fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Vad händer med Jitex Akademi om a-laget åker ner?

Publicerad

den

Jag har gått runt och funderat på detta ett tag. Det hela började när Jitex Mölndal BK damlag ramlade ur Damallsvenskan förra året. Eller det började egentligen under den säsongen, alltså säsongen 2014.

Många spelare lämnade Jitex Mölndal BK och man fick jobba med en väldigt ung trupp. Detta var ingen lätt uppgift för dom lila giganterna från Mölndal. Man förlorade 20 av 20 matcher och gjorde 6 mål samt släppte in 61 mål.

Att åka ner till Elitettan för att få andas lite och börja bygga på nytt kändes ändå helt okej och det kändes som att Jitex skulle ner och vända bara. Men den här säsongen har inte alls börjat som man har tänkt sig. Man har vunnit 4 matcher, spelat lika 2 och förlorat 14 matcher hittills. Man har gjort 19 mål och släppt in 34 mål på 18 matcher. Detta gör att man ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och det är mindre bra. Tänk om Jitex Mölndal BK åker ner?

Varför har man valt att behålla deras tränare? Allt hänger självklart inte på tränaren och det finns säkert andra man kan skylla på. Jag tycker dock att deras tränare skall ta på sig det stora ansvaret och styrelsen måste väl märka att han inte levererar? Man kan inte hela tiden skylla på att man har en ung trupp eller ingen stor trupp och så vidare. Det köper jag inte!

Jag var och tittade på matchen mot Hovås Billdal IF för någon vecka sedan. Det var en helt bedrövlig insats av Jitex Mölndal BK. Jag kunde inte under 90 minuter lista ut vilken spelidé Jitex ville visa upp. Det fanns ingen kreativitet, ingen spelidé eller filosofi, ingen styrning från bänken och så vidare. Jag blev helt chockad med tanke på att det är ändå Elitettan och man borde väl ha någon filosofi? Om inte så borde väl föreningen ha en spelfilosofi som man vill visa upp?

Jag hoppas innerligt att föreningen tänker om och ser över huvudtränaruppdraget. Det är dags för något nytt, det är dags för någon ledare som har en filosofi som föreningen stolt kan visa upp. Någon ledare som kan utveckla spelarna och få dom till att spela fotboll som fotboll skall spelas.

Vad händer om Jitex Mölndal BK åker ner? Vad händer med Jitex Akademi då? Har dom då dammsugit alla klubbar på talanger till vilken nytta då?

Nu hoppas innerligt inte att detta händer då vi behöver lag från Göteborg i dom högre serierna. Är dock orolig för deras akademi om det är så att dom åker ner. Vad händer då med alla talanger? Kan det var så att spelare lämnar då? Är Jitex ett lika hett varumärke då? Många tankar som snurrar hos mig men även hos ungdomarna som kanske vill välja Jitex i framtiden.

Kom igen nu Jitex, nu får in allt rycka upp er!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


1 Kommentar

1 Kommentar

  1. EJohansson91

    aug 17, 2015 at 7:08 e m

    Tycker du slänger onödigt mycket dåliga kommentarer om tränaren samt trycker ner Jitex som lag. Eftersom din blogg är så stor som den är kanske du inte bör ”trycka ned” ett lag så mycket. Det höjer inte självförtroendet för laget.

    Dessutom om jag inte minns fel följer väl du JUNIOR fotbollen? Mycket långt inlägg rikt med ord om jitex DAM lag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media