Följ oss

Blogg

En härlig helg med Tränarsymposiet & FC Barcelona

Publicerad

den

Nu har jag äntligen landat efter en perfekt helg med Tränarsymposiet i Skövde. För er tränare som inte har varit där så måste jag säga att ni missar något riktigt bra. Under två dagar fylls man med inspiration och kunskap.

Läs också: Årets tränarsymposium gästas utav FC Barcelona

Tränarsymposiet hålls i Skövde varje år och det här året var det över 1000 tränare & ledare på plats. Så här såg mitt schema ut under dessa två dagar.

Fredag:

Startade med en gemensam föreläsning med titeln ”Vägen till landslaget”. En väldigt intressant föreläsning med Per-Göran Fahlström som är lektor vid institutionen för idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet i Växjö. Han har en bakgrund som badmintoncoach med erfarenheter från nybörjare till landslagsverksamhet. Nyligen publicerade Fahlström tillsammans med sina kollegor studien ”Vägen till landslaget”.

Efter den gemensamma föreläsningen väntade nästa föreläsning. En föreläsning som lockade mycket med rubriken och som jag var väldigt nyfiken. ”Kopparbergs/Göteborg FC nya väg” med Anna Stoltze. Tyvärr uppfyllde inte den föreläsningen mina förväntningar så då bestämde jag mig för att lyssna på Coerver Coaching i salen bredvid.

Efter lunch väntade nästa föreläsning, den med Rasmus Tornberg som pratade om ”Fotbollspsykologi”. Har ni möjligheten att ta in Ramus Tornberg som föreläsare i era lag eller föreningar så gör det. Han pratar om ett väldigt intressant och viktigt ämne som vi oftast glömmer bort. Han har under dom senaste sex åren även jobbat med BK Häckens a-lag. Här har ni hans kontaktuppgifter: rasmus@idrottspsykologi.se

Dagen skulle avslutas på bästa möjliga sätt. Eftermiddagens pass bjöd på en föreläsning med FC Barcelonas akademichef Joan Vila. Barcelona står för den fotbollsfilosofi som jag föredrar så för mig var detta oerhört stort. Under hans föreläsning blev jag så inspirerade att jag ville bli tränare igen. Han pratade dels om hur FC Barcelona jobbar med sin akademi, vilka värderingar klubben har och om deras grundpelare i spelet osv. Han visade även några övningar tillsammans med en övningsgrupp från gymnasieskolan i Skövde. Magiskt!

Kvällen avslutades sedan med en gemensam bankett med alla 1000 deltagare. Mycket trevligt!

Läs också: Kevin Ackermann på väg till Real Madrid?

Lördag:

Lördagens pass var lite mindre då det var sista dagen. Men jag startade förmiddagen med att lyssna på föreläsningen ”Hur får vi tjejer att hålla på med fotboll längre” med Natalie Barker-Ruchti, professor Göteborgs Universitet. Mycket av detta har vi hört innan men det fanns några intressanta delar som hon tog upp. Vi kan diskutera detta hur länge som helst men så länge vi inte tar tag i detta ordentligt så kommer inget att hända är min reflektion av det hela.

Avslutade sedan Tränarsymposiet med att lyssna på IFK Norrköpings akademi föreläsning. Intressant att höra hur dom jobbar och vad deras framgångsfaktorer varit. En mycket bra och intressant föreläsning av deras Barn- & Ungdomsmanager Daniel Bäckström.

Summerar mina två dagar med följande ord: Härligt att starta årets fotbollssäsong med så mycket inspiration. Älskar det! Tack Västergötlands fotbollförbund för att ni arrangerar detta Tränarsympios varje år.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Blogg

Blogg: En spännande säsong väntar

Publicerad

den

Nytt år, nya möjligheter och ny åldersgrupp att lägga allt fokus på. Förra året var det fokus på åldersgruppen pojkar och flickor födda 2003. I år kommer bloggen att ha fullt fokus på åldersgruppen pojkar och flickor födda 2004. Vi kommer även att snegla lite på åldersgruppen P/F-05 för att få ett litet smakprov på vad som väntar nästa säsong.

Läs också: Tre turneringar ni inte får missa nästa säsong

Vi startade säsongen 2019 med att bevaka Växjö DFF Invitational Cup som i år hade bjudit in några av Sveriges bästa F04-lag. En perfekt start på året då vi får en bra överblick över vilka spelare och lag som blir intressanta att följa i år.

