fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Tilda Andreasson om sina fyra mål & sin start i Jitex Mölndal BK

Published

on

Jitex Mölndal BK har inlett Svenska Spel F19 Södra på bästa möjliga sätt. Inför säsongen så gick Jitex ut med att man skulle starta upp Jitex Akademi och öppnade upp för provspel.

Läs också: http://www.gbgfotboll.com/jitex-startar-fotbollsakademi-for-tjejer-fodda-1996-1999/

Många tjejer sökte sig dit och detta resulterade i bland annat att nästa hela Göteborgs distriktslag gick dit. Läs mitt inlägg om det, här: http://www.gbgfotboll.com/nastan-hela-goteborgs-distriktslag-ansluter-till-jitex-akademi/

En spelare som anslöt till Jitex Akademi är Hönö/Björkös talang Tilda Andreasson. En av mina absoluta favoritspelare här i Göteborg. Att hon valde Jitex känns som ett mycket bra val då hon behövde den här utmaningen.

Läs mer om Tilda Andreasson här: http://www.gbgfotboll.com/tag/tilda-andreasson/

Hon har förvaltat förtroendet från Jitex på bästa möjliga sätt. I gårdagens match mot Kristianstads DFF gjorde Tilda Andreasson hela fyra mål när laget vann med 1-5.

Så här säger Tilda Andreasson om matchen och om starten i sin nya klubb:

”Det var härligt att få inleda matchen med att trycka dit ett mål. Det hade ju bara gått 5 minuter på matchen så det kändes som att vi fick ett övertag efter första målet. Vi fortsatte att jobba stenhårt och hade större delen av bollinnehavet. Vårt starka försvarspel och slit gjorde att de inte orkade, och vi kunde därför skapa flera farliga målchanser.. Visst, det kändes skönt att sätta fyra baljor, men det viktigaste för mig och hela laget är att spelet fungerar som vi vill och att det sedan resulterar till mål. Vem som gör målen spelar inte så stor roll. Matchen slutade 5-1 och vi var mycket nöjda med våran insatts.

Det är helt fantastiskt roligt att få spela med alla dessa duktiga och motiverade tjejer. Inte minst att det är otroligt bra tempo på träningarna så har vi också en väldigt bra gemenskap allihopa. Det känns jätte bra att jag valde just Jitex. Jag känner verkligen att jag utvecklas efter varje träning och det har jag våra duktiga och fotbollskunniga ledare (Aja, Dennis, Stefan och Anders) att tacka för. Men även tjejerna i laget som är så duktiga och gör det lätt att utvecklas”

Efter matchen mot Kristianstads DFF så fortsatte dom sin resa till Malmö där laget övernattande och idag väntar nästa tuffa match. Idag stårFC Rosengård för motståndet och jag önskar Tilda Andreasson och hela Jitex Mölndal BK all lycka till.

Jitex Mölndal BK leder också serien med fyra raka segrar. Se tabellen här:
http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/svenska-spel-f19/spelprogram-svs-f19/

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media