Connect with us

Flickfotboll

Jitex Mölndal BK besegrade Bergums IF ”Det gör mig både stolt och glad”

Igår var jag på plats på Åbyvallen där Jitex Mölndal BK F15 tog emot duktiga Bergums IF. En seriematch i en serie med endast fem lag och med lag som håller oerhört hög nivå.

Läs också: Ännu ett guld till Jitex Mölndal BK – vann Gathenhielm Cup 2019

Lagen ställdes redan mot varandra den 24 maj och då vann Bergums IF matchen med 5-2. Igår var det ombytta rollen även om båda lagen bjöd på riktigt bra fotboll.

Jitex Mölndal BK satte hög press direkt och tryckte tillbaka Bergums IF och det gjorde man i stort sett hela matchen igenom. Ett annat lag som hade ställts mot ett så aggressivt Jitex Mölndal BK hade börjat tjonga bollen för att inte tappa boll. Det gjorde inte Bergums IF, tvärtom, man fortsatte att sätta igång spelet långt ner i banan och försökte spela sig ur deras höga press. Inte många lag som vågar göra det och gör det så bra som Bergums IF lyckades göra igår. Stort plus i kanten där!

Två spelare som såg till att detta sköttes exemplariskt var Bergums mittbackspar Tess Olausson och Isabella Veiszhaupt. Ni får fem av fem möjliga av mig. Kan vara det bästa mittbacksparet jag sett på länge. Riktigt kul att se er spela igår.

Läs också: IFK Göteborg F14 bjöd på en magisk uppvisning

Självklart lyckades man inte spela förbi varje gång utan Jitex Mölndal BK lyckades vid flertal tillfällen bryta och skapa farliga målchanser. Det var också så man tog ledningen med 1-0 via Bianca Hultbäck Nattland. Innan halvtidsvilan lyckades Jitex utöka sin ledning till 2-0, den här gången via Matilda Larsson.

Andra halvlek bjöd på exakt samma matchbild som i första. Det var mycket Jitex och hög press. Men Bergums IF hade flera bra sekvenser men tyvärr lyckades man inte fullt ut i den här matchen.

Tyvärr fick Bergums IF se sig besegrade med hela 5-0 till slut efter att Thea Höglund gjort 3-0 på en läcker frispark och Matilda Larsson gjort 4-0 och Bianca Hultbäck Nattland gjort 5-0 i matchens sista spark.

Läs också: Jämn drabbning mellan IF Väster & IF Warta

Är så glad att jag gick på matchen igår. Flickfotbollen i Sverige har tagit så enorma kliv under dessa 10 år jag följt flickfotbollen. Gårdagens match är ett bevis på detta. Jädrar vilken bra match vi bjöds på och hur många individuellt skickliga spelare vi har i Göteborg. Det gör mig både stolt och glad!

I mina anteckningar skrev jag upp bland annat Tess Olausson, Isabella Veiszhaupt, Rahel Yare och Djenin Diakite i Bergums IF och Bianca Hultbäck Nattland och Matilda Larsson i Jitex Mölndal BK.

Tack Jitex Mölndal BK och Bergums IF för en grym uppvisning igår. Ni är bäst!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Ungdomsfotboll

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Ungdomsfotboll

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet