Följ oss

Blogg

Föreläsningen med Björn Andersson (Bayern München), helgens stora höjdpunkt

Publicerad

den

Nordiska tränarkonferensen börjar lida mot sitt slut här i Prioritet Serneke Arena. Konferensen startade i fredags med en paneldebatt där Lars Lagerbäck, Håkan Ericsson och Janne Andersson deltog under ledning av Stefan Lundin som är sportdirektör i Svensk Elitfotboll. Ämnet man pratade om var utveckling av Nordiska fotbollspelare till internationell fotboll.

Sedan avslutades fredagen med några praktikpass ute på fotbollsplanen där föreläsare som Björn Andersson (Bayern München), Jose O. Vazquez och Cristian F. Solari (fotbollstränare från Argentina) och Richard Hartis (National Goalkeeping Coach U18-U20, the FA) höll i ett pass för att visa upp några övningar och hur dom jobbar.

Lördag

Lördagen bjöd på lite mer matnyttiga föreläsningar och dagens inleddes av Paul McGuinness som tidigare varit U18 tränare hos Manchester United. En väldigt bra föreläsningen där man fick inblick i Manchester United som klubb men även hur han har jobbat med dom unga spelarna i klubben. Han pratade om hur viktigt det är att ha en bra organisation i klubben där alla är villiga att jobba mot samma mål. Allt från styrelsen, a-lagstränarna och ner till dom yngsta. Familj, var det ordet han använde mest.

Han pratade också om hur viktigt det var med individuell träning eller som han kallade det för: Personal Coaching. Då ingick det inte bara träning utan även samtal med spelarna där man pratar om senaste matchen, familjen, skolgång och så vidare. En mycket matnyttig och intressant föreläsning.

Efter lunch fick man välja mellan olika föreläsningar. Jag valde att lyssna på Björn Andersson som jobbar som scout för Bayern München. Han har varit i klubben i mer än 25 år, han spelade för klubben under 70-talet och har sedan många år tillbaka jobbat som scout för klubben.

Läs också: En härlig helg med Tränarsymposiet & FC Barcelona

Jag fick chansen att lyssna på honom under Tränarsymposiet i Skövde för två eller tre år sedan och har sedan dess älskat hans sätt att se på fotboll. Precis som i Skövde så gick jag ut från föreläsningen med massvis med inspiration och glädje. Han bekräftade många av mina tankar om hur vi bör utveckla våra fotbollsspelare och hur organisation kring detta bör se ut. Får ni chansen att lyssna på honom någon gång så gör det, det rekommenderas starkt.

Söndag

Idag söndag så är det ett lite kortare program och tränarkonferensen avslutas vid lunch. Vi har precis hört Arnar Bill Gunnarsson (Director of Education for the Icelandic Football Association) som pratade om hur dom jobbar i Island. En intressant punkt han tog upp är att på Island så är dom ca 340 000 invånare och i Göteborg är vi runt 550 000 invånare. I senaste EM så gick man till kvartsfinal, rätt imponerade med tanke på invånarantalet på Island. Hur kommer det sig att dom lyckades ta sig så långt?

Nu väntar jag på den sista föreläsningen här på tränarkonferensen, på schemat står ämnet: Kan nästa Maradona komma från Norden? Föreläsarna är Viggo Strømme (Expert på Sydamerikansk fotboll) tillsammans med fotbollstränarna från Argentina Jose O. Vazquez och Cristian F. Solari.

Läs också: Har ni hört talas om Tanner Speed Academy?

Är väldigt nöjd med den här tränarkonferensen. Det är första gången man genomför den här konferensen och man har gjort det med bravur. Kul att man valt att lägga den här i Göteborg och Prioritet Serneke Arena. Helt rätt plats för sådana här konferenser.

Tack till Eurotravel Sports för att jag fick komma!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Blogg

Blogg: En spännande säsong väntar

Publicerad

den

Nytt år, nya möjligheter och ny åldersgrupp att lägga allt fokus på. Förra året var det fokus på åldersgruppen pojkar och flickor födda 2003. I år kommer bloggen att ha fullt fokus på åldersgruppen pojkar och flickor födda 2004. Vi kommer även att snegla lite på åldersgruppen P/F-05 för att få ett litet smakprov på vad som väntar nästa säsong.

Läs också: Tre turneringar ni inte får missa nästa säsong

Vi startade säsongen 2019 med att bevaka Växjö DFF Invitational Cup som i år hade bjudit in några av Sveriges bästa F04-lag. En perfekt start på året då vi får en bra överblick över vilka spelare och lag som blir intressanta att följa i år.

