Connect with us

Pojkfotboll

Halör: Vilmer Larsson sänkte Djurgården – sköt tre poäng till Astrio

SKANÖR. BK Astrio befinner sig i förarsätet kring andraplatsen i grupp 4 av Halör Invitational. Efter en 0-4-förlust mot Malmö FF i premiärmatchen tog hallänningarna revansch – genom att besegra Djurgårdens IF med 1-0 i match nummer två.

I den första halvleken var det också Astrio som var det något vassare laget. De kom med flera inspel och Ludvig Hilberts i DIF-målet stod också för en fin räddning på ett vasst avslut från Leo Hedenberg och för en bra utrusning när Noel Åberg fick ett fint läge.

Offensivt sett skapade Djurgården dock inte särskilt mycket de första 20 minuterna, utan den bästa chansen kom när Fred Swartling slog till på ett tillslag på ett inspel, men fick se bollen smita utanför.

LÄS MER: Halör: HBK:s Albin Binnefors efter premiärsegern: ”Målsättningen är att vinna såklart”

Astrio inledde den andra halvleken starkt och Lukas Svensson fick ett fint läge att ge dem ledningen, men missade bollen i avslutsläget. Istället började Djurgården hota alltmer, då nyinbytte Mohammed Sannoh vållade Astrio-försvaret problem och bland annat hade en boll i stolpen.

Ju längre halvleken gick desto mer tog Astrio dock över. Både Leo Hedenberg och Arian Amouzandeh var nära att pricka nollan men istället var det Vilmer Larsson som, halvvägs in i andra halvlek, placerade in 1-0 bakom Ludvig Hilberts.

David Musaj fick sedan en gyllene chans att punktera matchen men 1-0 stod sig. I slutminuterna hann det dock bli ordentligt nervöst, då Djurgården gång på gång befann sig i Astrios straffområde. Dock utan att få till en kvittering.

LÄS MER: Halör: Richard Ramirez matchvinnare för Haninge

Även om det jublades åt segern fanns det mörka moln på himlen för Astrio (både bokstavligt och bildligt), då Vilmer Larsson linkade av planen i slutminuterna.

– Det blir nog bra tills i morgon, säger Astrio-anfallaren efter matchen, medan han tittar ner på sin lindade fot.

En som imponerade stort i matchen var Astrio-mittfältaren Leo Hedenberg. Han låg bakom en hel del i offensiven men visade sig även besitta en väl fungerande defensiv, då han flera gånger om vann boll på egen planhalva.

LÄS MER: Halör: Mållöst när Landskrona ställdes mot BP

Inför den tredje och avslutande gruppspelsomgången är Malmö FF klara för A-slutspel medan BK Astrio, Djurgårdens IF och Trelleborgs FF gör upp om den andra biljetten till A-slutspelet.

Foto: Segerskytten Vilmer Larsson, BK Astrio.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet