fbpx
Connect with us

Blogg

En härlig helg med Tränarsymposiet & FC Barcelona

Published

on

Nu har jag äntligen landat efter en perfekt helg med Tränarsymposiet i Skövde. För er tränare som inte har varit där så måste jag säga att ni missar något riktigt bra. Under två dagar fylls man med inspiration och kunskap.

Läs också: Årets tränarsymposium gästas utav FC Barcelona

Tränarsymposiet hålls i Skövde varje år och det här året var det över 1000 tränare & ledare på plats. Så här såg mitt schema ut under dessa två dagar.

Fredag:

Startade med en gemensam föreläsning med titeln ”Vägen till landslaget”. En väldigt intressant föreläsning med Per-Göran Fahlström som är lektor vid institutionen för idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet i Växjö. Han har en bakgrund som badmintoncoach med erfarenheter från nybörjare till landslagsverksamhet. Nyligen publicerade Fahlström tillsammans med sina kollegor studien ”Vägen till landslaget”.

Efter den gemensamma föreläsningen väntade nästa föreläsning. En föreläsning som lockade mycket med rubriken och som jag var väldigt nyfiken. ”Kopparbergs/Göteborg FC nya väg” med Anna Stoltze. Tyvärr uppfyllde inte den föreläsningen mina förväntningar så då bestämde jag mig för att lyssna på Coerver Coaching i salen bredvid.

Efter lunch väntade nästa föreläsning, den med Rasmus Tornberg som pratade om ”Fotbollspsykologi”. Har ni möjligheten att ta in Ramus Tornberg som föreläsare i era lag eller föreningar så gör det. Han pratar om ett väldigt intressant och viktigt ämne som vi oftast glömmer bort. Han har under dom senaste sex åren även jobbat med BK Häckens a-lag. Här har ni hans kontaktuppgifter: rasmus@idrottspsykologi.se

Dagen skulle avslutas på bästa möjliga sätt. Eftermiddagens pass bjöd på en föreläsning med FC Barcelonas akademichef Joan Vila. Barcelona står för den fotbollsfilosofi som jag föredrar så för mig var detta oerhört stort. Under hans föreläsning blev jag så inspirerade att jag ville bli tränare igen. Han pratade dels om hur FC Barcelona jobbar med sin akademi, vilka värderingar klubben har och om deras grundpelare i spelet osv. Han visade även några övningar tillsammans med en övningsgrupp från gymnasieskolan i Skövde. Magiskt!

Kvällen avslutades sedan med en gemensam bankett med alla 1000 deltagare. Mycket trevligt!

Läs också: Kevin Ackermann på väg till Real Madrid?

Lördag:

Lördagens pass var lite mindre då det var sista dagen. Men jag startade förmiddagen med att lyssna på föreläsningen ”Hur får vi tjejer att hålla på med fotboll längre” med Natalie Barker-Ruchti, professor Göteborgs Universitet. Mycket av detta har vi hört innan men det fanns några intressanta delar som hon tog upp. Vi kan diskutera detta hur länge som helst men så länge vi inte tar tag i detta ordentligt så kommer inget att hända är min reflektion av det hela.

Avslutade sedan Tränarsymposiet med att lyssna på IFK Norrköpings akademi föreläsning. Intressant att höra hur dom jobbar och vad deras framgångsfaktorer varit. En mycket bra och intressant föreläsning av deras Barn- & Ungdomsmanager Daniel Bäckström.

Summerar mina två dagar med följande ord: Härligt att starta årets fotbollssäsong med så mycket inspiration. Älskar det! Tack Västergötlands fotbollförbund för att ni arrangerar detta Tränarsympios varje år.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media