Connect with us

Pojkfotboll

Guld till Paris Saint-Germain i Lennart Johansson Academy Trophy

Helgens sista match och kanske den matchen som man alltid förväntar sig mest av varje år är finalmatchen i den äldre pojkklassen. Årets upplaga blev ett riktigt gigantmöte mellan mästarlagen Paris Saint-Germain och Bayern München.

Bayern München som imorse överraskade och slog ut FC Barcelona på straffar mot PSG som slog ut PSV med 4-2.

Vi som tagit oss till Skytteholms IP denna söndag hoppades verkligen på att få se en fantastisk fotbollsmatch mellan dessa två storklubbar.

Det dröjt bara fyra minuter innan fransmännen tog ledningen efter ett inspel från högerkanten som olyckligt styrdes på en tysk spelare och in i eget mål, 0-1.

Två minuter senare så var det dags igen efter att PSG hittat in med en djupledsboll bakom en högt stående Bayern-backlinje och satt Ilyes Housni ensam med målvakten där han visade på stor kyla och chippade in 0-2 över målvakten.

Bayern München var inledningsvis en stor besvikelse och det som vanligtvis karaktäriserar tyska lag som stark organisation och tempostarkt anfallsspel saknades allt för ofta och PSG såg klart vassare ut.

Bayern München hade ändå rätt mycket boll men allt för många touch på varje spelare gjorde att bolltempot var överraskande lågt och man hade svårt att komma till några riktigt heta målchanser i första halvlek.

I andra halvlek så slog inte PSG av på takten utan försökte pressa Bayern München ganska högt. Men fem minuter in i andra halvlek så var det ändå tyskarna som fick den första målchansen och en chans till reducering tillbaka in i matchen men skottet gick strax utanför.

Istället var det Paris Saint-Germain som utökade sin ledning till 0-3 efter en fin individuell prestation av yttermittfältaren Maxime Gaudry som drev upp på sin vänsterkant utanför straffområdet och uppfattade Bayern München-målvaktens position en bit ut och snyggt lyfte in bollen över målvakten in i bortre.

Bayern München jobbade på och fick tillslut utdelning efter att Robert Ramsak på halvvolley i straffområdet tryckte in 1-3.

Men det räckte inte utan fransmännen var alldeles för starka och kunde i matchens sista minut skjuta 1-4 genom Ilyes Housni som gjorde sitt andra mål i matchen framspelad utav yttermittfältaren Romaric Etonde.

Helt välförtjänt vann därmed Paris Saint-Germain guldet i P05-klassen i år och jag får vara ärlig och säga att jag förväntade mig en bra mycket mer jämn final än denna men, men.

Stort grattis till guldet Paris Saint-Germain!

// Jonathan Enzo Arnet

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024