fbpx
Följ oss

Ungdomsfotboll

Intervju: Inför Lennart Johansson Academy Trophy med turneringsansvarige Riki Simic

Publicerad

den

Som ni har kunnat läsa om här på bloggen så är det inte många dagar kvar tills att Lennart Johansson Academy Trophy drar igång på Skytteholms IP i Stockholm.

Läs också: En av Europas största talanger kommer till Lennart Johansson Academy Trophy

Självklart kommer Ungdomsfotboll.se vara på plats för bevaka turneringen. På plats kommer vi bland annat att få se lag som Paris Saint Germain, Arsenal FC, PAOK FC, FC Barcelona, AIK FF, Football Club Internazionale Milano och RCD Espanyol.

Läs också: FC Barcelona, Paris Saint Germain & Arsenal FC kommer till Skytteholms IP, Stockholm

Mitt i alla förberedelser har vi lyckats få en liten intervju med Riki Simic som är ansvarig för Lennart Johansson Academy Trophy.

Förra årets turneringen var första gången vi var på plats för att bevaka turneringen, vi blev oerhört imponerade över evenemanget, lagen, fotbollen vi bjöds på och alla dessa duktiga fotbollsspelare. Hur skulle du vilja summera förra årets turnering?

– Förra året får nog anses ha varit en lyckad helg. Överlag fick vi oerhört mycket beröm av lagen och vi slog rekord i antal unika tittare på LIVE sändningen (ca 24.500st). Vi märker av förra årets kvalité på efterfrågan i år. Många lag och klubbar söker sig till oss och bara ekonomin sätter gränsen egentligen.

Vad kan publiken förvänta sig i år?

– Publiken kan förvänta sig att få uppleva något utöver det vanliga. Totalt deltar 30 st lag från 16 st olika länder. Lagen som bjuds in att delta kommer hit med sina främsta talanger.

FC Barcelona, Juventus, PSG m fl bjuder alltid på en fantastiskt fin fotboll som jag anser varje ungdomstränare och spelare i detta land bör ta del av. Och vill också poängtera att det i år kommer 30st Fifa- och Uefa domare av yttersta högsta klass.

Stark uppställning i år igen, hur är det att jobba med alla dessa storlag och hur går det till när ni får hit storlag som FC Barcelona till exempel?

– Det är ett arbete året om med att få hit dessa klubbar. Storklubbarna har oerhörda krav på allt som rör cupen såsom hotell, planer, mat, bussar, m.m.

Just FC Barcelona är vi extra stolta över då de valt att lägga in denna turnering som en del av deras utbildningsplan. Varje år ska deras främsta P14 lag delta i vår turnering. Totalt åker de på max 3st internationella cuper varje år varav Lennart Johansson Trophy är den enda som alltid är densamma. Det vittnar om att vi gör något bra. Juventus, PSG likaså. De återkommer varje år.

Sedan har vi ju som organisatör såklart alltid en ambition att vilja utveckla och få hit lite nya lag som tidigare inte varit här. Det är en balansgång mellan sportslig utveckling och ekonomi.

Läs också: Pablo Moreno stod för tre av målen i Barcelonas utklassning av AIK

Vad betyder den här turneringen för AIK och ungdomar i föreningen?

– Jag skulle vilja vidga den frågan till vad det egentligen betyder för svensk ungdomsfotboll. Alltså, vi är övertygade om att spelare och ledare, oavsett klubb har något att hämta här denna helg. Som exempel hade vi flera lag och klubbar från Sverige förra året som var här på studiebesök.

För just AIK:s spelare, ledare och förening betyder det såklart väldigt mycket. Att få spela inför storpublik mot några av Europas främsta fotbollstalanger är såklart både motiverande och utbildande. Får ofta höra av föräldrar, ideella och andra positiva krafter inom föreningen att Lennart Johansson Academy Trophy är något unikt och fantastiskt. Tror att det betyder mycket för väldigt många.

