fbpx
Connect with us

Uncategorized

Zonlagsturneringen: Målvakten Sandra Bergström tror på final

Published

on

I helgen spelas Zonlagsturneringen som jag tidigare berättat om. När jag satt och gick igenom trupperna igår så såg jag att man tagit ut Sandra Bergström, duktiga målvakten som spelar i Kärra KIF F97.

Kände direkt att jag var tvungen att intervjua Sandra inför helgens Zonlagsturnering. Så jag ställde tre frågor:

Fråga 1:  Kärra KIF, Göteborgs bästa flicklag födda 1997. Hur känns det att spela där och vad gör er så bra?
Det går inte ens att beskriva. Den känslan när många vet vilka vi är och berömmer oss så otroligt mycket för hur fint vi spelar. Jag som målvakt ser ju spelet hela tiden och kan inget annat än att le. Vilket lag asså!

Vad som gör oss så bra? Vi tränar inte jättehårt. Utan vi har kul och vi spelar fotboll i 60min. Vi tvekar inte en sekund.  På träningarna så kan det vara lite okoncentrerat här och där. Men det betyder inte att vi inte tar åt oss det vi gör på träningarna. Vi använder bara våra styrkor som blir en gemensam styrka nämligen ”lagspel”.

Fråga 2: Du är uttagen till Zonlagsturneringen i helgen. Vad är ditt mål med turneringen?
Jag hade hoppats på att bli uttagen till stadslaget. Men med tanke på hur detta året har sätt ut för min del så förtjänar någon annan platsen. Mitt mål är att spela ett modernt målvaktspel alltså använda mycket fötter. Sen självklart vill jag vara med där för att möta nya människor och ha kul.

Fråga 3: Om du fick tippa, hur långt tror du att ni går? Final?
Svårt att säga, det kommer att bli tufft. Men jag tror på final. Vi har duktiga spelare med bland annat Pernilla Sennewald som är Kärra KIFs  snabbaste ytterforward. Detta ser faktiskt ljust ut.

Jag måste tacka Sandra för att hon tog sig tiden och svara på frågorna. Nu håller vi tummarna för Sandra och lag Norr. Det känns som att final är ett mål som dom kommer att uppnå med tanke på vilken trupp man har.

Lag Norr F15/16 – spelar sin första match på lördag med start 11:40 på Kobbegården IP.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media