fbpx
Följ oss

Blogg

Föreläsningen med Björn Andersson (Bayern München), helgens stora höjdpunkt

Publicerad

den

Nordiska tränarkonferensen börjar lida mot sitt slut här i Prioritet Serneke Arena. Konferensen startade i fredags med en paneldebatt där Lars Lagerbäck, Håkan Ericsson och Janne Andersson deltog under ledning av Stefan Lundin som är sportdirektör i Svensk Elitfotboll. Ämnet man pratade om var utveckling av Nordiska fotbollspelare till internationell fotboll.

Sedan avslutades fredagen med några praktikpass ute på fotbollsplanen där föreläsare som Björn Andersson (Bayern München), Jose O. Vazquez och Cristian F. Solari (fotbollstränare från Argentina) och Richard Hartis (National Goalkeeping Coach U18-U20, the FA) höll i ett pass för att visa upp några övningar och hur dom jobbar.

Lördag

Lördagen bjöd på lite mer matnyttiga föreläsningar och dagens inleddes av Paul McGuinness som tidigare varit U18 tränare hos Manchester United. En väldigt bra föreläsningen där man fick inblick i Manchester United som klubb men även hur han har jobbat med dom unga spelarna i klubben. Han pratade om hur viktigt det är att ha en bra organisation i klubben där alla är villiga att jobba mot samma mål. Allt från styrelsen, a-lagstränarna och ner till dom yngsta. Familj, var det ordet han använde mest.

Han pratade också om hur viktigt det var med individuell träning eller som han kallade det för: Personal Coaching. Då ingick det inte bara träning utan även samtal med spelarna där man pratar om senaste matchen, familjen, skolgång och så vidare. En mycket matnyttig och intressant föreläsning.

Efter lunch fick man välja mellan olika föreläsningar. Jag valde att lyssna på Björn Andersson som jobbar som scout för Bayern München. Han har varit i klubben i mer än 25 år, han spelade för klubben under 70-talet och har sedan många år tillbaka jobbat som scout för klubben.

Läs också: En härlig helg med Tränarsymposiet & FC Barcelona

Jag fick chansen att lyssna på honom under Tränarsymposiet i Skövde för två eller tre år sedan och har sedan dess älskat hans sätt att se på fotboll. Precis som i Skövde så gick jag ut från föreläsningen med massvis med inspiration och glädje. Han bekräftade många av mina tankar om hur vi bör utveckla våra fotbollsspelare och hur organisation kring detta bör se ut. Får ni chansen att lyssna på honom någon gång så gör det, det rekommenderas starkt.

Söndag

Idag söndag så är det ett lite kortare program och tränarkonferensen avslutas vid lunch. Vi har precis hört Arnar Bill Gunnarsson (Director of Education for the Icelandic Football Association) som pratade om hur dom jobbar i Island. En intressant punkt han tog upp är att på Island så är dom ca 340 000 invånare och i Göteborg är vi runt 550 000 invånare. I senaste EM så gick man till kvartsfinal, rätt imponerade med tanke på invånarantalet på Island. Hur kommer det sig att dom lyckades ta sig så långt?

Nu väntar jag på den sista föreläsningen här på tränarkonferensen, på schemat står ämnet: Kan nästa Maradona komma från Norden? Föreläsarna är Viggo Strømme (Expert på Sydamerikansk fotboll) tillsammans med fotbollstränarna från Argentina Jose O. Vazquez och Cristian F. Solari.

Läs också: Har ni hört talas om Tanner Speed Academy?

Är väldigt nöjd med den här tränarkonferensen. Det är första gången man genomför den här konferensen och man har gjort det med bravur. Kul att man valt att lägga den här i Göteborg och Prioritet Serneke Arena. Helt rätt plats för sådana här konferenser.

Tack till Eurotravel Sports för att jag fick komma!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Blogg

Med uppdrag att sätta Ungdomsfotbollen i rampljuset

Publicerad

den

Ni har väl inte missat att Newbody är ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se? Samarbetet är igång för fullt och för några veckor sedan blev jag kallad till en fotosession på Södra Larmgatan 14.

Fick inte så mycket mer information än så, väl på plats fick jag reda på att jag skall vara med i Newbodys katalog. Blev fotograferad och intervjuad av reklambyrån och nu har jag slutresultatet i min hand.

Vem hade trott att jag och bloggen skall fronta Newbodys katalog i några veckor framöver? Katalogen trycks i över 20000 exemplar och når över flera tusen människor. Magiskt! Tack Newbody för den här chansen!