Några sevärda lag eller spelare som vi absolut inte får missa i årets turnering?

– Förutom FC Barcelona, Juventus FC, Arsenal FC, Inter Milan, PSG, Espanyol så finns det några andra klubbar jag skulle vilja lyfta fram. Club Brugge från Belgien och FC Groningen från Holland ska bli kul att följa. Och vill verkligen tipsa att kolla in FC Kia från Iran. När vi presenterade via våra sociala medier att FC Kia skulle delta så peakade antalet besökare på hemsidan. Detta lag tror jag kommer vara en utmanare till finalplatsen.

Jag får väl också tipsa om Xavi Simons i FC Barcelona. Han rankas som en av Europas främsta 14 åringar just nu.

Vilket är ditt bästa minne med Lennart Johansson Academy Trophy ?

– Oj det finns många bra och härliga minnen. När FC Barcelonas numera världsberömda spelare Seung Woo Lee, född -98 kom hit blev något att minnas. Förutom hans uppvisning på planen så fick vi kalla in extra vakter som fick hålla reda på alla fans som skulle ha autograf m.m.

Eller när Juventus ledare fick träffa Lennart Johansson och var tvungen att be om en servett för att torka tårarna med, det är stort. Förra året ville Real Madrid vara med, men då var det tyvärr fullt.

****
Vill tacka Riki Simic för att han tog sig tiden att svara på mina frågor. Har ni möjlighet att ta er till Skytteholms IP den 26 – 28 maj så gör det, ni kommer inte att bli besvikna

Mer info om turneringen finner du här: http://lennartjohanssontrophy.se/

Se gärna lite klipp från Lennart Johansson Academy Trophy 2016 här:

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Ungdomsfotboll

Tjäna pengar till laget – tre enkla sätt att få pengar till träningslägret eller fotbollscupen

Publicerad

den

Det finns många saker ett fotbollslag kan sälja för att fylla på lagkassan inför kommande turneringar eller fotbollscuper. Det går att tjäna pengar till laget genom att sälja toalettpapper, kakor, plastpåsar, kaffe, godis och mycket annat. Många av de här produkterna går dock att hitta i en vanlig mataffär till ett billigare pris. När ni ska tjäna pengar till laget är det viktigt att ni tänker på kundernas bästa och försöker välja sådant som både ni i laget och era kunder vinner på. Säljer ni produkter av hög kvalitet är chansen stor att ni får ihop mer pengar totalt. Även om vänner och familj gärna vill stödja er, är det bättre om de också blir nöjda med sina köp så att de gärna handlar nästa gång ni säljer.

Newbody Family är det bästa alternativet

Newbody Family har tre olika alternativ där produkterna är prisvärda, håller hög kvalitet och inte går att hitta på ditt lokala ICA.  Förtjänsten per paket är lite lägre än när man säljer kakor eller kläder med mindre seriösa företag – men kvaliteten är mycket bättre och det går lättare att sälja många paket till många kunder. Antagligen har ni i laget någon gång redan sålt de populära kläderna från Newbody och antagligen tjänade ni riktigt bra på det?

Nu finns det förutom Newbodys strumpor och träningskläder fler varumärken i Newbody Family. Spicy Dream är varumärket om ni vill sälja kryddor för endast 100:- per paket och nya Home Seremonies är Newbodys nya koncept där laget kan sälja jättefin heminredning. Alla paket från Home Seremonies kostar också 100:- för era kunder. För enkelhetens skull går jag igenom alla tre varumärkena nedan.

Newbody – prisvärda kläder som alla känner till

Newbody har hjälpt fotbollslag, klasser och hela föreningar att samla pengar i över 30 år. Det har gett lag och klasser över 1 miljard hittills och varje år generar Newbodys kläder cirka 100 miljoner till föreningslivet. Det är faktiskt dubbelt så mycket som Svenska Spel genererar med Gräsroten.

   Fördelen med Newbody är att många känner till det och vet att kvaliteten är grymt bra. Det gör att det går lätt att sälja till släkt, vänner och familj. Newbodys varumärke är så starkt att inga visningsprodukter behövs, alla som säljer får kataloger med beställningslistor men framför allt en egen webbshop som kan delas med alla som vill handla av dig. Det är väldigt skönt att låta kunderna gå in själva och beställa produkterna de vill ha. 

   Det smarta webbshopssystemet gör också att laget kan få extrapengar av kunder som handlar online. Många vill handla Newbodys kläder och har ni en aktiv försäljning som visas på Newbodys hemsida så kan vem som helst gå in och handla av er online. Ni får lika mycket förtjänst för dessa paket fast kunden betalar online och får kläderna hemskickade till sig. Vart i landet man bor spelar ingen roll, har ni en försäljning kan vem som helst i landet handla av er online. Utnyttja gärna detta och sprid att ni säljer genom att lägga upp länkar online och i sociala medier. Och se till att släkt och vänner som bor långt bort stödjer er ändå genom att handla i er webbshop.

   Nytt för Newbody hösten 2019 är fler prisvärda träningskläder i sortimentet – löparstrumpor, snygga träningstights och sport-bh:ar. Som vanligt finns en uppsjö med strumpor, trosor, kalsonger, t-shirtar och linnen. Basplagg som alla ändå behöver köpa ganska ofta. Det finns ingen anledning att köpa andra strumpor än Newbodys.

   Som ni säkert vet kostar varje 150:- (Newbody har inte höjt priset på 15 år) och ni får alltid 37 kronor av detta till lagkassan. Låter det lite? Det blir ganska mycket när varje spelare i laget sålt 20 paket var, vilket är en helt normal lagförsäljning med Newbody.

Läs mer om hur ni tjäna pengar till laget med Newbody – https://www.newbody.se/tjana-pengar-till-laget

Spicy Dream – sälj kryddor till laget

Vill ni pröva att sälja kryddor med laget är Spicy Dream det självklara valet. En kryddförsäljning kan vara bra om ni nyligen sålt Newbody eller andra kläder och ändå vill kunna erbjuda prisvärda och högkvalitativa produkter till era kunder.

Spicy Dream har samma enkla webbshops-lösning som Newbody och det är enkelt att dela med alla på Facebook eller hemsidan att man säljer matprodukter med laget. För förutom kryddpaket med 5 kryddkvarnar i varje har Spicy Dream många andra paket som passar i alla svenska kök. Nytt för i år är ett paket med honung i fem olika smaker, en perfekt present eller julklapp. Sedan tidigare finns också olivolja, balsamvinäger rapsolja, grillsåser och rub i Spicy Dreams sortiment. Tacopaketet är en storsäljare som är grym att ha hemma.

   Alla paket med Spicy Dream kostar 100:- och ni behåller 27:- till laget. Precis som med Newbody blir det mycket pengar då det är enkelt att sälja väldigt många paket. Alla som säljer får en visningskasse så ni kan visa upp produkterna. Paketen är väldigt snygga och riktigt bra att ha som gå-bort-present. Ett tips inför julen är att köpa ett gäng extrapaket och ha som julklappar.

Läs mer om hur ni tjänar pengar till laget med Spicy Dream: https://www.spicydream.se/tjana-pengar-till-laget

Home Seremonies – Newbodys nya koncept med heminredningsprodukter

Det här kommer bli riktigt populärt. Jag tror man kan tjäna riktigt mycket pengar som både lag och klass om man säljer Newobodys nya koncept Home Seremonies. Det handlar om snygga och prisvärda paket med heminredningsprodukter. Alltså stearinljus, doftljus, handcremer, lyxig tvål, servetter och liknande. Sådant som många vuxna svenskar gärna köper, har hemma och ger bort till varandra.

   Home Seremonies är helt nytt 2019 och det är begränsat antal säljplatser första året. Anmäl intresse för att bli först i Sverige att sälja med laget. Även om det är först till våren 2020 ni skulle vilja testa detta är det bra att anmäla intresse redan nu då intresset är väldigt högt för detta nya spännande koncept.

   Paketen från Homes seremonies är väldigt snygga och lämpar sig väl att ge bort som present eller som julklapp. Perfekt för både er och era kunder. Ni visar upp de fina produkterna med en snygg visningskasse. Alla paket kostar endast 100:- och av dessa går 27:- alltid till laget.

Läs mer om hur ni tjänar pengar till laget med Homes Seremonies: https://www.homeseremonies.se/

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Ungdomsfotboll

Då öppnar Gothia Cup anmälningarna för 2020

Publicerad

den

Världens bästa och största ungdomsturnering Gothia Cup öppnar snart upp anmälningar inför nästa års turnering som spelas den 12 – 18 juli. Den 10 september klockan 10:00 är datumet och klockslaget som du behöver lägga på minnet för att inte missa nästa års turnering.

Läs också: Vi vann Gothia Cup 2019

Nytt för nästa år är att det kommer att finnas öppna klasser för G17 och B17, vid sidan av inbjudningsturneringen Gothia Puma Trophy

– Vi ser att allt fler klubbar fortsätter spela med rena åldersgrupper även i de övre tonåren. Ett stort antal lag har de senaste åren haft en majoritet 16-åringar men fler än två överåriga och därmed tvingats spela i 18-årsklassen. För att undvika att steget ska bli för stort mellan 16 och 18 år, inför vi de nya klasserna för 17-åringar, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz till Gothia Cups hemsida.

Läs också: Vinn gratis deltagande i Gothia Cup 2020

Missa inte att anmäla er så ses vi nästa år här i Göteborg. Anmälan görs via http://www.gothiacup.se

Behöver ni tjäna pengar till laget för att kunna delta i Gothia Cup nästa år? Kika då in bloggens samarbetspartner http://www.newbody.se som kan hjälpa er med detta.

Ses på Gothia Cup 2020!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Ungdomsfotboll

Vi vann Eskilscupen 2019

Publicerad

den

Igår avgjordes Eskilscupen och vi var på plats under finalerna som spelades på Olympia. Vi fick se flera spännande finaler där några lag bjöd på väldigt bra fotboll och många mål vilket var kul.

Läs också: Guld till BK Olympic i Eskilscupen 2019

Här har vi sammanställ alla vinnarna från Eskilscupen 2019. Vi har tagit vinnarna i A-slutspelet och i åldersgrupperna 13 – 16 år. Stort grattis till er!

F13:
1. IFK Göteborg
2. Fortuna FF

P13:
1. Hammarby IF
2. Kinna IF

F14:
1. IFK Göteborg
2. Eskilsminne IF

P14, 11-manna:
1. IF Elfsborg
2. Västra Frölunda IF

Läs också: Eskilscupen: Tack för showen & grattis till guldet IFK Örby

P14, 9-manna
1. Åsa IF
2. Stafsinge IF

F15:
1. IFK Osby
2. Spånga IS FK

P15:
1. BK Olympic
2. Förenade Klippans FF

P16:
1. Eskilsminne IF
2. Lindome GIF

F16:
1. IFK Örby
2. FC Rosengård

Läs också: Guld till IF Elsfborg i Eskilscupen

Tack till Eskilscupen för en fantastiskt turnering. Rekommenderar alla lag att anmäla sig till turneringen nästa år, ni kommer inte att bli besvikna.

Tack även till er lag, spelare och ledare för att jag fått följa er under helgen. Jag hoppas att du följer oss via sociala medier för fler uppdateringar från Ungdomsfotbollen i Sverige, länkar finner du här nedan.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media