Connect with us

Flickfotboll

Jitex Mölndal BK vann toppmötet mot IFK Göteborg i F17-serien

Igår åkte jag till Kviberg för att se toppmatchen mellan IFK Göteborg och Jitex Mölndal BK i F17-serien. IFK Göteborg kom till matchen med en seger i bagaget och Jitex Mölndal BK med en förlust. Jitexs förlustmatch du kan läsa mer om i länken här nedan.

Läs också: IFK Värnamo starkast i F17-mötet mot Jitex Mölndal BK

Väl på plats och efter att ha sett vilken trupp som IFK Göteborg hade med sig till matchen så måste jag ärligt säga att jag blev lite orolig för Jitex Mölndal BK och deras unga trupp. IFK Göteborg ställde upp med det laget som skall representera deras damlag i Division 4 i år. I truppen finns några landslagsspelare och spelare riktigt fina kvalitéer.

Sedan får man inte glömma att man i stort sett är ett år äldre än det laget som Jitex Mölndal BK ställde upp med.

Men ålder är bara en siffra eller vad är det man säger? Jitex Mölndal BK hade en klar matchplan och det såg man direkt. Man var beredda på IFK Göteborg farliga omställningar och kontrollerade det från början till slut.

Jitex Mölndal BK chockade IFK Göteborg man gjorde både 1-0 efter två minuter via Elin Flakberg och bara några minuter sedan utökade man sin ledning till 2-0 via Wilma Bergman på en hörna.

Läs också: Jitex Mölndal BK besegrade Bergums IF ”Det gör mig både stolt och glad”

En spelare som verkligen gjorde en riktigt bra match igår var Jitexs målvakt Klara Tidblom. Jädrar vilken bra match hon gjorde. Hon var ständigt beredd på deras farliga omställningar och stod alltid högt upp i banan för att kunna bryta deras kontringar. Längesedan jag såg en sådan duktig målvakt och med en sådan grym spelförståelse. Riktigt kul att se!

Man gick till halvtidsvila med resultatet 2-0 till Jitex Mölndal BK.

I den 64:e minuten kom Filippa Hopkins rättvänd och med hög fart, pressade ner Jitexs backlinje och serverade Ida Landberg som kom i full fart på vänsterkanten och som läckert kunde reducera till 2-1.

Jitex Mölndal BK gör en helt enastående match. Var inte alls det Jitex jag fick se i matchen mot IFK Värnamo. Man spelade sitt spel, man spelade med stort självförtroende, man förde match dit man ville och spelade en underhållande fotboll. Hatten av!

I slutminuterna kunde Jitexs lagkapten och mittfältsgigant Matilda Larsson göra 3-1 när hon sköt upp bollen i krysset. Riktigt läckert! Då trodde jag att matchen var avgjord men IFK Göteborg hade lite mer att ge. Reduceringen till 3-2 kom en minut efter Matilda Larssons mål och det gjordes av ingen mindre än Mathilda Berg.

Läs också: IFK Göteborg F14 bjöd på en magisk uppvisning

Jitex Mölndal BK vann matchen helt rättvist och välförtjänt! Man spelade bäst fotboll och det är fantastiskt när den typen av fotboll segrar. Det gillar jag!

Måste säga att jag blev lite besviken på IFK Göteborg. Är bortskämd med att dom också spelar en vacker fotboll, igår var det mer omställningar och bollar på deras snabba anfallare. För ensidigt och för lättläst!

Det är två spelare jag vill lyfta från gårdagens match. Det är Jitex målvakt Klara Tidblom och Elin Flakberg. Den sistnämnda var magisk att se på plan. Bra jobbat!

Se alla Jitexs mål från gårdagens match här nedan:

Tack för en fin uppvisning igår Jitex Mölndal BK. Ni är grymma!

Glöm inte att följa bloggen på sociala medier, länkar finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet