fbpx
Connect with us

Uncategorized

Lite tankar från BK Häckens höstmöte igår!

Published

on

Tänkte skriva av mig lite tankar från gårdagens höstmöte med BK Häcken. För det första måste jag tacka BK Häcken för ett bra möte. Sedan vet jag inte om det är alla föreningar som gör som Häcken gjorde igår, bjuder alla till ett höstmöte. Det uppskattas för en supporter som mig.

Man började mötet med att prata om nya Rambergsvallen och vad som händer kring den frågan. Arbetet står stilla och Häcken väntar på att Higab skall sätta igång arbetet på riktigt. Häcken kommer alltså att spela på Rambergsvallen 2013. Det som är intressant är att licensen för Rambergsvallen går ut 2014, vad gör man då? Har kommunen och Higab tänkt så långt? Gamla Ullevi?

****

Sedan var det Peter Gerhardsson att berätta lite om säsongen som gått. Han fick applåderna han förtjänar och jag rös när han klev upp på scenen. Hans arbete och filosofi har tagit Häcken dit dom är idag. Känns bra med dom två nyförvärven, Fredrik Björck och Mika Ojala varav den sistnämnde lät mycket intressant.

Roligt var det också när Sonny Karlsson berättade att Peter och han inte alltid är överens. Sonny vill ha spelare som är långa och Peter vill ha korta. I hårda drag,  men det var lite så han sade. Peter går kanske på mer kvalité än på längden kanske?

****

Sedan kom dom fram till frågan om dom egna produkterna och här blev jag lite fundersam. Förstod inte riktigt vad dom ville få fram. Det var nog allt lite luddigt, är det någon som håller med mig? Sade dom verkligen att ungdomarna kan mer eller mindre glömma att komma upp i a-laget? Att den chansen är minimal nu när man är ett stabilt lag i Allsvenskan?

För mig som brinner för ungdomarna och talanger sved det till lite extra i hjärtat när jag hörde detta. Hur skall man då kunna motivera spelarna att vara kvar i akademin då chansen för a-lagspel inte finns? Här tycker jag att Häcken tänker helt fel och det är synd.

Jag hoppas verkligen inte att det blir så att många spelare lämnar nu? Söker sig till andra klubbar? Vilka klubbar skall dom söka sig till då? Ser det ut så överallt?

Försökte att ringa Sonny Karlsson två gånger efter gårdagens möte utan svar. Var så frustrerad efter mötet och ville bara få klarhet i det dom försökte säga. Sonny, om du ser detta så får du gärna slå en signal.

****

Kvällens bästa var nog presentationen av det nya klubbmärket. Som jag har längtat. Det var dags att tänka nytt och det klubbmärket som presenterades igår var helt klockren. Jag älskar den! Den är stilren, berättar historia och nutid på samma gång. Är det bara jag som tänker så? Vad tycker du om nya klubbmärket?

****

Efter mötet fick man köpa en t-shirt med nya klubbmärket. Endast 100 kr och den finns bara i  100 exemplar. Jag är en stolt ägare av en sådan en dag som denna.

Längtar redan till säsongen 2013, gör du?

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media