fbpx
Connect with us

Ungdomsfotboll

IFK Göteborgs nya talangsatsning – 2 akademispelare till a-laget varje år

Published

on

Nyligen gick IFK Göteborg ut med information om att de satsar ännu mer på sina egna talanger och akademispelare. Från och med 2018 ska nämligen minst två spelare från den egna akademin erbjudas ett a-lagskontrakt – varje år.

– Det är ett beslut vi känner oss trygga med då vi ser stor potential i akademin, säger sportchefen Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida.

Klubben ska dessutom slå samman U17 och U19 till en elittrupp.
– Det innebär att de kommer närmare a-truppen på alla sätt, vilket både blir lärorikt och en morot. Det blir också lättare för a-laget att plocka upp spelare från elittruppen till träningar, vilket ger fler chansen att få känna på den nivån, förklarar Mats Gren.

Läs också: Blogg: Våga statuera exempel mot rasism!

Jonas Olsson, som är akademiansvarig, är nöjd med satsningen. Han tycker det är viktigt att i akademin kunna ge spelarna rätt förutsättningar och utbildning för att kunna ta sig vidare i karriären.
– Vi vet att det finns spelare som har vad som krävs för att lyckas i IFK Göteborg i framtiden, och detta ökar möjligheterna till det, säger Jonas.

Vi på Ungdomsfotboll.se tycker alltid det är kul när unga fotbollsspelare får bra förutsättningar för att lyckas. Bra initiativ, IFK Göteborg!

(På bilden ser ni Filip Ambroz, en av de lovande spelarna i IFK Göteborgs ungdomsakademi)

 

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media