fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Ny spännande tjejsatsning – Hisingsbacka FC & Backatorp IF startar samarbete

Published

on

Ni som har följt bloggen och bloggens sociala medier har kunnat läsa om att jag för inför förra sommaren blev klar som sportchef för Hisingsbacka FC och deras damlag.

Läs också: Hisingsbacka FC tillbaka i Gothia Cup med första flicklaget sedan 2016

Sedan dess har jag haft fullt upp med att få till en bra trupp och en bra tränarstab inför 2020. Det som har varit extra kul är att det är så många spelare som hört av sig och velat vara en del av damlaget inför den här säsongen. Vi är i dagsläget 31 spelare på pappret och i tränarstaben är vi 6 st med Jenny Holm som huvudtränare.

Den 21 januari blev det officiellt att Hisingsbacka FC och Backatorp IF gör en gemensam tjejsatsning i Backa. Målet är att skapa en trygg, stabil & utvecklande miljö för spelarna. 

Hisingsbacka FC har sedan några år tillbaka haft seniorverksamhet och Backatorp IF har varit starka på flicksidan. Satsningen gör att vi kommer att kunna erbjuda spelarna senior – och juniorspel, allt under ett och samma tak. Närmast kommer Backatorp IF och deras äldsta tjejlag få möjligheter att träna ihop med Hisingsbacka FC seniorlag för att sakta men säkert slussas in i senior – och juniorverksamheten. 

Läs också: Målfarliga Mikaela Gustafsson lämnar IK Kongahälla för Hisingsbacka FC

– Äntligen kommer vi kunna erbjuda våra tjejer ett naturligt steg in i junior- och seniorfotbollen tillsammans med Hisingsbacka FC. Den viktiga röda tråden är uppnådd med att ha lag från knattar till seniorer och vi ser fram emot att utveckla detta vidare. Detta ger oss en stark möjlighet att växa ännu mer på flicksidan på centrala Hisingen, säger Kim Kankkonen, ledare för Backatorp IF

och så här sade jag till Hisingsbackas hemsida om samarbetet:

– För två år sedan tog vi ett viktigt beslut om att vi vill vara det självklara valet för alla dam- & flickfotbollspelare på Hisingen. Detta är ett steg i det arbetet och att få göra detta tillsammans med vår grannförening Backatorp IF känns riktigt kul. Nu kan vi verkligen erbjuda en bra utvecklingsmiljö för spelarna och detta på hemmaplan. Ser framemot att dra igång det här gemensamma arbetet tillsammans med Kim och Backatorp IF, säger Rudy Alvarado – sportchef för Hisingsbacka FC Dam

Är superglad över att det här samarbetet blivit av och det ligger helt rätt i tiden. Vi har redan haft spelare från Backatorp IF som både tränat och spelat match med oss och dessutom gjort det väldigt bra. Riktigt kul!

Läs också: Bella Björklund lämnar IFK Göteborg – klar för Hisingsbacka FC

Följ gärna arbetet och samarbetet via Hisingsbacka FC:s hemsida och Backatorp IF:s hemsida.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss