fbpx
Följ oss

Blogg

En härlig helg med Tränarsymposiet & FC Barcelona

Publicerad

den

Nu har jag äntligen landat efter en perfekt helg med Tränarsymposiet i Skövde. För er tränare som inte har varit där så måste jag säga att ni missar något riktigt bra. Under två dagar fylls man med inspiration och kunskap.

Läs också: Årets tränarsymposium gästas utav FC Barcelona

Tränarsymposiet hålls i Skövde varje år och det här året var det över 1000 tränare & ledare på plats. Så här såg mitt schema ut under dessa två dagar.

Fredag:

Startade med en gemensam föreläsning med titeln ”Vägen till landslaget”. En väldigt intressant föreläsning med Per-Göran Fahlström som är lektor vid institutionen för idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet i Växjö. Han har en bakgrund som badmintoncoach med erfarenheter från nybörjare till landslagsverksamhet. Nyligen publicerade Fahlström tillsammans med sina kollegor studien ”Vägen till landslaget”.

Efter den gemensamma föreläsningen väntade nästa föreläsning. En föreläsning som lockade mycket med rubriken och som jag var väldigt nyfiken. ”Kopparbergs/Göteborg FC nya väg” med Anna Stoltze. Tyvärr uppfyllde inte den föreläsningen mina förväntningar så då bestämde jag mig för att lyssna på Coerver Coaching i salen bredvid.

Efter lunch väntade nästa föreläsning, den med Rasmus Tornberg som pratade om ”Fotbollspsykologi”. Har ni möjligheten att ta in Ramus Tornberg som föreläsare i era lag eller föreningar så gör det. Han pratar om ett väldigt intressant och viktigt ämne som vi oftast glömmer bort. Han har under dom senaste sex åren även jobbat med BK Häckens a-lag. Här har ni hans kontaktuppgifter: rasmus@idrottspsykologi.se

Dagen skulle avslutas på bästa möjliga sätt. Eftermiddagens pass bjöd på en föreläsning med FC Barcelonas akademichef Joan Vila. Barcelona står för den fotbollsfilosofi som jag föredrar så för mig var detta oerhört stort. Under hans föreläsning blev jag så inspirerade att jag ville bli tränare igen. Han pratade dels om hur FC Barcelona jobbar med sin akademi, vilka värderingar klubben har och om deras grundpelare i spelet osv. Han visade även några övningar tillsammans med en övningsgrupp från gymnasieskolan i Skövde. Magiskt!

Kvällen avslutades sedan med en gemensam bankett med alla 1000 deltagare. Mycket trevligt!

Läs också: Kevin Ackermann på väg till Real Madrid?

Lördag:

Lördagens pass var lite mindre då det var sista dagen. Men jag startade förmiddagen med att lyssna på föreläsningen ”Hur får vi tjejer att hålla på med fotboll längre” med Natalie Barker-Ruchti, professor Göteborgs Universitet. Mycket av detta har vi hört innan men det fanns några intressanta delar som hon tog upp. Vi kan diskutera detta hur länge som helst men så länge vi inte tar tag i detta ordentligt så kommer inget att hända är min reflektion av det hela.

Avslutade sedan Tränarsymposiet med att lyssna på IFK Norrköpings akademi föreläsning. Intressant att höra hur dom jobbar och vad deras framgångsfaktorer varit. En mycket bra och intressant föreläsning av deras Barn- & Ungdomsmanager Daniel Bäckström.

Summerar mina två dagar med följande ord: Härligt att starta årets fotbollssäsong med så mycket inspiration. Älskar det! Tack Västergötlands fotbollförbund för att ni arrangerar detta Tränarsympios varje år.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Blogg

Med uppdrag att sätta Ungdomsfotbollen i rampljuset

Publicerad

den

Ni har väl inte missat att Newbody är ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se? Samarbetet är igång för fullt och för några veckor sedan blev jag kallad till en fotosession på Södra Larmgatan 14.

Fick inte så mycket mer information än så, väl på plats fick jag reda på att jag skall vara med i Newbodys katalog. Blev fotograferad och intervjuad av reklambyrån och nu har jag slutresultatet i min hand.

Vem hade trott att jag och bloggen skall fronta Newbodys katalog i några veckor framöver? Katalogen trycks i över 20000 exemplar och når över flera tusen människor. Magiskt! Tack Newbody för den här chansen!

