Connect with us

Flickfotboll

Intervju: Att komma med på ett landslagsläger har länge varit ett stort mål för mig

Eriksbergs Michaela De Feo var en av dom tre spelarna från Göteborg som blev uttagen till landslagslägret på Bosön. Här berättar hon lite om lägret och vad hon tar med sig för kunskaper hem bland annat.

Hur kändes det att ta på sig landslagskläderna första gången?
Det kändes otroligt roligt, en speciell känsla. Att komma med på ett landslagsläger har länge varit ett stort mål för mig och när jag satte på mig landslagskläderna kändes det verkligen som om en dröm hade uppfyllts.

Hur kändes det att vara en av dom tre som fick följa med på lägret från Göteborg?
Att vara en av dom tre från Göteborg som kom med kändes hur kul som helst, en ära verkligen. Det var också extra roligt att det var två till från Göteborg som blev kallade till lägret. Eftersom jag känner dom väldigt väl och trivs jättebra tillsammans med dom så var det som en trygghet att ha dom med sig.

Vad tar du med dig för kunskaper hem? och hur känns det inför höstsäsongen med laget?
Lägret var otroligt lärorikt, men också väldigt intensivt. Vi gjorde saker hela tiden och man var tvungen att vara väldigt fokuserad på nästintill allt man gjorde. Sömnen och kosten var en väldigt viktig del på detta lägret. Om man inte skötte det hade man inte klarat av att vara där. Det finns mycket jag kommer ta med mig hem både från träningarna men också från föreläsningarna vi hade på lägret. Vi pratade om hur viktigt det är med passningskvalitén när man kommer upp på internationell nivå då man möter bättre spelare och vi la mycket fokus på att slå hårda passningar. Jag kommer också ta med mig hur fotbollsspelare ska tränar sin fysik och hur viktig fysiken är för att man ska klara av ett sådant högt tempo som det är på landslagslägrena. Sedan har jag fått mycket kunskaper om hur f/15-landslaget kommer att spela, både anfall och försvar samt alla små detaljer som jag kommer ta med mig, då vi inte alls spelar så varken i Eriksberg eller med distriktslaget.

Jag gör min första träning med Eriksberg efter uppehållet idag och jag är riktigt taggad. Det är kul och det känns väldigt bra att höstsäsongen sätter igång snart. Men det kommer att bli en tuff säsong där det gäller att inte tappa några onödiga poäng.

Stort tack till Michaela som ville ställa upp och svara på mina frågor. Önskar Michaela och Eriksberg all lycka till under säsongen.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Första landslagslägret för flickor födda 2006 Första landslagslägret för flickor födda 2006

Första landslagslägret för flickor födda 2006

Flickfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

AFC Göteborgs Pontus Dahbo en av spelarna som blivit kallad till P05-landslaget

Pojkfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Hammarbys Esme Faulds en av spelarna som blivit uttagen till Regionala lägret på Bosön

Flickfotboll

Nina Hertz Saebbö en av spelarna som blivit kallad till Regionala lägret i Uddevalla

Flickfotboll

Följande spelare kallade till P03-landslaget & lägret på Öland

Pojkfotboll


Warning: Undefined array key "align" in /home/rudyalva/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231
Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet