fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

IFK Norrköping klara för final i Ligacupen ”Kommer att ge Häcken en tuff match”

Publicerad

den

I lördags stod det klart att BK Häckens P16-lag blev klara för final i Ligacupen efter att ha besegrat Östers IF i sin semifinal. I söndags var det dags för den andra semifinalen och den spelades mellan AIK och IFK NorrköpingSkytteholms IP.

Läs också: BK Häckens P16-lag klara för final i Ligacupen för tredje året i rad

Det blev en spännande match på Skytteholms IP där IFK Norrköping drog det längsta strået efter att Leo Jonsson stått för alla tre målen i 3-2 segern. Riktigt snygga mål!

– Jag tycker att det var en jämn match som kunde slutat åt båda håll. AIK hade bra press på oss i första halvlek, men vi lyckades utnyttja våra chanser och fick in två mål. I andra halvlek kändes det som vi kom ut som det piggare laget, AIK orkade inte riktigt hålla samma tempo och vi skapade då många bra lägen att avgöra, vilket vi till slut också gjorde. I slutet rullade AIK mycket boll, men kom inte till några jättefarligt lägen då vi lyckades försvara målet bra, säger matchens stora gigant Leo Jonsson till Ungdomsfotboll.se

Nu väntar en spännande final mot BK Häcken, vad är dina tankar inför den matchen och hur mycket vet ni om BK Häcken?
– Jätterolig och spännande match. Häcken verkar vara ett bra lag med många bra spelare. Vi har aldrig mött dem innan vilket gör det extra spännande. Det kommer att bli en tuff match där vi kommer se bra fotboll med två lag som vill rulla boll. Duellspelet tror jag kommer att bli en avgörande faktor. I övrigt har vi har vi inte jättebra koll på Häcken, vi fokuserar på oss och vårt spel istället. 

Läs också: 66 spelare kallade till P04-landslaget & lägret på Bosön

Vinner ni guld i årets Ligacupen?
– Det är 11 mot 11, i en match kan allt hända inte minst i en final. Båda lagen har bra chans att ta hem det. Det vi vet är att vi är ett jäkligt bra lag med bra självförtroende just nu, som kommer att ge Häcken en tuff match.

Enligt svenskfotboll.se skall finalen spelas den 16 augusti. Återkommer så fort jag vet när, var och hur finalerna spelas.

Önskar IFK Norrköping all lycka till i finalen!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media