Personligen tycker jag att intervjun blev väldigt bra och jag fick sagt väldigt många saker som är viktiga för mig. Jag tycker definitivt att du skall kolla in katalogen samt läsa intervjun. Tveka inte att höra av dig med lite feedback, du når mig bäst på rudy@ungdomsfotboll.se

Här finner du katalogen och intervjun: http://www.e-magin.se/paper/jj9d1n6n/paper/1

Nu kan vi väl dra igång säsongen 2019 på riktigt eller vad säger ni? Tack Newbody för den här chansen och tack för att ni är ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se. Det här kommer att bli hur bra som helst.

Behöver ni tjäna pengar till laget? Skall ni iväg på träningsläger eller turneringar som kostar väldigt mycket pengar och behöver få in pengar? Då tycker jag att ni skall starta en försäljning via Newbody, läs mer här: https://www.newbody.se/tjana-pengar

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Blogg

Blogg: En spännande säsong väntar

Publicerad

den

Nytt år, nya möjligheter och ny åldersgrupp att lägga allt fokus på. Förra året var det fokus på åldersgruppen pojkar och flickor födda 2003. I år kommer bloggen att ha fullt fokus på åldersgruppen pojkar och flickor födda 2004. Vi kommer även att snegla lite på åldersgruppen P/F-05 för att få ett litet smakprov på vad som väntar nästa säsong.

Läs också: Tre turneringar ni inte får missa nästa säsong

Vi startade säsongen 2019 med att bevaka Växjö DFF Invitational Cup som i år hade bjudit in några av Sveriges bästa F04-lag. En perfekt start på året då vi får en bra överblick över vilka spelare och lag som blir intressanta att följa i år.

Men innan vi drar igång ordentligt med bevakningen så vill jag passa på att tacka pojkar och flickor 2003 för att vi fått följa er förra säsongen. Självklart kommer vi att fortsätta följa åldersgruppen och även äldre spelare än så men med inte lika stort fokus som tidigare

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Vi sitter och planerar säsongen för fullt och redan nu har vi några nya och intressanta turneringar inbokade. Känns väldigt kul att få göra detta tillsammans med vår huvudpartner Newbody och vår partner OLKA Sportresor. Vi kommer inte att avslöja vilka det är ännu men vi kommer att göra det väldigt snart så håll ut. Vilka turneringar kommer ni att delta i under året? Hade vart kul att veta om vi stöter på varandra under året. Hör av er till oss.

Läs också: Guld till Djurgårdens IF i Växjö DFF Invitational Cup

Samma gäller med lag och spelare som vi absolut inte får missa i år. Ni kontaktar oss bäst via mail rudy@ungdomsfotboll.se eller via bloggens sociala medier. Länkar finner ni här nedan.

Nu kör vi!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Blogg

Tack KIA Motors Sverige för tre fantastiska år

Publicerad

den

Den 30 mars för tre år sedan blev det officiellt att KIA Motors Sverige blev officiell huvudpartner till Ungdomsfotboll.se. Det var också då bloggen gick från att bevaka Göteborgs ungdomsfotboll till att bevaka ungdomsfotbollen i Sverige.

Läs också: KIA Motors Sverige + Ungdomsfotboll.se = sant

Sedan dess har bloggen vuxit något enormt både här på sajten men även på bloggens sociala medier. Samarbetet med KIA gav mig också möjligheten att jobba heltid med min passion som är just ungdomsfotboll.

Nu står jag här den 31 december 2018, tre år efter jag signerat avtalet med KIA. Jag ser tillbaka på tiden med stor glädje och stolthet då vi tillsammans med bloggläsarna lyckats bygga en av Sveriges största fotbollsbloggar.

Läs också: Ungdomsfotboll.se fyller 8 år idag ”Jag vet inte hur jag skall kunna tacka er”

KIA gav mig möjligheten att växla upp och det är något jag är evigt tacksam för. Vårt samarbete har varit helt fantastiskt och KIA och all deras personal har lärt mig så mycket genom åren. Dom har verkligen sett till att jag och bloggen växlat upp och gett mig alla tips och råd som jag behövt för att växa.

Men allt har sin tid! Dagen är kommen då det är dags att tacka KIA Motors Sverige för dessa tre fantastiska år och välkomna in det nya. Tack KIA och all personal, ni rules!

Under morgondagens kommer vi att presentera bloggens nya huvudpartner!

Gott nytt år och tack för ett fantastiskt år!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media