fbpx
Connect with us

Flickfotboll

IFK Göteborg glänste och vann

Published

on

Igår bestämde jag mig för att se mötet mellan IF Väster och IFK Göteborg F14, en match som spelades på Önneredsplan som nyligen blivit klar för spel efter omläggning av konstgräset. Fantastiskt fin blev den.

Läs också: Blåvitts Novalie Jensen inför helgens turnering ”Ser framemot en underbar turnering & helg”

IF Väster inledde seriespelet med en förlust mot Askims IK med 3-4 för att sedan spela 0-0 mot Älvsborg FF. IFK Göteborg däremot, dom vann sin första match i serien med hela 14 -1 mot Älvsborg FF. Gårdagens match mot IF Väster var Blåvitts andra match i serien.

Jag hade knappt hunnit gå ur bilen innan Flutra Cela gjort 1-0 till IFK Göteborg för att sedan några minuter sedan komma runt på kanten och frispela Filippa Andersson som enkelt kunde trycka dit 2-0.

Innan halvtidsvilan kunde IF Västers Maria Oguz reducera till 2-1.

Läs också: IF Väster bjöd på en fartfylld träning

IFK Göteborg hade ett stort spelövertag och det är något man blir bortskämd med när man ser dom spela. Jag njuter varje gång. IF Väster hade det svårt att få igång något spel då IFK Göteborg var snabba vinna tillbaka bollen och sedan äga bollinnehavet.

Och vad är det man säger, desto mer vi äger boll desto svårare har motståndarlaget att göra mål.

I andra halvlek kom Novalie Jensen in och det dröjde inte många minuter innan hon nickat in 3-1 efter ett fint inlägg av Selma Hojkuric.

Finns många spelare i detta IFK Göteborg som sticker ut. Jag hade i och för sig kunna skriva ner hela laget, för alla håller en väldigt hög nivå för att vara så unga. Häftigt att se faktiskt!

I det här inlägget väljer jag att lyfta fram Novalie Jensen, Flutra Cela och Elma Brkovic som stod ut i den här matchen och som kan bli hur bra som helst om dom fortsätter att utvecklas i den här takten.

Läs också: Föreningslivet drabbas hårt – Newbody vill hjälpa till

Matchen slutade sedan 5-1 till IFK Göteborg efter att Linnea Ocampo Hägglund via ett skott utifrån träffade en spelare i IF Väster och i mål. Flutra Cela som stod för matchens första mål fick även äran att stänga matchen med sitt andra mål för dagen.

Tack IFK Göteborg för en fin uppvisning igår. Ni är grymma! Och tack IF Väster för att kämpade på och gav er inte. Får bli fler matcher med båda lagen framöver.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss