Connect with us

Flickfotboll

Zonlag: Flickor födda 2001 kommer att bli mycket intressant att följa

Som ni har läst så har jag varit på Lindevi IP och Zonlagsturneringen tidigare idag. På Lindevi spelade flickor födda 2001 och jag bjöds på många bra matcher vilket var kul.

Men innan jag fortsätter det här inlägget så vill jag skicka en idé till Göteborgs fotbollförbund. Varför spelar inte pojkar och flickor på samma ställe? Istället för att ha två grupper med flickor på Lindevi så hade jag gärna sett att man spelat med en av varje på varje spelplats. Det hade både vart roligare för oss i publiken och för spelarna. Blanda mera mellan pojkar och flickor.

Men Lindevi bjöd som sagt på bra matcher och väldigt bra spel. Eftersom jag kommer att fokusera på just flickor födda 2001 framöver så var det roligt att kunna följa den årskullen just idag. Det var många nya spelare för mig men även några spelare som jag följt i några år.

Jag vet att alla ledare har fått instruktioner om hur man vill att zonlagen skall spela och jag tycker att alla lagen skötte detta galant. Sedan vill jag skicka en stor eloge och ett stort plus till alla ledarna som var på plats idag. Ni delade mer av så mycket positiv energi och glädje till spelarna att till och med jag som publik blev glad. Tack för att ni gör det fina jobbet för våra ungdomar.

Nu väntar en säsong där jag skall följa pojkar och flickor födda 2001. Det kommer att ta tid att lära sig alla namnen på spelarna som vanligt men jag hoppas att ni har lite tålamod och att ni stöttar mig under säsongen.

Kul att se spelare som Felicia De Feo, Emma Junermark, Rogin Shirwani, Sofia Laifa, Maryam Aden, Alexandra Truppa, Sara Dusi, Emma El-Helou med flera spela idag.

Vi har många duktiga spelare i Göteborg och det värmer mitt fotbollshjärta. Tack för idag.

//Rudy Alvarado

 

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Wilma Jensen Berg lämnar Kopparbergs/Göteborg FC – återvänder till Eriksbergs IF

Flickfotboll

Felicia De Feo lämnar Kopparbergs/Göteborg FC – klar för Alingsås FC

Flickfotboll

Sofia Laifa lämnar Eriksbergs IF – klar för Division 2-klubb

Flickfotboll

Distriktsungdomsturnering väntar i helgen – se spelschemat här

Pojkfotboll

Repris: Lucka 10, Julkalendern – Emma Junermark

Julkalendern

Repris: Lucka 4, Julkalendern – Rogin Shirwani

Julkalendern

Spelare utsatt för personligt riktade rasistiska kommentarer under Utvecklingslägret i Halmstad

Ungdomsfotboll

16-åriga Felicia De Feo debuterade i Allsvenskan

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet