fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Äntligen ett nytt uppdrag, det skall bli kul att bli en del av Skärgårdens FC

Published

on

Det har varit på gång väldigt länge och i lördags så tackade jag ja till uppdraget. Här nedan finner ni ett pressmeddelande som gått ut idag.

Skärgårdens FC – GEMENSAM FRAMTID FÖR TJEJFOTBOLLEN!

Under 2013 har en rad samarbeten mellan öarnas föreningar bedrivits för att säkra och stärka tjejfotbollen för framtiden. Det har resulterat i att föreningarna IFK Björkö, Hjuviks AIK och Hönö IS har tagit ett gemensamt beslut att man vill etablera ett långsiktigt samarbete för de lag som spelar 11-tjejafotboll, under namnet Skärgårdens FC. Avsikten är i detta läge INTE att starta en ny förening, utan snarare upprätta en gemensam plattform för kombinationslag i de åldrar där vi vet att vi måste göra en kraftsamling för att behålla tjejerna i fotbollen.

Men vi vill också satsa offensivt och göra tjejverksamheten så attraktiv att vi kan erbjuda våra tjejer de bästa förutsättningarna att utvecklas som fotbollsspelare och som individer. Träning och matcher ska upplevas som inspirerande och roliga och utanför fotbollen planeras aktiviteter för att svetsa samman gänget. Rudy Alvarado, som är en känd fotbollsprofil bland ungdomar i Göteborgs-området, kommer att ta en ledande roll i byggandet av kombinationslaget.

Vi startar nu ett gemensamt Juniorlag för tjejer i Skärgården

Grundläggande för samarbetet är att ingen tjej ska behöva lämna sin moderförening för att kunna spela i ett kombinationslag. Vi vill säkerställa att ingen spelare känner att man utpekas som svikare gentemot sitt nuvarande lag eller sina kompisar. Därför kommer också alla tjejer, oavsett vilken förening man tillhör idag, vara välkomna att träna och spela i kombinationslagen.

För att läsa hela pressmeddelandet och mer information gå in på http://www.honois.se

****
Jag har under en längre tid varit sugen på att ta upp min tränarkarriär igen men tiden har varit emot mig. Nu känner mig mer redo än någonsin och det skall bli kul att få vara en del av denna satsning.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media