får det rakt motsatt effekt, skapar misstanke om att andra tjejer är favoriserade på fel grunder etc.

      Jag är starkt för att utveckla VARJE tjej/kille som människa och fotbollsspelare i den situation och med de förutsättningar som var och en har. I det ingår att SE och UPPMUNTRA var och en, men också sätta TYDLIGA GRÄNSER för vad som är OK eller inte OK. Jag är den förste att erkänna att det är bland det svåraste som finns! Heder och ära till alla er ledare som lyckas med det konststycket! 🙂

     • Anton Berglund

      jun 9, 2014 at 3:03 e m

      Håller med. Det är bara att fortsätta jobba:)

    • Herman back

     jul 18, 2014 at 6:08 e m

     Vad är det för Facebook-debatt?

 6. Richard Andborn

  jun 15, 2014 at 12:16 f m

  Känner
  dessvärre att jag måste blanda mig i en diskussion som från vissa håll
  känns naiv & ovärdig. Man blir trött & ledsen över en del
  kommentarer. Jag var på plats och såg hela matchen. Tjingsade på goa
  Qvidingar, stod i HB-publiken. Någonstans i 2:a halvlek blev det
  frustrerat från några spelare och en ledare. Resten har beskrivits.
  Några reflektioner kring kommentarerna.

  1. Försök inte
  flytta att fokus & skuld till andra som var där på plats –
  HönöBjörkö spelade fotboll, HB-Föräldrarna & ledarna var inte
  delaktiga i de dumheter som utspelade sig. Mikael från Öckerö – Sluta
  upp med att anta och gissa hur saker har gått till. Rudy stod inte vid
  HB:s ledarbänk. Han stod på publiksidan och gick runt och fotograferade.
  Domaren ”tappade” inte matchen. Det var som det är ibland, ledare som
  var övertända. Efter avblåsning tappade några fattningen. Inget domaren
  kan lastas för. Om du av någon anledning har ett horn i sidan på Janne,
  Rudy eller Hönö IS, ta det med dem direkt. Låt inte det smitta över på
  en domare och 2 fotbollslag med 15-åriga tjejer. Ta dina issues ansikte
  mot ansikte.

  2. Rudy Alvarado
  och Hönö IS – Nej, Rudy skriver inte för Hönö IS. Snälla, sluta med så
  larviga kommentarer. Inte skulle jag påstå att Nathalie eller Mikael
  inte får ha åsikter för att de kan ha relationer med andra människor. Om
  vi som har någon koppling till lag & klubbar inte får tycka i
  frågor kommer det att bli väldigt tyst.

  3. Ska man rapportera om sådana
  här händelser? Det som händer lär vi oss av. Både de bra och de dåliga
  sakerna. Det är bra att rapportera sakligt om det som händer. Debatt är
  bra. Den belyser de problem som uppträder ibland. Flera av oss vill vara
  konstruktiva och utveckla lösningar för att undvika problem.

  4. Det var några enskilda individer som
  gjorde fel – Det var inte ett helt kollektiv, ett helt lag eller en
  förening som tog fel beslut. Det var några individer. Så snälla några i
  kommentatorsfältet, sansa er. Döm inte alla! Det är samma mekanism som
  rasismen styrs av: En gör fel = Alla är dåliga. Nej, det är SD-logik.

  5. ALLT vi är med om är UTBILDNING. Även detta. Både unga
  och vi som är äldre lär oss av detta. Framförallt lär vi oss av misstag
  och svåra utmaningar.

  6. Individerna som tog fel beslut – de är
  inte dåliga människor bara för att de gjorde felaktiga val. Alla vi som
  läser på denna sida har gjort och kommer att göra dåliga val. Det gör
  oss inte till dåliga människor. Bara mänskliga. De unga tjejerna,
  ledarna är säkert inte helnöjda med samtliga sina val denna eftermiddag.
  Efter idag kommer de sannolikt att vara mycket bättre i sitt agerande
  än de flesta är på eller vid sidan av en fotbollsplan. Så tolkar jag i
  alla fall den förälder som kommenterat. Sannolikt gäller det flera av
  oss andra, även vi som inte deltog. Vi kan välja att tro att människor
  är lärande eller att de som gör fel alltid är dumma och dåliga. Jag vet
  var min övertygelse finns.

  Mvh Richard Andborn Ordf. Hönö Idrottssällskap, Förälder &
  Ledare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Sarah Berkling till Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Följande spelare kallade till P03-landslaget & lägret på Öland

Pojkfotboll

Följande spelare har blivit kallade till P03-landslaget & lägret i Göteborg

Pojkfotboll

Qvidings träning bjöd på bra tempo, massvis med glädje och ett underbart väder

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet