Connect with us

Flickfotboll

Visst är det härligt när den vackra fotbollen får segra?

Har precis kommit hem med ett stort leende från ett kyligt Åby. Fick precis se en grym match mellan Jitex Mölndal BK F-01 och Tölö IF.

Detta var verkligen en match jag inte fick missa, lite av ett toppmöte i den serien. Jitex har inlett serien på bästa möjliga då man vunnit sina två inledande matcher. Tölö förlorade tyvärr sin första match mot Lindome och det kändes som att dom var revanshsugna inför dagens drabbning på Åby.

Tölö inledde som vanligt med ett högt tempo och hög press. Något dom behärskar oerhört bra. Dom gjorde det oerhört svårt för Jitex som gång på gång försökte sätta igång spelet från backlinjen. Tölö var där och störde direkt.

Det dröjde till den 22 minuten innan Tölö fick utdelning för sin höga press. Clara Abrahamsson kunde då ge Tölö ledningen med 0-1.

Jitex gav sig dock inte utan man fortsatte att spela sitt spel och till slut kunde Olivia Ingman kvittera för dom lila giganterna från Mölndal. Matchen svängde verkligen fram och tillbaka. Det bjöds på många fina chanser åt båda håll. Tölös Ellinor Jonsson kunde göra 1-2 till Tölö i 41 minuten och Tölö var åter i ledning. Men det dröjde inte länge innan Jitex duktiga spelare Stina Hellberg kunde kvittera till 2-2. Ett härligt skott, nästan från halva plan. Riktigt snyggt!

Som jag skrev här ovan så svängde matchen verkligen fram och tillbaka. Bara sju minuter efter Stinas fina kvittering kunde Tölös Elin Björnson göra 2-3. I det här läget trodde jag att matchen var avgjord. Jitexs Ella Linder och Louise Hedkvist hade dock bestämt sig för något annat. Ella kvitterade till 3-3 och Louise gjorde 4-3 till Jitex i slutminuterna.

Slut: Jitex Mölndal BK – Tölö IF 4-3.

Jag gick från matchen med ett stort leende och mitt fotbollshjärta fylld med fantastiskt vacker fotboll. Jitex och Tölö spelar två olika typer av fotboll. I detta inlägg väljer jag att lyfta Jitex spel, deras spel är nämligen det spelet som ligger mig varmast om hjärtat. Jag vet att jag har pratat om det här tidigare men idag fick jag se ännu bättre spel från Jitex sida.

Man vill rulla boll längs marken, man vill spela sig ur svåra situationer, man använder understöd och spel på rättvänd spelare på ett fantastiskt sätt, man spelar genom mittfältet och låter dom styra spelet och man är noga med att byta sida eller börja om för att äga boll så mycket som möjligt. Jag är faktiskt helt såld på deras vackra spel.

Dagens drabbning var en väldigt jämn tillställning mellan lagen men jag måste ändå säga att: Visst är det härligt när den vackra fotbollen får segra?

Bra jobbat Jitex Mölndal BK, forstätt att spela så. Tack till båda lagen för en grym match och för att ni fick mig att le hela vägen hem.

//Rudy Alvarado
rudy(@)ungdomsfotboll.se

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Populärt

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Ta din fotboll till nästa nivå – Jitex bjuder in till provträningar

Flickfotboll

Guld till Jitex Mölndal BK i Quality Hotel Cup

Flickfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Sävedalens IF klara för Division 1

Flickfotboll

Spring för Frida – spring för dom som inte kan

Ungdomsfotboll

Följande spelare har blivit kallade till Rikslägret för flickor födda 2005

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet