Connect with us

Flickfotboll

IFK Värnamo starkast i F17-mötet mot Jitex Mölndal BK

I helgen och speciellt imorgon drar all fotboll i Sverige igång igen. Visst är det fantastiskt? Några som tjuvstartade redan idag är Jitex Mölndal BK och IFK Värnamo som fått lov att dra igång sin första match i F17-serien redan idag.

Läs också: Jitex Mölndal BK besegrade Bergums IF ”Det gör mig både stolt och glad”

Självklart var jag på plats för att föreviga detta och det var IFK Värnamo som öppnade matchen starkast. Redan efter ca 10 minuter hade man lyckats ta ledningen med 1-0 via Julia Söderberg och för att några minuter senare utöka sin ledning till 2-0. Även denna gång var det Julia Söderberg som höll sig framme efter att en mittback i Jitex Mölndal BK misslyckats med sin rensning.

Spelmässigt tycker jag ändå att det var Jitex Mölndal BK som bjöd på den bästa fotbollen i första halvlek. IFK Värnamo körde mycket på just Julia Söderberg och hade inte så mycket mer än så tyvärr. Desto mer första halvlek pågick desto mer kontroll fick Jitex Mölndal BKIFK Värnamo och deras spel.

Läs också: IFK Värnamo spelar fotboll så som fotboll skall spelas

I andra halvlek kändes det som att Jitex Mölndal BK kom ut med ännu mer självförtroende och man lyckades också reducera i inledningen av andra när Anastasija Maric nickat in en fin hörna av Mathilda Larsson.

Men istället för att få mer energi av reduceringsmålet så tappade man matchen och orkade inte riktigt stå emot fysiskt starka och effektiva IFK Värnamo. Tova Sandahl kunde på en snabb omställning göra 3-1 för att några minuter senare fastställa slutresultatet till 4-1 på precis samma sätt.

Viktigt att ha med sig att Jitex Mölndal BK ställde upp med sitt F05/06-lag idag och så här säger Jitexs lagkapten Mathilda Larsson om matchen:

– Vi möter ett fysiskt lag och har svårt att komma upp i normal nivå. Trots övertag i bollinnehav lyckas vi inte etablera spel och skapa chanser i sista tredjedelen. Jag tror att det var en hel del nerver med idag givet att vi är ett ungt lag, men nu är premiären avklarad och det ska bli kul att visa att vi kan bättre i kommande matchen.

Läs också: Guld till Jitex Mölndal BK i Giffcupen

Skönt att premiären i F17-serien är avklarad och jag tycker att Jitex Mölndal BK med sitt unga lag gjorde en helt godkänd insats trots resultatet. Helt övertygad att man kommer att göra en ännu bättre match i nästa omgång då nervositeten släppt.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet