fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Sofia Laifa Hansson, lägg det namnet på minnet

Publicerad

den

I söndags begav jag mig till Kviberg 2 för att se matchen mellan Eriksbergs IF F00/01 och Utbynäs SK F99. Båda lagen länkar till bloggen vilket är riktigt roligt och jag var nyfiken på Utbynäs SK som jag hört så mycket gott om. I Utbynäs spelar även Nora Lerneby som vann fotbollskorna superheat från varumärket Warrior.

Eriksbergs IF har ännu ett duktig lag på gång, deras 00/01 ser riktigt bra ut. Jag blev faktiskt imponerad över deras mogna spel som dom visade upp denna söndag. I denna matchen hade F00/01 bland annat lånat in Vilma Wålemark och Evelina Kosterhed från deras damjuniorer. Och visst kunde man se lite skillnad och en annan stabilitet när dessa spelare var med. Men jag måste säga att 00/01 håller en väldigt hög klass utan dom också.

Det fanns några spelare i Eriksberg som utmärkte sig lite extra denna match. En av dom heter Sofia Laifa Hansson som jag inte sett tidigare. Sofia besitter några riktigt fina kvalitéer som spelare och har en mycket fin första touch vilket var kul att se. Jag hoppas att damjuniorerna fått upp ögonen för henne och att man snart bjuder in henne till träning.

I Erikbergs F00/01  kan man även hitta Michaela De Feos lillasyster Felicia De Feo som också besitter några riktigt fina kvalitéer som fotbollspelare. Nu hoppas jag att Felicia får samma fina utveckling som sin storasyster. Är det så att hon får det så kan jag redan nu säga att vi kommer att får se henne i landslagssammanhang framöver.

Utbynäs spelade också väldigt bra och man gjorde det svårt för Eriksberg. Även i det här laget kan vi hitta några spelare som gör det riktigt bra. Nora Lerneby, Sofia Arkensved och Anna Jane är några av dom.

Tack till båda lagen för den fina uppvisningen i söndags och jag önskar er all lycka till i serien.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media