fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Gothia Cup: Målkalas när SM-guldvinnarna Borgeby FK vann mot Hofors

Published

on

Min näst sista match på schemat var mötet mellan Futsal-SM vinnarna Borgeby FK från Bjärred och Hofors AIF.

Tyvärr kom jag lite sent till matchen då jag fastnade på Krokängsplan efter Sangre Chilenas vinst. Har ju sett Borgeby FK vinna SM-guld i futsal och det säger ju en del om laget. Visst, det räknas som två olika sporter men den kvalitén som truppen besitter är väldigt bra. Har höga förväntningar på Borgeby i årets Gothia Cup och man började turneringen bra.

När jag kom fram till matchen så ledde man med 5-0 och gissa vem som hade gjort fyra av om målen? Jo, nämligen Borgebys duktiga Johanna Lindblom. Hon var även en av dom viktigaste spelarna i Borgeby när laget tog SM-guld.

Läs också: http://www.ungdomsfotboll.se/futsal-sm-borgebys-johanna-lindblom-kvittering-tog-dom-till-final/

Vad skall man säga om den här matchen? Borgeby FK var alldeles för överlägsna tyvärr. Man var lite bättre på varje position och man vann matchen med hela 8-0 till slut. Övriga målskyttar blev Frida Mohlin, Julia Wolfe, Hanna Niskanen och Josefin Lyzell.

Borgeby FK blir nog ett lag att räkna med i G16-klassen. Imorgon får man dock en riktig värdemätare då man ställs mot AIK FF som i sin tur vann sin första match med 2-1 mot Lilleström SK. Den matchen startar klockan 10:00 på Tuvevallen.

Spelar Borgeby FK med det självförtroendet som man gjorde idag så tror jag att dom kan ge AIK en riktigt bra match imorgon.

Innan jag avslutar detta inlägg vill jag bara ge ett stort minus till Borgebys ledare som var fruktansvärt otrevlig mot mig efter matchen. Det enda jag ville var att få en intervju med Johanna Lindblom.

Önskar Borgeby FK och AIK FF all lycka till imorgon. Må bästa lag vinna!

Vill ni följa deras grupp? Klicka här:
http://results.gothiacup.se/2016,sv/team/8831609

Glöm inte att följa Ungdomsfotboll.se på sociala medier, länkar finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media