Men innan vi drar igång ordentligt med bevakningen så vill jag passa på att tacka pojkar och flickor 2003 för att vi fått följa er förra säsongen. Självklart kommer vi att fortsätta följa åldersgruppen och även äldre spelare än så men med inte lika stort fokus som tidigare

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Vi sitter och planerar säsongen för fullt och redan nu har vi några nya och intressanta turneringar inbokade. Känns väldigt kul att få göra detta tillsammans med vår huvudpartner Newbody och vår partner OLKA Sportresor. Vi kommer inte att avslöja vilka det är ännu men vi kommer att göra det väldigt snart så håll ut. Vilka turneringar kommer ni att delta i under året? Hade vart kul att veta om vi stöter på varandra under året. Hör av er till oss.

Läs också: Guld till Djurgårdens IF i Växjö DFF Invitational Cup

Samma gäller med lag och spelare som vi absolut inte får missa i år. Ni kontaktar oss bäst via mail rudy@ungdomsfotboll.se eller via bloggens sociala medier. Länkar finner ni här nedan.

Nu kör vi!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Blogg

Tack KIA Motors Sverige för tre fantastiska år

Publicerad

den

Den 30 mars för tre år sedan blev det officiellt att KIA Motors Sverige blev officiell huvudpartner till Ungdomsfotboll.se. Det var också då bloggen gick från att bevaka Göteborgs ungdomsfotboll till att bevaka ungdomsfotbollen i Sverige.

Läs också: KIA Motors Sverige + Ungdomsfotboll.se = sant

Sedan dess har bloggen vuxit något enormt både här på sajten men även på bloggens sociala medier. Samarbetet med KIA gav mig också möjligheten att jobba heltid med min passion som är just ungdomsfotboll.

Nu står jag här den 31 december 2018, tre år efter jag signerat avtalet med KIA. Jag ser tillbaka på tiden med stor glädje och stolthet då vi tillsammans med bloggläsarna lyckats bygga en av Sveriges största fotbollsbloggar.

Läs också: Ungdomsfotboll.se fyller 8 år idag ”Jag vet inte hur jag skall kunna tacka er”

KIA gav mig möjligheten att växla upp och det är något jag är evigt tacksam för. Vårt samarbete har varit helt fantastiskt och KIA och all deras personal har lärt mig så mycket genom åren. Dom har verkligen sett till att jag och bloggen växlat upp och gett mig alla tips och råd som jag behövt för att växa.

Men allt har sin tid! Dagen är kommen då det är dags att tacka KIA Motors Sverige för dessa tre fantastiska år och välkomna in det nya. Tack KIA och all personal, ni rules!

Under morgondagens kommer vi att presentera bloggens nya huvudpartner!

Gott nytt år och tack för ett fantastiskt år!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Blogg

Blogg: Ungdomsfotbollen får utrymme i Newbodys kommande katalog

Publicerad

den


I fredags var jag på plats i Malevik när Newbody fotograferade sin nya katalog inför 2019. Katalogen trycks i 400000 exemplar och når över 4 miljoner människor vilket är hur häftigt som helst.

Läs också: Newbody förlänger avtalet med Ungdomsfotboll.se

Anledningen till att jag och bloggen var på plats var för att när vi startade vårt samarbete för snart ett år sedan så var vi ganska tydliga med att vi ville göra saker tillsammans och inte bara lägga upp annonser här på bloggen. Ett av dessa lyckade projekt som vi gjort tillsammans är dom regnbågsfärgade kaptensbindlarna som blev oerhört populära. Sedan har Newbody även varit med under varje turnering som vi bevakat samt att vi tävlat ut deltagande i Gothia Cup, något du kan läsa mer om här: IK Zeniths P-04 mäktiga försäljning – nu väntar ett träningsläger i Barcelona tack vare Newbody

Tidigt i vårt samarbete pratade vi om att det hade vart kul att lyfta ungdomsfotbollen i kommande kataloger och detta i form att välja ut två fotbollsungdomar som skulle agera modeller för deras produkter. Jag fick äran att tipsa och välja ut vilka två fotbollsungdomar jag tyckte skulle bli tillfrågade och lyckligtvis tackade båda ja till detta spännande uppdrag.

Tanken jag hade när jag drog igång urvalsprocessen var att jag ville ha med så mycket ingredienser som möjligt. Dom två spelarna som blev tillfrågade och tackade ja var Aksel Ayan från Angered MBIK och Alice Söndergaard från Lerums IS och i fredags var det dags.

Det var längesedan jag hade så roligt samt blev så inspirerad som i fredags. Det var magiskt att umgås en hel dag med så proffsiga och kreativa personer och vet ni vad? Resultatet kommer att bli så bra, längtar redan till att kunna bläddra i kommande katalog.

Är det så att ni som lag går och funderar över vilka turneringar ni skulle vilja delta i nästa år? Är det så att ni även funderar på hur ni skall finansiera dessa? Då rekommenderar jag er att starta er försäljning med Newbody redan nu. För mer information: http://www.newbody.se 

Tack Newbody, Askel Ayan, Alice Söndergaard och övriga modeller/personal för en oerhört givande dag i fredags.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media