Connect with us

Blogg

En härlig helg med Tränarsymposiet & FC Barcelona

Nu har jag äntligen landat efter en perfekt helg med Tränarsymposiet i Skövde. För er tränare som inte har varit där så måste jag säga att ni missar något riktigt bra. Under två dagar fylls man med inspiration och kunskap.

Läs också: Årets tränarsymposium gästas utav FC Barcelona

Tränarsymposiet hålls i Skövde varje år och det här året var det över 1000 tränare & ledare på plats. Så här såg mitt schema ut under dessa två dagar.

Fredag:

Startade med en gemensam föreläsning med titeln “Vägen till landslaget“. En väldigt intressant föreläsning med Per-Göran Fahlström som är lektor vid institutionen för idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet i Växjö. Han har en bakgrund som badmintoncoach med erfarenheter från nybörjare till landslagsverksamhet. Nyligen publicerade Fahlström tillsammans med sina kollegor studien “Vägen till landslaget”.

Efter den gemensamma föreläsningen väntade nästa föreläsning. En föreläsning som lockade mycket med rubriken och som jag var väldigt nyfiken. “Kopparbergs/Göteborg FC nya väg” med Anna Stoltze. Tyvärr uppfyllde inte den föreläsningen mina förväntningar så då bestämde jag mig för att lyssna på Coerver Coaching i salen bredvid.

Efter lunch väntade nästa föreläsning, den med Rasmus Tornberg som pratade om “Fotbollspsykologi“. Har ni möjligheten att ta in Ramus Tornberg som föreläsare i era lag eller föreningar så gör det. Han pratar om ett väldigt intressant och viktigt ämne som vi oftast glömmer bort. Han har under dom senaste sex åren även jobbat med BK Häckens a-lag. Här har ni hans kontaktuppgifter: rasmus@idrottspsykologi.se

Dagen skulle avslutas på bästa möjliga sätt. Eftermiddagens pass bjöd på en föreläsning med FC Barcelonas akademichef Joan Vila. Barcelona står för den fotbollsfilosofi som jag föredrar så för mig var detta oerhört stort. Under hans föreläsning blev jag så inspirerade att jag ville bli tränare igen. Han pratade dels om hur FC Barcelona jobbar med sin akademi, vilka värderingar klubben har och om deras grundpelare i spelet osv. Han visade även några övningar tillsammans med en övningsgrupp från gymnasieskolan i Skövde. Magiskt!

Kvällen avslutades sedan med en gemensam bankett med alla 1000 deltagare. Mycket trevligt!

Läs också: Kevin Ackermann på väg till Real Madrid?

Lördag:

Lördagens pass var lite mindre då det var sista dagen. Men jag startade förmiddagen med att lyssna på föreläsningen “Hur får vi tjejer att hålla på med fotboll längre” med Natalie Barker-Ruchti, professor Göteborgs Universitet. Mycket av detta har vi hört innan men det fanns några intressanta delar som hon tog upp. Vi kan diskutera detta hur länge som helst men så länge vi inte tar tag i detta ordentligt så kommer inget att hända är min reflektion av det hela.

Avslutade sedan Tränarsymposiet med att lyssna på IFK Norrköpings akademi föreläsning. Intressant att höra hur dom jobbar och vad deras framgångsfaktorer varit. En mycket bra och intressant föreläsning av deras Barn- & Ungdomsmanager Daniel Bäckström.

Summerar mina två dagar med följande ord: Härligt att starta årets fotbollssäsong med så mycket inspiration. Älskar det! Tack Västergötlands fotbollförbund för att ni arrangerar detta Tränarsympios varje år.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Föreläsningen med Björn Andersson (Bayern München), helgens stora höjdpunkt - Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

BK Häcken flyttar upp Ture Widestrand till A-laget “Upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten”

Pojkfotboll

BK Häcken flyttar upp Leonardo Farah Shahin “Har jobbat hårt varje dag”

Pojkfotboll

Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Pojkfotboll

Götaholm BK:s stora talang Karlson Nwanege till BK Häcken

Pojkfotboll

Efter en magisk prestation under säsongen – Youssef Fayad belönas med ett A-lagskontrakt

Pojkfotboll

SM-guld till IF Brommapojkarna

Pojkfotboll


Warning: Undefined array key "align" in /home/rudyalva/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231
Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet