Connect with us

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic “Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra”

För två veckor sedan var det premiär för onsdagsintervjun här på Ungdomsfotboll.se. Först ut var Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BK och i förra veckan fick vi läsa en intervju med Brommapojkarnas Fredrik Hammar.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Nu har det alltså blivit dags att släppa den tredje onsdagsintervjun. Den här gången valde jag att flytta allt fokus till Helsingborg och Ramlösa Södra IF. I deras duktiga P-02 hittar vi ingen mindre än Stefan Savic, en av dom duktiga spelarna som jag fick chansen att följa under Varberg Elit Cup i höstas.

Läs också: Onsdagsintervjun: Brommapojkarnas Fredrik Hammar ”Viljan att vinna & att vara bäst, hatar att förlora!”

Stefan Savic är också en spelare som är aktuell för Young Gun som äger den 5 mars i Stockholm. Är väldigt glad över att Stefan Savic ville ställa upp på intervjun.

Läs också: Young Gun 2017 – vinn provspel med holländska storklubben Feyenoord

Vi träffades under Varberg Elit Cup i höstas och i den matchen gjorde du tre mål bland annat. Vad tycker du om er insats under den turneringen?
– Jag tror att insatsen i turneringen var bra, dock är jag ledsen över att vi inte uppnådde ett bättre resultat, vilket jag vet att vi hade kunnat göra.

Under säsongen 2016 så var ni med i flera turneringar såsom Kalles Kaviar Cup, Eskilscupen och Landskrona BoIS-Cup, hur skulle du vilja summera er säsong?
– I Landskrona Elite cup så gick det inte så värst bra då vi mötte tuffa lag. Vi kom inte långt i den turneringen minns jag. Sedan så åkte vi till Smögen för att spela Kalles Kaviar cup. Vi spelade mycket bra under hela turneringen och visade det genom att ta med pokalen hem. Någon månad efter så spelade vi Eskilscupen och vi spelade mycket bra där, men det räckte inte hela vägen tyvärr. Det blev en tredje plats. Men enligt mig så gjorde vi ett bra år som vi alla är stolta över.

Kan du beskriva dig själv som fotbollspelare? Dina kvalitéer?
– Jag är en spelare som är väldigt motiverad och arbetar hårt för det jag vill uppnå. Jag är en lagspelare, vilket betyder att jag inte är självisk, men om jag vet att jag har läge så skjuter jag. Jag tänker inte så mycket på min prestation ifall jag vet att hela mitt lag har spelat bra. En av mina stora fördelar är att jag är snabb och jag utnyttjar det väldigt bra i djupet.

Läs också: Varberg Elit Cup: Stefan Savic såg till att Ramlösa Södra IF tog tre nya poäng

Ny säsong väntar, hur har försäsongen gått och vad har du för förväntningar inför årets säsong?
– Än så länge så har vi inte spelat några träningsmatcher, utan bara futsal. Men den här veckan så ska vi möta Landskrona BoIS vilket ska bli kul, eftersom att det alltid blir en intressant match. Jag hoppas också på att vi kan komma topp tre i Skåne A den här säsongen. Vi har ett vasst lag med oss och jag vet att det kan bidra med mycket.

Vad har du satt upp för personliga mål för säsongen 2017?
– Jag vill och skall utvecklas mer! Jag har börjat träna med 00:orna och 01:orna vilket ger mig tuffare motstånd. Jag ska även träna mer än vad jag redan gör. Jag har börjat med styrketräning för att kunna bli starkare i kroppen och kunna klara av stora spelare.

Ni skall spela både Nörhalne Cup i Danmark och Gothia Cup i år? Vad tror du om era chanser där?
– Jag tror att alla som kommer till turneringen, kommer med ett mål. Det är fortfarande tidigt att prata om våra chanser, eftersom att vi kanske har några spelare borta. Jag vet att vi spelar bra fotboll och hoppas att vi kommer så långt vi kan. Vad jag vet så kommer alla ge sitt bästa och även jag.

Vill tacka Stefan Savic för att han ville ställa upp på intervju och passar samtidigt på att önska honom och hans lag Ramlösa Södra IF all lycka till den här säsongen.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

BK Häcken flyttar upp Leonardo Farah Shahin “Har jobbat hårt varje dag”

Pojkfotboll

Ta din fotboll till nästa nivå – Jitex bjuder in till provträningar

Flickfotboll

Guld till Jitex Mölndal BK i Quality Hotel Cup

Flickfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Sävedalens IF klara för Division 1

Flickfotboll

Spring för Frida – spring för dom som inte kan

Ungdomsfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet