Connect with us

Pojkfotboll

Halör: HBK:s Albin Binnefors efter premiärsegern: “Målsättningen är att vinna såklart”

SKANÖR. Arrangören BK Höllviken klev in i Halör Invitational vid lunchtid på torsdagen. I premiärmötet ställdes de mot Halmstads BK, och efter en händelserik match kunde hallänningarna avgå med en 2-1-seger.

– Vi börjar segt i ett 4-3-3. Det är en ganska smal plan, så det blir trångt i mitten, så vi bytade till ett 4-4-2 så att vi fick ett längre spel med mer i djupled. Sen kom vi igång mer i andra halvlek, säger HBK-anfallaren Albin Binnefors, som är fostrad i HGH FC men som har spelat i Halmstads BK i två års tid.

Fem minuter in i matchen såg det ut som att Sebastian Rigon gav Höllviken ledningen, då han var först framme på en svepande frispark, men målet dömdes bort på grund av offside.

LÄS MER: Halör: Älvsjö och Hässleholm delade på poängen

Istället fungerade målet som en väckarklocka för HBK som bara minuter senare tilldelades en straffspark, sedan Albin Binnefors blivit nerriven. Besnik Callaku tog hand om straffen men Höllvikenmålvakten William Ståhl var med på noterna och räddade straffsparken.

HBK lät sig dock inte nedslås av det utan fortsatte ösa på. Albin Binnefors brände själv två jättelägen innan han några minuter innan halvtidsvilan placerade in 1-0, sedan Elliot Hintsa stått för ett fint inspel.

– Vi kunde nog satt dit ett par fler, säger Albin Binnefors.

Den andra halvleken hann inte mer än dra igång förrän Halmstads BK tilldelades en andra straff. Den här gången tog Lorent Mehmeti hand om straffen och trots att William Ståhl var på bollen kunde Mehmeti utöka till 2-0.

LÄS MER: Halör: Öster vann svängigt möte mot Nacka

Mycket av den andra halvleken handlade därefter om HBK. I slutminuterna väcktes dock ett hopp hos BK Höllviken. Albin Eker snodde då åt sig bollen i straffområdet och reducerade till 2-1.

– Vi hade kontroll på matchen men nu i slutet slarvade vi och släppte in ett mål, säger Binnefors.

Hann det bli nervöst?
– Nej, inte direkt.

Närmare än ett reduceringsmål kom dock inte Höllviken, och istället kunde Halmstad avgå med segern. Helt enligt planerna, då HBK siktar på att ro hem Halör Invitational.

– Vinna, såklart. Att komma så högt som möjligt.

Vad tror du om era chanser till det?
– Jag tror vi kan vara där uppe och kampas.

Vad behöver ni förbättra då?
– Kanske bli lite mindre nervösa. Det var lite nervöst. Det kanske är för att det var första matchen men lite mindre nervositet och mer säkerhet i spelet.

LÄS MER: Halör: Richard Ramirez matchvinnare för Haninge

Även om det “bara” blev en uddamålsseger var det många som imponerade i Halmstad. Av de åtta lag undertecknad hann se under förmiddagen var HBK troligen det som imponerade mest. En som stack ut lite extra var Albin Ahlstrand, som imponerade med sin utmärkta teknik och blick för spelet.

Höllviken var dock långtifrån oävna och framförallt lagkapten Josef Resk gjorde en stark insats, då han framstod som en tvättäkta mittbacksgeneral.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet