Connect with us

Pojkfotboll

Två drömmål av Oscar Vilhelmsson när Blåvitt slog BK Häcken

Visst är det härligt att fotbollen är igång igen? Idag åkte jag till Kamratgården för att se P19-derbyt mellan IFK Göteborg och BK Häcken.

Läs också: Video: Melwin Berg slog till med ett drömmål när IFK Göteborg besegrade Utsiktens BK

Båda lagen kom till matchen med två vinster var och det var upplagt för en riktigt spännande drabbning. Så blev det också. BK Häcken var det starkaste laget första halvlek tycker jag. Man var mycket hungrigare än IFK Göteborg men trots detta så var det Blåvitt som tog ledningen med 1-0 via lagkaptenen Tim Van Assema. En straff som BK Häckens målvakt räddade och som Tim på returen kunde ge laget ledningen med 1-0.

Glädjen varade dock inte så länge då Axel Henriksson blev fälld i straffområdet några minuter senare. Alexander Nilsson gick fram och kunde läckert placera in kvitteringen.

Läs också: Oavgjort när Örgryte IS & IFK Göteborg ställdes mot varandra i Ligacupen

I andra halvlek var det en spelare som stack ut och hans namn stavas Oscar Vilhemsson. Han stod själv för både 2-1 och 3-1 när han båda gångerna fick till grymt snygga skott utifrån straffområdet som letade sig in bakom BK Häckens målvakt Jovan Lucic.

Häcken fick till en reducering med ca 15 minuter kvar av matchen, ett nickmål av Jakob Hedenquist. Tyvärr kom man inte närmare än så och BK Häcken fick se sig besegrade med 3-2.

Båda lagen skall ha en stor eloge för sitt höga tempo idag. Det var en riktigt rolig och spännande match att titta på.

– Vi startar väl inte riktigt som vi hade tänkt och låter Häcken spela in sig i matchen rejält och vi blir tillbaka tryckta. Efter vattenpausen går vi ut och tar för oss mycket mer vilket märktes av ganska fort. Vi får en straff tilldelad som blir räddad men returen går in. Sen är matchen hyfsad jämn och Häcken får en straff som det trycker dit, säger IFK Göteborgs lagkapten Tim Van Assema.

Och fortsätter…

– Sen rycker vi upp oss ännu ett snäpp och gör ett riktigt fint 2-1 mål och kort därefter 3-1. Jag tycker vi genomför matchen på ett bra sätt trots att vi var lite tillbaka tryckta matchen ut. Riktigt skön derbyseger innan uppehållet.

Läs också: Tim van Assema en av fyra spelare som får åka på träningslägret med IFK Göteborgs A-lag

Man går på uppehåll som serieledare men mycket kan hända då dom andra lagen har en match kvar innan uppehållet. IFK Göteborg drar igång serien igen den 31 juli och då kommer Mjällby AIF på besök.

Tack för en bra match idag säger jag både till IFK Göteborg och BK Häcken. Det fanns många spelare som visade upp riktigt fina kvalitéer. Den som stack ut mest var ju självklart Oscar Vilhelmsson med sina två klassmål. Kanske en ersättare till Robin Söder i Allsvenskan nu när han är skadad?

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Ungdomsfotboll

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Ungdomsfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet