Connect with us

Pojkfotboll

Halör: Öster vann svängigt möte mot Nacka

SKANÖR. Efter att IFK Haninge besegrat Kvarnby IK med 1-0 tog den andra matchen i grupp 1 plats mellan Östers IF och Nacka FC. Även om det var Nacka som hade det mesta av spelet kunde Öster avgå med en 3-2-seger, efter en dramatisk match..

Läs också: Halör: Richard Ramirez matchvinnare för Haninge

Under stora delar av första halvlek var det Nacka som förde matchen. Med ett tålmodigt passningsspel höll de i bollen och i den åttonde minuten kom också deras bästa chans.

Efter att ha byggt upp anfallet gick bollen ut till Gabriel Messili som drog iväg ett jätteskott – som dock gick i ribban. Returen gick ut till Filip Haglund, vars avslut även det gick ribba ut.

Nacka fortsatte efter de två jättechanserna att mala på men utan att skapa särskilt mycket mer. Istället var det Öster som under halvlekens fem sista minuter gjorde både 1-0 och 2-0. Båda gångerna var det Max Eriksson som höll sig framme.

Läs också: Halör Invitational: Här är Ungdomsfotbolls schema

Först lyfte Öster in en lång frispark som Eriksson knoppade in på ett fint sätt, vid ett av de första tillfällena som Växjölaget kom framåt i banan. Bara minuter senare såg Max Eriksson också till att utöka ledning. Han snodde då åt sig bollen från en försvarare och kunde kyligt placera in 2-0.

Stockholmarna gav dock inte upp för det. I andra halvlek fortsatte Nacka mala på och med drygt tio minuter kvar gav det också utdelning. Victor Andersson i Nacka snodde då åt sig bollen långt fram, kom igenom i ett friläge och placerade in 2-1.

I slutminuterna kom också 2-2. På en hörna nådde nr 22 i Nacka högst och där och då trodde nog de flesta att matchen skulle sluta oavgjort. Men en tredje fast situation skulle bli avgörande. Kort efter kvitteringsmålet vann Öster nämligen en frispark strax över på Nackas planhalva. I röran framför målet nådde Albert Östenberg högst och nickade in matchavgörande 3-2 till Öster.

Läs också: Ålborg: Bergums IF premiärvann mot CV Wieringermeer

Matchens stora spelare var givetvis Max Eriksson. Även om Öster var tillbakapressade i inledningen tyckte jag att han imponerade med sin avighet, blick för spelet och ovanliga kombination av storlek och teknik. Med sina två mål visade han också upp en imponerande avslutsteknik och det råder inte någon tvekan om att Eriksson var man of the match.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet