fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Stenkullen & Jitex F-01 bjöd på den perfekta fredagsunderhållningen

Published

on

Igår blev det inget fredagsmys men vad gör det när det bjuds på riktigt bra fotboll? Jag skippade fredagsmyset och begav mig till Stenkullens Idrottsplats där Stenkullen GoIK F-01 tog emot Jitex Mölndal BK.

Jag måste börja med att säga att Stenkullen GoIK har en fantastiskt anläggning. Två gräsplaner och en konstgräsplan. Ett fint och stort klubbhus, perfekta förutsättningar för att kunna utbilda sina spelare på bästa möjliga sätt.

Stenkullen är det laget jag hade lite sämre koll på. Jag fick till exempel reda på att Hovås Billdals duktiga anfallare Ina Österlind är fostrad där. Hade faktiskt ingen aning att hon spelat där. Detta gjorde att jag fick höga förväntningar på detta lag. Förväntningar som infriades.

Stenkullen började matchen på bästa möjliga sätt. Man lyckades ta ledningen med 1-0 efter bara några minuter. Ett mål som skapades genom ett fint anfall och ett fint avslut i bortre hörnet.

Jitex Mölndal BK var inte riktigt på tårna till en början och det var mycket Stenkullen. Men sedan fick man igång sitt spel, sitt fantastiskt fina spel. Sådant spel som jag älskar. Ni vet, rulla boll, sida till sida, en till två touch och spel genom mittfältet. Fanns några sekvenser där som var helt magiska.

Detta spel gjorde att Jitex Mölndal skapade flera farliga målchanser. Olivia Ingman kunde efter ett fint anfall kvittera till 1-1 för sitt Jitex.

Efter kvitteringen var det mycket Jitex, man fick ett ganska stort övertag och man lyckades sedan ta ledningen med 1-2 via Smilla Ivarsson Lidström. Jitexs Ema Paljevic kunde sedan via ett riktigt fint avslut fastställa slutresultatet till 1-3.

Slut: Stenkullen GoIK – Jitex Mölndal BK 1-3

Tungt för Stenkullen men jag är oerhört glad över att jag har fått se dom spela. Trots förlusten och tre insläppta mål så måste jag säga att jag är oerhört imponerad över Stenkullens försvarspel först och främst. Det är sällan man ser lag med så bra och organiserat försvarspel. Stenkullens Emma Lundin var en gigant i backlinjen som styrde och ställde på ett mycket imponerande sätt.

Fanns många duktiga spelare i Stenkullen GoIK. Det skall bli kul att följa detta lag framöver. En spelare som stack ut lite extra i Stenkullen var Sanna Svensson. Hon är den typen av fotbollspelare som jag gillar. Hon var en dirigent på mittfältet och skötte den uppgiften på ett mycket bra sätt. Tyvärr tror jag att hon blev skadad i slutet av matchen. Om så var fallet så hoppas jag att det inte var något allvarligt och att hon kryar på sig.

Tack Stenkullen och Jitex för att ni förgyllde min fredagkväll med fantastisk fotboll.

//Rudy Alvarado
rudy(@)ungdomsfotboll.se

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media