fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Halör: Richard Ramirez matchvinnare för Haninge

Published

on

SKANÖR. Då var Halör Invitational igång. Morgonens första match tog plats mellan IFK HaningeKvarnby IK i grupp 1. En tajt drabbning slutade i en 1-0-seger för Haninge.

Under den första halvleken kände lagen på varandra och det var mycket längre bollar. Målchanserna var under den inledande kvarten få men IFK Haninge fick efter cirka 16 minuters spel ett gyllene läge att ta ledningen.

Efter att ha nått högst på en hörna såg det ut som att stockholmarna skulle ta ledningen men Kvarnby-målvakten Christoffer Ekberg var snabbt nere och räddade bollen, samt tog hand om returen.

LÄS MER: Halör Invitational: Här är Ungdomsfotbolls schema

Bara minuter senare, precis innan halvtidsvilan (i gruppspelet är matcherna 2×20 minuter), hade Kvarnbys Edijon Maliqi ett jätteläge. Ett inlägg nådde fram till honom och efter att ha vänt runt slog han, via en försvarare, bollen i stolpen.

Den andra halvleken hann sedan knappt börja innan Haninge gjorde 1-0. Efter att ha tilldelats en straffspark var Richard Ramirez stensäker från elva meter – och dundrade in ledningsmålet.

Haninge bevakade därefter sin ledning men under de fem sista minuterna inledde Kvarnby en massiv anstormning och radade upp målchanser. Det var giftiga frisparkar, hörnor som sånär nickades in och fina inspel där avsluten gick över. De lyckades dock inte få in någon boll och Haninge kunde avgå med segern.

LÄS MER: Ungdomsfotboll.se åker på turné

Tycker att Richard Ramirez i Haninge gjorde en fin första halvlek, då han imponerade med sin speluppfattning. Den andra halvleken handlade mycket om Kvarnby och där var det Aladin Malkoc på innermittfältet som stack ut, då han visade sig vara en tvåvägsmittfältare som dirigerade spelet och vann tillbaka boll.

Övriga lag i grupp 1 är Östers IF och Nacka FC.

// Robert Rosén 

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media