Connect with us
GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm
GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Pojkfotboll

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Simon Sjöholm är ett namn jag kom i kontakt med ganska tidigt och att GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm gör mig inte ett dugg förvånad. GAIS har skrivit ett ungdomsavtal med den mycket lovande forwardstalangen som är född 2006 och tillhör numera deras P17-lag.

Läs också: Simon Sjöholm det stora utropstecknet när GAIS besegrade Jönköping Södra

Han har Askims IK som moderförening och tillhörde deras duktiga P06-lag där många från det laget bestämde sig för att prova lyckan i GAIS för några år sedan. Sedan dess har Simons fotbollskarriär pekat spikrakt uppåt och beskrivs som en spelare som trots sin unga ålder besitter offensiva spetsegenskaper som håller hög klass redan nu.

– Han har förmågan att komma till avslut med både ett och flera touch och kan avsluta med såväl huvudet som båda fötterna med precision. Utöver det är han en spelare som triggas och höjer sig med tuffare utmaningar vilket gör det oerhört spännande att följa hans fortsatta utveckling, säger GAIS akademichef Kenneth Gustafsson till klubbens hemsida.

Simon själv beskriver sig som är duktig på att effektivt använda sina löpningar på kanten då han är väldigt snabb och har bra balans i alla rörelser.

– Jag tror att det delvis kommer sig av att jag höll på en del med parkour när jag var yngre. Det har gjort mig smidig, spänstig och även stark, trots att jag är ganska liten. Sedan har jag bra spelförståelse och känner mig trygg med att ha bollen nära mig. Det krävs en del av motståndaren för att ta den ifrån mig, säger Simon till hemsidan.

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Enligt Simon har det funnits erbjudanden från andra klubbar men han känner att han får bäst chans att utvecklas i GAIS och därför valt att stanna.

Läs också: Bästa målvaktshandskarna inför säsongen

På frågan om han har som mål att slå sig in i GAIS A-lag svarar Simon Sjöholm så här till deras hemsida.

– Ja, absolut. Min farfar är mitt största fan, så drömmen är att han ska kunna komma och se mig spela på Gamla Ullevi. Han bor i Blekinge men ser alltid alla matcher på Min Fotboll och sms:ar efteråt och skriver att det var bra spelat och så. Han har alltid stöttat mig.

Skall bli kul att följa Simons framfart i GAIS och om inget händer på vägen så kan vi säkert se honom i A-lagsammanhang inom kort. Grattis till ungdomsavtalet Simon!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Sverige gör sig redo för F17-EM Sverige gör sig redo för F17-EM

Sverige gör sig redo för F17-EM

Flickfotboll

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll


Warning: Undefined array key "align" in /home/rudyalva/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231
Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet