Connect with us

Pojkfotboll

Halör: Richard Ramirez matchvinnare för Haninge

SKANÖR. Då var Halör Invitational igång. Morgonens första match tog plats mellan IFK HaningeKvarnby IK i grupp 1. En tajt drabbning slutade i en 1-0-seger för Haninge.

Under den första halvleken kände lagen på varandra och det var mycket längre bollar. Målchanserna var under den inledande kvarten få men IFK Haninge fick efter cirka 16 minuters spel ett gyllene läge att ta ledningen.

Efter att ha nått högst på en hörna såg det ut som att stockholmarna skulle ta ledningen men Kvarnby-målvakten Christoffer Ekberg var snabbt nere och räddade bollen, samt tog hand om returen.

LÄS MER: Halör Invitational: Här är Ungdomsfotbolls schema

Bara minuter senare, precis innan halvtidsvilan (i gruppspelet är matcherna 2×20 minuter), hade Kvarnbys Edijon Maliqi ett jätteläge. Ett inlägg nådde fram till honom och efter att ha vänt runt slog han, via en försvarare, bollen i stolpen.

Den andra halvleken hann sedan knappt börja innan Haninge gjorde 1-0. Efter att ha tilldelats en straffspark var Richard Ramirez stensäker från elva meter – och dundrade in ledningsmålet.

Haninge bevakade därefter sin ledning men under de fem sista minuterna inledde Kvarnby en massiv anstormning och radade upp målchanser. Det var giftiga frisparkar, hörnor som sånär nickades in och fina inspel där avsluten gick över. De lyckades dock inte få in någon boll och Haninge kunde avgå med segern.

LÄS MER: Ungdomsfotboll.se åker på turné

Tycker att Richard Ramirez i Haninge gjorde en fin första halvlek, då han imponerade med sin speluppfattning. Den andra halvleken handlade mycket om Kvarnby och där var det Aladin Malkoc på innermittfältet som stack ut, då han visade sig vara en tvåvägsmittfältare som dirigerade spelet och vann tillbaka boll.

Övriga lag i grupp 1 är Östers IF och Nacka FC.

// Robert Rosén 

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet