fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Tung start för Häckens U17, förlust mot Elfsborg

Publicerad

den

Igår bestämde jag mig för att åka till Bravida Arena för att titta på BK Häcken U17 – IF Elfsborg.

Detta var Häckens första match för säsongen om jag fått informationen rätt. Förra årets säsong var inte Häckens bästa och man var nära att åka ur U17 Allsvenskan. Man lyckades dock rädda sig kvar och har sedan dess jobbat med lagbygget inför den här säsongen som väntar.

Gårdagens match skulle därför bli väldigt spännande att se. Man saknade dock några spelare bland annat Kevin Enkido Yakob som är skadad. På ett kyligt Bravida Arena fick vi se ett Elfsborg med mer självförtroende än Häcken. Elfsborg spelade inte världens finaste fotboll men dom lyckades ändå vinna matchen med hela 5-0.

Häcken har fortfarande en del att jobba på. Något man skall dock lägga extra fokus kring är självförtroende. Det syntes väldigt tydligt igår. Jag hoppas att lagets nya tränare Hristijan Cvetkovski får ordning på laget och spelet när serien väl drar igång.

Kul att se att Yaser Salah (GAIS) provspelar för BK Häcken. Jag hoppas att han kommer in i truppen. Det är en väldigt duktig spelare, han har en fantastiskt fin personlighet och är väldigt ödmjuk. Precis så som en fotbollspelare skall vara.

Seden var det extra kul att se att New Balance ambassadören Benjamin Toledo blivit kallad till matchen. Han spelar till vardags för pojkar födda 2001 och fick spela 10-15 min i gårdagens match mot IF Elfsborg.

//Rudy Alvarado

 

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media