Personligen tycker jag att intervjun blev väldigt bra och jag fick sagt väldigt många saker som är viktiga för mig. Jag tycker definitivt att du skall kolla in katalogen samt läsa intervjun. Tveka inte att höra av dig med lite feedback, du når mig bäst på rudy@ungdomsfotboll.se

Här finner du katalogen och intervjun: http://www.e-magin.se/paper/jj9d1n6n/paper/1

Nu kan vi väl dra igång säsongen 2019 på riktigt eller vad säger ni? Tack Newbody för den här chansen och tack för att ni är ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se. Det här kommer att bli hur bra som helst.

Behöver ni tjäna pengar till laget? Skall ni iväg på träningsläger eller turneringar som kostar väldigt mycket pengar och behöver få in pengar? Då tycker jag att ni skall starta en försäljning via Newbody, läs mer här: https://www.newbody.se/tjana-pengar

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Blogg

Blogg: En spännande säsong väntar

Publicerad

den

Nytt år, nya möjligheter och ny åldersgrupp att lägga allt fokus på. Förra året var det fokus på åldersgruppen pojkar och flickor födda 2003. I år kommer bloggen att ha fullt fokus på åldersgruppen pojkar och flickor födda 2004. Vi kommer även att snegla lite på åldersgruppen P/F-05 för att få ett litet smakprov på vad som väntar nästa säsong.

Läs också: Tre turneringar ni inte får missa nästa säsong

Vi startade säsongen 2019 med att bevaka Växjö DFF Invitational Cup som i år hade bjudit in några av Sveriges bästa F04-lag. En perfekt start på året då vi får en bra överblick över vilka spelare och lag som blir intressanta att följa i år.

Men innan vi drar igång ordentligt med bevakningen så vill jag passa på att tacka pojkar och flickor 2003 för att vi fått följa er förra säsongen. Självklart kommer vi att fortsätta följa åldersgruppen och även äldre spelare än så men med inte lika stort fokus som tidigare

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Vi sitter och planerar säsongen för fullt och redan nu har vi några nya och intressanta turneringar inbokade. Känns väldigt kul att få göra detta tillsammans med vår huvudpartner Newbody och vår partner OLKA Sportresor. Vi kommer inte att avslöja vilka det är ännu men vi kommer att göra det väldigt snart så håll ut. Vilka turneringar kommer ni att delta i under året? Hade vart kul att veta om vi stöter på varandra under året. Hör av er till oss.

Läs också: Guld till Djurgårdens IF i Växjö DFF Invitational Cup

Samma gäller med lag och spelare som vi absolut inte får missa i år. Ni kontaktar oss bäst via mail rudy@ungdomsfotboll.se eller via bloggens sociala medier. Länkar finner ni här nedan.

Nu kör vi!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Blogg

Tack KIA Motors Sverige för tre fantastiska år

Publicerad

den

Den 30 mars för tre år sedan blev det officiellt att KIA Motors Sverige blev officiell huvudpartner till Ungdomsfotboll.se. Det var också då bloggen gick från att bevaka Göteborgs ungdomsfotboll till att bevaka ungdomsfotbollen i Sverige.

Läs också: KIA Motors Sverige + Ungdomsfotboll.se = sant

Sedan dess har bloggen vuxit något enormt både här på sajten men även på bloggens sociala medier. Samarbetet med KIA gav mig också möjligheten att jobba heltid med min passion som är just ungdomsfotboll.

Nu står jag här den 31 december 2018, tre år efter jag signerat avtalet med KIA. Jag ser tillbaka på tiden med stor glädje och stolthet då vi tillsammans med bloggläsarna lyckats bygga en av Sveriges största fotbollsbloggar.

Läs också: Ungdomsfotboll.se fyller 8 år idag ”Jag vet inte hur jag skall kunna tacka er”

KIA gav mig möjligheten att växla upp och det är något jag är evigt tacksam för. Vårt samarbete har varit helt fantastiskt och KIA och all deras personal har lärt mig så mycket genom åren. Dom har verkligen sett till att jag och bloggen växlat upp och gett mig alla tips och råd som jag behövt för att växa.

Men allt har sin tid! Dagen är kommen då det är dags att tacka KIA Motors Sverige för dessa tre fantastiska år och välkomna in det nya. Tack KIA och all personal, ni rules!

Under morgondagens kommer vi att presentera bloggens nya huvudpartner!

Gott nytt år och tack för ett fantastiskt år!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media