Men innan vi drar igång ordentligt med bevakningen så vill jag passa på att tacka pojkar och flickor 2003 för att vi fått följa er förra säsongen. Självklart kommer vi att fortsätta följa åldersgruppen och även äldre spelare än så men med inte lika stort fokus som tidigare

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Vi sitter och planerar säsongen för fullt och redan nu har vi några nya och intressanta turneringar inbokade. Känns väldigt kul att få göra detta tillsammans med vår huvudpartner Newbody och vår partner OLKA Sportresor. Vi kommer inte att avslöja vilka det är ännu men vi kommer att göra det väldigt snart så håll ut. Vilka turneringar kommer ni att delta i under året? Hade vart kul att veta om vi stöter på varandra under året. Hör av er till oss.

Läs också: Guld till Djurgårdens IF i Växjö DFF Invitational Cup

Samma gäller med lag och spelare som vi absolut inte får missa i år. Ni kontaktar oss bäst via mail rudy@ungdomsfotboll.se eller via bloggens sociala medier. Länkar finner ni här nedan.

Nu kör vi!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Blogg

Tack KIA Motors Sverige för tre fantastiska år

Publicerad

den

Den 30 mars för tre år sedan blev det officiellt att KIA Motors Sverige blev officiell huvudpartner till Ungdomsfotboll.se. Det var också då bloggen gick från att bevaka Göteborgs ungdomsfotboll till att bevaka ungdomsfotbollen i Sverige.

Läs också: KIA Motors Sverige + Ungdomsfotboll.se = sant

Sedan dess har bloggen vuxit något enormt både här på sajten men även på bloggens sociala medier. Samarbetet med KIA gav mig också möjligheten att jobba heltid med min passion som är just ungdomsfotboll.

Nu står jag här den 31 december 2018, tre år efter jag signerat avtalet med KIA. Jag ser tillbaka på tiden med stor glädje och stolthet då vi tillsammans med bloggläsarna lyckats bygga en av Sveriges största fotbollsbloggar.

Läs också: Ungdomsfotboll.se fyller 8 år idag ”Jag vet inte hur jag skall kunna tacka er”

KIA gav mig möjligheten att växla upp och det är något jag är evigt tacksam för. Vårt samarbete har varit helt fantastiskt och KIA och all deras personal har lärt mig så mycket genom åren. Dom har verkligen sett till att jag och bloggen växlat upp och gett mig alla tips och råd som jag behövt för att växa.

Men allt har sin tid! Dagen är kommen då det är dags att tacka KIA Motors Sverige för dessa tre fantastiska år och välkomna in det nya. Tack KIA och all personal, ni rules!

Under morgondagens kommer vi att presentera bloggens nya huvudpartner!

Gott nytt år och tack för ett fantastiskt år!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Blogg

Blogg: Ungdomsfotbollen får utrymme i Newbodys kommande katalog

Publicerad

den


I fredags var jag på plats i Malevik när Newbody fotograferade sin nya katalog inför 2019. Katalogen trycks i 400000 exemplar och når över 4 miljoner människor vilket är hur häftigt som helst.

Läs också: Newbody förlänger avtalet med Ungdomsfotboll.se

Anledningen till att jag och bloggen var på plats var för att när vi startade vårt samarbete för snart ett år sedan så var vi ganska tydliga med att vi ville göra saker tillsammans och inte bara lägga upp annonser här på bloggen. Ett av dessa lyckade projekt som vi gjort tillsammans är dom regnbågsfärgade kaptensbindlarna som blev oerhört populära. Sedan har Newbody även varit med under varje turnering som vi bevakat samt att vi tävlat ut deltagande i Gothia Cup, något du kan läsa mer om här: IK Zeniths P-04 mäktiga försäljning – nu väntar ett träningsläger i Barcelona tack vare Newbody

Tidigt i vårt samarbete pratade vi om att det hade vart kul att lyfta ungdomsfotbollen i kommande kataloger och detta i form att välja ut två fotbollsungdomar som skulle agera modeller för deras produkter. Jag fick äran att tipsa och välja ut vilka två fotbollsungdomar jag tyckte skulle bli tillfrågade och lyckligtvis tackade båda ja till detta spännande uppdrag.

Tanken jag hade när jag drog igång urvalsprocessen var att jag ville ha med så mycket ingredienser som möjligt. Dom två spelarna som blev tillfrågade och tackade ja var Aksel Ayan från Angered MBIK och Alice Söndergaard från Lerums IS och i fredags var det dags.

Det var längesedan jag hade så roligt samt blev så inspirerad som i fredags. Det var magiskt att umgås en hel dag med så proffsiga och kreativa personer och vet ni vad? Resultatet kommer att bli så bra, längtar redan till att kunna bläddra i kommande katalog.

Är det så att ni som lag går och funderar över vilka turneringar ni skulle vilja delta i nästa år? Är det så att ni även funderar på hur ni skall finansiera dessa? Då rekommenderar jag er att starta er försäljning med Newbody redan nu. För mer information: http://www.newbody.se 

Tack Newbody, Askel Ayan, Alice Söndergaard och övriga modeller/personal för en oerhört givande dag i fredags.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media