Connect with us

Flickfotboll

Intervju: Felicia De Feo inför Regionmästerskapen med Eriksbergs IF

Som vi skrev i tidigare inlägg så spelas alltså Regionmästerskapen den 7-8 februari på olika orter runt om i Västsverige som sedan mynnar ut i ett slutspel i Lundbystrand 27 feb.- 1 mars.

Felicia De Feo och hennes Eriksberg IF tog sig vidare trots att man förlorat finalen i Futsal-DM. Båda finallagen gick vidare till RM och Eriksberg spelar den 8 februari i Ed.

Där väntar tre hungriga lag som skall göra allt för att förstöra Eriksbergs drömmar om hemma-SM i Lundbystrand. För motståndet står, Skövde Kvinnliga IK, QBIK och Herrestads AIF.

Vi tog ett litet snack med deras spelare Felicia De Feo inför helgens Regionmästerskap:

Fråga 1. Ni kom till final i Futsal-DM, en final som ni tyvärr förlorade. Hur mycket har ni tränat på Futsal och trodde ni på att ni kunde ta er hela vägen till final?

Inför Futsal-DM hade vi inte tränat mycket futsal. Vi har kanske haft tre träningar med fullstor inomhusplan. Men vi har däremot spelat ganska många inomhuscuper som de har gått riktigt bra i (Tomtecupen, Olka Sportresor Cup och Ö-bollen), men det är inte riktigt som att spela futsal.

Jag visste att vi hade kapacitet att komma långt i futsal-DM eftersom vi har många duktiga och tekniska spelare som är bra på små ytor. Vi hade självklart som mål att komma hela vägen, men vi fokuserade inte så mycket på de under turneringens gång, vi tog en match i taget och försökte vinna den och att spela så bra som möjligt.

Fråga 2: Förutom finalen, vilken match var tuffast i själva gruppspelet och slutspelet? 
Jag skulle säga att Torslanda och Hovås Billdal var de tuffaste motstånden under DM. Dessa lag är helt olika och är bra på olika saker.

Torslanda är ett mycket fysiskt lag som är svåra att möta. I gruppspelet när vi mötte dem tog de vara på sina målchanser och hade ett bra tempo i sitt spel. Vi hade däremot inte så högt tempo som vi brukar ha och slarvade väldigt mycket. Vi missade även lägen som vi absolut borde gjort mål på.

Matchen mot Hovås Billdal spelade vi riktigt bra och jag tycker att det var våran bästa match under turneringen. Vi försvarade oss väl och lät dem inte komma till många farliga chanser. Våra omställningar var effektiva och vi utnyttjade deras misstag väldigt bra. Men Hovås var inte dåliga. De har ett bra futsal-lag med tekniskt bra spelare och individer som själva kan göra det som krävs för att vinna en match. Men vi lyckades få stopp på deras farliga anfallsspel och vann semifinalen välförtjänt.

Fråga 3: I helgen spelar ni Regionmästerskapet i Futsal. Vad tror du om era chanser där och får vi se er i SM-finalerna som spelas här i Göteborg?
Jag vet nästan ingenting om våra motståndare, men jag är säker på att det kommer krävas att vi är på topp och att vi framförallt håller våra nerver under kontroll för att kunna ta oss vidare till Göteborg. Om vi sätter våra chanser och om vi spelar så bra som jag vet att vi kan göra så kan vi definitivt ta oss till SM-slutspelet.

Vi vill tacka Felicia De Feo för att hon ville ställa upp på intervjun. Vi önskar Eriksbergs IF all lycka till och vi ser gärna att ni spelar SM-finalerna här i Göteborg.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Kopparberg/Göteborg FC värvar talang från Eriksbergs IF - Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Följande spelare kallade till P03-landslaget & lägret på Öland

Pojkfotboll

Följande spelare har blivit kallade till P03-landslaget & lägret i Göteborg

Pojkfotboll

Future Cup ställer in fotbollsfesten! “Hälsa och er säkerhet kommer i första hand”

Ungdomsfotboll

Simon Sjöholm det stora utropstecknet när GAIS besegrade Jönköping Södra

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet