Connect with us

Flickfotboll

Intervju: Jag har alltid lärt mig att spela först och snacka sen

Det finns många spelare som gjort mycket bra ifrån sig under säsongen. Självklart får man automatiskt några favoriter, en av dom är Eriksbergs Vilma Wålemark. Jag har fått chansen att intervjua henne om säsongen som gått samt om hon tror att Eriksbergs IF tar guld i Sanktan i år.

Du är en riktigt bra spelare enligt mig och haft en fantastiskt säsong. Kan du beskriva dig själv som spelare och varför tror du att det har gått så bra för dig i år?
Tack så mycket för berömmet! Jag tycker själv att jag kan läsa spelet bra och är en bra passningsspelare. Men min största styrka är nog ändå mitt psyke och att jag är så träningsvillig, vilket gör att jag ständigt vill gå framåt och bli bättre. Jag känner själv att jag tagit ett steg framåt denna säsong och man får väl hoppas att det är ett resultat av all träning med Eriksberg och på Änglagårdsskolan.

Du blev uttagen till distriktslaget och fick följa med på Elitflicklägret i somras. Hur kändes det och vad har du tagit med dig från lägret?
Att bli uttagen till Elitflicklägret har under lång tid varit en dröm för mig. Ända sedan jag började spela fotboll har jag hört om äldre “duktiga” tjejer och killar som har varit i Halmstad och hoppats att jag också skulle få uppleva det en dag. Och lägret var verkligen grymt! Den bästa veckan på hela året. Den förstaplatsen delar den dock med Gothia-veckan, men ändå.

Matcherna och träningarna höll väldigt hög klass och alla var fokuserade. Man kunde liksom känna att alla som var där verkligen ville vara där och var duktiga. Självklart var det pressande och nervöst i vissa lägen men jag gillar det. Jag presterar oftast som bäst under press. Sedan har och hade vi också väldigt bra stämning inom GFF-truppen. Alla är med alla och det märks även på plan. Jag tror också att den bra stämningen var en anledning till att det gick så bra för laget under Elitflicklägret.

Jag tog och har tagit med mig massa saker ifrån lägret. Allt ifrån rena fotbollstips till hur stor skillnad en timmas vila faktiskt gör. Men att få spela matcher emot de bästa spelarna i Sverige var nog det som påverkade mig mest. Man får se hur man står sig i den högsta eliten och vad som krävs för att ta sig dit.

Med klubblaget har det också gått väldigt bra, kvartsfinal i Gothia Cup, seriesegrare osv. Varför tror du att det har gått så bra för just er?
Vi är en blandning av målmedvetna och duktiga fotbollsspelare som bildar ett väldigt bra lag helt enkelt. Nej, men jag tror att mycket av vår framgång beror på de tuffa och välplanerade träningarna. Eftersom vi har så hög nivå på alla våra tjejer är också tempot och fokuset på träningarna väldigt högt. Jag möter liksom de bästa tjejerna i Göteborg fyra gånger i veckan, året om. Detta gör att vi både som lag och individer utvecklas hela tiden. Och det har vi varandra att tacka för.

Nu drar Sanktanslutspelet igår till helgen. Ni är favoriter till guldet, vad tror du om era chanser att ta guld?
Jag har alltid lärt mig att spela först och snacka sen, men jag tror att man måste vara riktigt bra för att slå oss just nu.

Tack till Vilma Wålemark för att du ville ställa upp på denna intervjun. Önskar dig och hela Eriksberg ett stort lycka till under Sanktanslutspelet.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Sverige gör sig redo för F17-EM Sverige gör sig redo för F17-EM

Sverige gör sig redo för F17-EM

Flickfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Följande spelare kallade till P03-landslaget & lägret på Öland

Pojkfotboll

Följande spelare har blivit kallade till P03-landslaget & lägret i Göteborg

Pojkfotboll

Jitex Mölndal BK besegrade Bergums IF ”Det gör mig både stolt och glad”

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet