Connect with us

Flickfotboll

IFK Göteborg glänste och vann

Igår bestämde jag mig för att se mötet mellan IF Väster och IFK Göteborg F14, en match som spelades på Önneredsplan som nyligen blivit klar för spel efter omläggning av konstgräset. Fantastiskt fin blev den.

Läs också: Blåvitts Novalie Jensen inför helgens turnering ”Ser framemot en underbar turnering & helg”

IF Väster inledde seriespelet med en förlust mot Askims IK med 3-4 för att sedan spela 0-0 mot Älvsborg FF. IFK Göteborg däremot, dom vann sin första match i serien med hela 14 -1 mot Älvsborg FF. Gårdagens match mot IF Väster var Blåvitts andra match i serien.

Jag hade knappt hunnit gå ur bilen innan Flutra Cela gjort 1-0 till IFK Göteborg för att sedan några minuter sedan komma runt på kanten och frispela Filippa Andersson som enkelt kunde trycka dit 2-0.

Innan halvtidsvilan kunde IF Västers Maria Oguz reducera till 2-1.

Läs också: IF Väster bjöd på en fartfylld träning

IFK Göteborg hade ett stort spelövertag och det är något man blir bortskämd med när man ser dom spela. Jag njuter varje gång. IF Väster hade det svårt att få igång något spel då IFK Göteborg var snabba vinna tillbaka bollen och sedan äga bollinnehavet.

Och vad är det man säger, desto mer vi äger boll desto svårare har motståndarlaget att göra mål.

I andra halvlek kom Novalie Jensen in och det dröjde inte många minuter innan hon nickat in 3-1 efter ett fint inlägg av Selma Hojkuric.

Finns många spelare i detta IFK Göteborg som sticker ut. Jag hade i och för sig kunna skriva ner hela laget, för alla håller en väldigt hög nivå för att vara så unga. Häftigt att se faktiskt!

I det här inlägget väljer jag att lyfta fram Novalie Jensen, Flutra Cela och Elma Brkovic som stod ut i den här matchen och som kan bli hur bra som helst om dom fortsätter att utvecklas i den här takten.

Läs också: Föreningslivet drabbas hårt – Newbody vill hjälpa till

Matchen slutade sedan 5-1 till IFK Göteborg efter att Linnea Ocampo Hägglund via ett skott utifrån träffade en spelare i IF Väster och i mål. Flutra Cela som stod för matchens första mål fick även äran att stänga matchen med sitt andra mål för dagen.

Tack IFK Göteborg för en fin uppvisning igår. Ni är grymma! Och tack IF Väster för att kämpade på och gav er inte. Får bli fler matcher med båda lagen framöver.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet