fbpx
Connect with us

Flickfotboll

IFK Göteborg F14 bjöd på en magisk uppvisning

Published

on

Vad gör man på sin födelsedag? Jo, man åker till Valhalla IP för att se träningsmatchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC F17 och IFK Göteborg F14.

Läs också: IFK Göteborg glänste och vann

Har vid flera tillfällen skrivit om hur mycket jag gillar IFK Göteborgs F14-lag och deras sätt att spela fotboll. Så efter födelsedagsfrukosten med familjen begav jag mig till Valhalla IP för att se dessa lirare spela.

Var ju självklart även nyfiken på att se Kopparbergs/Göteborg FC och deras nykomponerade F17-lag. Laget bildades i februari efter ett krav från UEFA för att föreningen skall kunna delta i Champions League framöver.

I dagens match fick man det tufft mot duktiga IFK Göteborg. Blåvitt tog ledningen med 1-0 via Flutra Cela efter en hörna för att sedan utöka sin ledning till 2-0 på straff. Målskytt ingen mindre än Flutra Cela återigen.

IFK Göteborg spelade med stort tålamod och rullade boll, detta gjorde att Kopparbergs/Göteborg FC inte orkade hänga med och ytorna blev stora. Vid en sekvens lyckades lagkaptenen Olivia Jonson frispela Novalie Jensen som enkelt kunde trycka dit 3-0.

Läs också: Silver till IFK Göteborg i Miniängeln Invitational 2019

Man spelade 3 x 30 minuter och andra halvlek bjöd inte på en lika fin uppvisning som i första. Dock fick vi se Kopparbergs/Göteborg FC reducera till 3-1 via Elsa Johansson.

I tredje och sista halvleken kom IFK Göteborg igång igen och kom igång rejält. Här blev det solklart att Kopparbergs/Göteborg FC inte orkade jaga boll mer och man fick se IFK Göteborg göra fem mål i sista halvleken.

IFK Göteborg vann matchen med hela 8-1 till slut. Är så oerhört imponerad över det här laget och den fotbollen man spelar. Blir galet nyfiken på hur IFK Göteborgs framtida damlag kommer att se ut. Det här kanbli hur bra som helst.

Som vanligt var det många spelare i IFK Göteborg som stack ut idag. Idag väljer dock att lyfta lagkaptenen Olivia Jonsson och mittfältskollegan Alexandra Larsson. Jädrar vilka härliga lirare. Utan ett bra hjärta fungerar inte kroppen. Utan ett bra mittfält fungerar inte spelet. Idag pumpade Olivia och Alexandra som aldrig förr, magiskt att se faktiskt.

Läs också: Isabella Svanström – första spelaren på damsidan att skriva kontrakt med IFK Göteborg

Målskyttar i dagens match blev: Flutra Cela 3, Novalie Jensen 4 och Elma Brkovic i IFK Göteborg och Elsa Johansson i Kopparbergs/Göteborg FC.

Tack för en riktigt bra födelsedagspresent IFK Göteborg. Ni är grymma!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media