fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Elitflicklägret: En fantastiskt bra insats av Göteborg i första matchen

Publicerad

den

Då är vi äntligen igång med sommarturnén igen. Tidigt denna morgon körde jag ner till Halmstad där Elitflicklägret har dragit igång. På Elitlägret samlas dom olika distriktslagen från Sverige för att träna och spela matcher mot varandra. I år är det flickor födda 2001 tur. På plats finns förbundskaptenen för det landslag som kommer att bildas efter detta Elitflicklägret.

Jag har precis sett klart min första match på schemat. Det var den mellan Göteborg och Ångermanland. En match som började väldigt bra för Göteborgs del. Man skapade flera bra chanser i början av matchen. Både Jitexs Oliva Ingman och Göteborgs DFF:s Emma Junermark hade bra chanser att ge Göteborg ledningen.

Ångermanland hade svårt att få igång spelet till en början men kom sedan in i matchen mer och mer. Göteborgs spelade med väldigt stort självförtroende. Är faktiskt väldigt imponerad över det, det är ju trots allt deras första match tillsammans.

Trots det stora övertaget så lyckas Ångermanland ta ledningen med 1-0 via Maja Viström. Kanske inte helt rättvist men tanke på det fina spelet och övertaget som Göteborg haft. Lite slarv i backlinjen gav Ångermanland den målchansen och Maja tog vara på chansen direkt.

Det hann inte gå många minuter in i andra halvlek innan Hovås Billdals Ella Wallfur Skiljic kunde kvittera för Göteborg. Skönt att få utdelning för det stora övertaget man haft.

Göteborg fortsatte att trycka på resten av matchen men lyckades inte göra fler mål. Matchen slutade 1-1 och jag tycker att Göteborg skall vara oerhört nöjda med sin insats.

Jag har inte riktigt haft koll på vilka spelare från Göteborg som blivit uttagna till Elitflicklägret och när jag fick se deltagarförteckningen idag så blev jag riktigt glad. Det är en mycket bra uttagning med många spännande spelare som jag inte hunnit se i år.

En spelare som var helt ny för mig och som gjorde det riktigt bra idag heter Hanna Andersson och spelar för Romelanda UF. Vilken fantastisk duktig spelfördelare. Blir att fortsätta följa henne framöver.

Så här startade Göteborg:
Målvakt:
Alice Uddberg (Kållered SK)
Backar:
Felicia De Feo (Eriksbergs IF) –  Julia Steussloff (IFK Göteborg) –  Anna Svedman (Backatorps IF) – Lova Söderberg (Göteborgs DFF).
Mittfält:
Filippa Lindblom ( Lindome GIF) – Hanna Andersson (Romelanda UF) – Ella Wallfur Skiljic (Hovås Billdal IF).
Anfall:
Olivia Wahlberg Larsson (IF Väster) – Emma Junermark (Göteborgs DFF) – Oliva Ingman (Jitex Mölndal BK).

Nu väntar nästa match och där ställs Västergötland – Halland mot varandra.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media