fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Sverigecupen: Stabil laginsats gav BK Häcken segern mot Jarlabergs IF

Publicerad

den

Dagens tredje och sista match för dagen var mötet mellan BK Häcken och Jarlabergs IF. Matchen spelades på konstgräs då den blev flyttad från huvudarenan på Örsholmens IP.

Detta var den matchen jag sett framemot mest utav dagens matcher. Jarlabergs IF är en fin förening som har en tydlig spelfilosofi som alla lagen eftersträvar. Det bygger på högt bolltempo och stort bollinnehav vilket ställer höga krav på spelarna. Precis den fotbollsfilosofi som jag beundrar. Jag fick ju se deras duktiga 03:or under 13 International Football Tournament i Lomma och blev väldigt imponerad.

Läs också:

BK Häcken saknar ett par spelare då dom är iväg på semester. Detta är dock inget som märktes under dagens match och det visar på hur många duktiga spelare man har i truppen.

BK Häcken startade matchen bäst och kunde tidigt komma till ett par bra lägen men skärpan i avsluten saknades. Jarlabergs IF arbetade sig in i matchen och kunde i mitten av första halvlek ta över kontrollen. Men samtidigt kändes det som Häcken hade bra koll på Jarlaberg och deras passningsspel.

Halvlek: BK Häcken – Jarlabergs IF, 0-0

Häcken var det laget som såg starkast ut när andra halvlek blåstes igång. Man tog ledningen efter en fin brytpass av Nemanja Jankovic som hittade fram till Tobias Ekdahl som enkelt kunde sätta in bollen i straffområdet till Karl Landsten som lyckades komma till avslut och 1-0 var ett faktum trots att målvakten var på den.

Redan två minuter senare utökade BK Häcken sin ledningen efter att nyinbytte Emre Balci via en Jarlaberg-försvarare lyckades få in 2-0. Ett självmål.

Då kändes det som att luften gick ur Jarlabergs IF och Häcken kunde till slut även göra 3-0 via Tobias Ekdahl.

Den spelaren som imponerade mest på mig under matchen hade nummer 10 på ryggen, spelade för Jarlabergs IF och heter Elliot Lyrberg. En outtröttlig mittfältsmotor som drog ett tungt lass och stod för många bra aktioner samt många bra beslut.

Imorgon väntar Rödeby AIF för BK Häcken och Jarlabergs IF ställs mot Selångers SK.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media