fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Silver till IFK Göteborg i Miniängeln Invitational 2019

Published

on

Då är Miniängeln Invitational för flickor födda 2006 över för den här gången. I finalen ställdes IFK Göteborg mot HJK från Finland och vi som var på plats fick sen väldigt bra match.

Läs också: Hisingsbacka FC:s damlag bjuder in till öppna träningar

IFK Göteborg startade matchen på ett väldigt kontrollerat och behärskat sätt. Man lät knappt HJK få kontroll på bollen utan var snabbt framme och vann tillbaka den. Man radade även upp målchanserna men tyvärr lyckades man inte få in bollen i mål.

HJK var starka defensivt och gjorde det bra men inte mer än så. HJK fick en enda farlig målchans i matchen och gjorde mål på den. Man kom runt på vänsterkanten, passade snett inåt bakåt och där kom Juulia Sarkki i hög fart och kunde göra finalens enda mål.

Trots IFK Göteborgs stora övertag lyckades man inte få in bollen i mål och man fick nöja sig med en silvermedalj i Miniängeln Invitational 2019. Kanske inte så rättvist om man ser till matchbilden men sådan är fotbollen ibland.

Läs också: IFK Göteborg klara för final i Miniängeln Invitational

IFK Göteborgs väg till silvermedaljen:

IFK Göteborg – Egnahems BK, 2-1
Barkarö SK – IFK Göteborg, 0-6
IFK Göteborg – HJK 2, 0-0
IFK Göteborg – IF Brommapojkarna, 3-1
IF Väster – IFK Göteborg, 1-3
HJK 1 – IFK Göteborg, 1-0

Stort grattis till silvermedaljen och tusen tack för att jag fått följa er den här turneringen. Skall bli oerhört kul att följa er nästa säsong.

Läs också: Miniängeln: Jämn match slutade med seger för IFK Göteborg

Tack även för en väldigt fin turneringen och arrangemang. Har ni inte börjat följa oss via sociala medier så är det högtid att göra det nu, länkar finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media