Connect with us

Intervjuer

Sanktan: Jag tror faktiskt att vi har en stor chans att vinna i år igen

I somras under Elitpojklägret presenterade sig en spelare vid namn Daleho Irandust för mig och alla andra på plats. En spelare som till vardags spelar i GAIS och som många pratade om på lägret. Inför Sanktanslutspelet som startar i helgen har jag lyckats få en intervju med honom.

I somras fick du följa med på Elitpojklägret i Halmstad. Är du nöjd med din prestation och hur kändes det att representera Göteborg?
Jag var faktiskt inte nöjd med min prestation under Elitpojklägret, jag vet att jag kan mycket bättre. Men jag var ganska nöjd med speltiden. Fem av sex halvlekar, att tränarna trodde på mig och på sättet jag spelar. Jag blev väldigt glad när jag fick höra att jag skulle vara med på elitpojklägret. Det var väldigt kul att representera Göteborg även om vi inte spelade så bra och vi fick heller inte med oss något resultat. Det var faktiskt en besvikelse men det var roligt att kunna jämföra sig med spelare från andra områden i Sverige och verkligen få se hur bra alla verkligen är.

Många tränare och agenter pratade om dig på lägret och även efter lägret. Kan du beskriva dig själv som spelare?
Det var väldigt kul att höra att de fått upp ögonen på mig! Mina egenskaper och kvalitéer är inte många men det finns några. Som min vänsterfot som jag använder hela tiden. Jag har ett riktigt bra tillslag och skjuter ganska hårt.  Jag har inte någon dålig högerfot men jag använder den aldrig. Jag tror att den allra bästa egenskapen hos mig är min blick och speluppfattningen. Jag har en ganska bra bollkontroll och bra driv med bollen. Det jag har haft mest problem med är ju min snabbhet, acceleration och rörlighet. Mina sämsta egenskaper är i närkampspelet och luftduellerna. Jag är helt okej på att läsa spelet men är inte så brytningssäker. Försvarsspelet är helt enkelt inte min starka sida.

Ni kom tvåa i serien i år, vad tycker du om er insats denna säsong?
Vi hade ju ganska otur med en avgörande matchen mot Onsala, där vi förlorade med 3-2 och inte gör någon bra match. Vi 98:er spelade även i 97-serien klass 1 och vann den. Vi hade med oss max tre 97:or till varje match och ibland hade vi inte någon. Det tyckte jag att vi gjorde jättebra. Eftersom att vi mötte 97:er och spelade bra så hade vi tendenser att underskatta motståndarna i 98-serien. Ibland var vi tvungna att vända matcher som vi inte ska ha något problem med och ibland kunde spela ut motståndarna totalt.

Det som inte har fungerat lika bra i år som gjorde förra året är försvarsspelet eftersom att vi har fått rotera på många mittbackar så att de inte har fått spela ihop sig. Fast jag tror att de kommer att fungera bättre nu framöver. Vår tränare Walid som slutade för drygt två månader sedan var mer anfallsinriktad och det var inte vår gamla tränare Simon som slutade i december. Det var han som gjorde så att vi släppte in så lite mål. Fast nu spelar vi bättre fotboll.

Ni vann ju Sanktan förra året, vinner ni i år igen och varför i så fall?
Jag tror faktiskt att vi har en stor chans att vinna i år igen men då måste vi spela vårt spel, med det menar jag att vi ska rulla bollen, inte lägga längre passningar på djupet för ofta och inte underskatta motståndarna. Vi har ett ganska tekniskt lag med bra spelare på alla positioner. Vår målvakt, Daniel som är fantastiskt har räddat oss väldigt många gånger. Vi kanske inte har den bredaste truppen men många kan spela på olika positioner som gör att vi kan rotera väldigt mycket.

Jag måste tacka Daleho för att han tagit sig tiden att svara på mina frågor. Jag såg själv finalen förra året då Gais vann, hoppas att jag får se en repris på det i år.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Jubel

    okt 14, 2013 at 12:13 e m

    Rudy, har sett en massa spelare iår som bla Coffe Da Graca, Phil Paulsson, Viktor Niklasson, Jakob Selhed o mycket mer… MEN! Daleho Irandust är i mina ögon den spelaren som har visat mest iår och tagit störst kliv, bara en tidsfråga innan landslaget blir aktuellt. Daleho Irandust får min vote som årets spelare!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Sverige gör sig redo för F17-EM Sverige gör sig redo för F17-EM

Sverige gör sig redo för F17-EM

Flickfotboll

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Pojkfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Pojkfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Efter en magisk prestation under säsongen – Youssef Fayad belönas med ett A-lagskontrakt

Pojkfotboll

Idag kan GAIS bli klara för P19 Allsvenskan

Pojkfotboll

Följande lag väntar för GAIS i sista kvalspelet till P19 Allsvenskan

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet