fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Mittfältstalangen Sydie Peck leder Arsenal FC till seger

Published

on

Då var vi äntligen på plats på Skytteholms IP och första matchen i Lennart Johansson Academy Trophy som väntade var den mellan engelska Arsenal FC och lettiska FC Skonto i P04-klassen.

Läs också: Imorgon drar Lennart Johansson Academy Trophy igång, här finner du vårt schema

Första halvleken präglades av att Arsenal FC var klart mycket mer avslappnade och mer organiserade än FC Skonto. Första tio minuterna har FC Skonto stora problem med att ens komma över på engelsmännens planhalva. Ganska chansfattig första halvlek även om Arsenal har ett par chanser men är inte tillräckligt bestämda i sista tredjedelen. FC Skonto har ett par halvchanser när man lyckas ställa om snabbt på ett högt stående Arsenal men man saknar skärpa i det sista.

Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 0-0, fördel Arsenal.

 

Det dröjde mindre än en minut i andra halvlek innan Arsenal skapar en jättemöjlighet efter ett fantastiskt fint förarbete utav deras centrala mittfältare Sydie Peck som känns som en väldigt kreativ och teknisk mittfältsregissör av hög klass. Han har ett fint rörelsemönster och en grym touch tillsammans med ett vasst spelsinne.

Läs också: Äntligen drar sommarturnén igång & först ut är Lennart Johansson Academy Trophy

Men det dröjde till den 33:e spelminuten innan Arsenal fick hål på Skonto på ett ruskigt fint avslut där Arsenals vänsterytter Oscar Thorn skruvar in bollen i bortre krysset.

I den 38:e spelminuten får Arsenal en hörna som resulterar i en tilltrasslad situation där Arsenals nummer 10, Sydie Peck är framme och stöter in 2-0. Detta blir också slutresultatet i vår första match här på Lennart Johansson Academy Trophy.

Läs också: Intervju: Inför Lennart Johansson Academy Trophy med turneringsansvarige Riki Simic

 

Matchens stora profil måste jag ändå säga var Arsenals centrala mittfältare nummer tio Sydie Peck som absolut kan bli en spelare vi kommer att få höra mer om i framtiden. Kanske en ny Jack Wilshere, vem vet?

Nu drar nästa match igång här på Skytteholms IP, Everton FC ställs mot FC Inter i P03-klassen.

//Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media