fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Futsal-SM: Borgebys Johanna Lindbloms kvitteringsmål tog dom till final

Published

on

Det har spelats två riktigt bra semifinaler i F15-klassen under Futsal-SM här på Lundbystrand. Men vi börjar med den ena semifinalen mellan Jitex Mölndal BK och Borgeby FK.

En match som var väldigt jämn från början till slut. Jitex Mölndal BK spelade ett väldigt disciplinerat försvarsspel. Dom gjorde det oerhört svårt för Borgeby som gång på gång hade farliga anfall.

Jitex fick istället satsa på omställningar och kontringar. En taktik som gick hem då Ema Paljevic på en omställning kunde göra 1-0 för Jitex Mölndal BK. Ställningen 1-0 stod sig väldigt länge men i slutminuterna kunde nummer 10 Johanna Lindblom kvittera för sitt Borgeby. Helt rättvist!

Straffar väntade, en straffläggning som Borgeby sedan vann. Att Borgeby skulle bli tuffa det visste vi. Men jag tycker att Jitex Mölndal BK gjorde en riktigt bra match och självklart hade jag gärna sett Jitex som ett av finallagen.

Hade vart kul att höra vad Borgeby FK gör som är så bra. Man har alltid med lag i sådana här sammanhang. Skall bli att följa dessa tjejer under säsongen.

Snacka om att Jitex fått en bra start på säsongen. Att komma till semifinal i Futsal-SM är inte dåligt. Tack och grattis Jitex för en väl genomförd turnering.

Grattis till finalplatsen Borgeby FK. I finalen ställs man mot futsallaget IF Malmen FC. Mer om matchen mellan IF Malmen FC och Holmalunds IF i nästa inlägg.

Finalen i F15-klassen startar 12:50 på Lundbystrand 1.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media