fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Rafa Benitez & Newcastle intresserade av tidigare Hisingsbacka-talangen

Published

on

Kristopher Da Graca lämnade Hisingsbacka FC som 15-åring för att ansluta till Arsenal FC:s ungdomsakademi. Där gjorde han väldigt bra ifrån sig och klubben valde att ge honom ett proffskontrakt för två år sedan.

Läs också: 15-åringen från Backa som är klar för storklubben Arsenal

Nu ryktas det att Championship-klubben Newcastle United FC och deras huvudtränare Rafa Benitez är intresserade av talangen från Backa.

Twitter-kontot @NUFC Index som har över 40000 följare och täcker Newcastle United FC skriver att Rafa Benitez och klubben har frågat Arsenal om det är möjligt att Kristopher Da Graca tränar med klubben innan man gör en affär.

Läs också: Kristopher Da Graca kallad till P15-landslaget

Spännande om dessa uppgifter stämmer, själv hade jag nog velat se Kristopher Da Graca debutera i Arsenals A-lag men Newcastle och Championship är inte helt dumt det heller. Det är dags för honom att prova på seniorfotboll på riktigt och Newcastle känns som ett bra val.

Läs också: Från Hisingsbacka FC till Arsenal FC, grattis Kristopher

Om det blir så att Kristopher Da Graca går till Newcastle så är han den andra talangen från Backa som spelar för klubben. Tidigare har målvakten Ole Söderberg som är fostrad i Hisingsbacka FC (tidigare Hisingstads IS) spelat för klubben. Ole Söderberg spelar numera i Kalmar FF och Allsvenskan.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss