Connect with us

Flickfotboll

Halör: Nacka FC vann guld i F15-klassen

HÖLLVIKEN. Halör Invitational avslutades med A- och B-finalerna. Undertecknad var på plats i Höllviken, för att följa finalen mellan Hammarby IF och Nacka FC i A-slutspelet.

Stockholmsderbyt var en tajt drabbning där Nacka FC till slut kunde gå vinnande ur striden med 2-1.

– Det känns bra. Vi hade ett kraftigt bollövertag och jag tycker vi var väldigt värda vinsten, säger matchvinnaren Maja Sundqvist.

Det var också Nacka som förde spelet från start, men mot ett lågt försvarande och fysiskt större Hammarby hade Nacka svårigheter att skapa några rejäla målchanser.

LÄS MER: Halör: Nacka finalklara – slog ut fjolårsmästarna

Efter drygt halva första halvlek kom dock drömläget för Nacka. Vera Birgersson gick omkull i offensivt straffområde och domaren hade inget annat val än att peka på straffpunkten. Då klev dock Hammarby-målvakten Nelly Arvidsson fram med en fin straffräddning, och 0-0 stod sig.

Istället stack Hammarby upp i ett anfall och med ett av sina få, ja, kanske enda, skott på mål tog de ledningen med 1-0. Bollen gick då ut till Rebecka Lindström som med ett välplacerat avslut sköt in ledningsmålet.

Ledningen höll sig dock inte länge. Strax innan halvtidssignalen ljöd fick Nacka-kaptenen Mira Axelsson till en drömträff och sköt in 1-1 från långt håll.

Den andra halvleken fortsatte på samma vis som den första. Med ett Nacka som höll i bollen men egentligen inte skapade några större farligheter, medan Hammarby låg långt nere och hade koll på Nacka-spelarnas attacker.

LÄS MER: Halör: Hammarby klara för semifinal: ”Nu vill vi ta revansch”

Med drygt sex minuter kvar av matchen, som gick mot straffläggning, klev Maja Sundqvist dock fram. Efter att Nacka vunnit en offensiv frispark fick Vendela Saving på en fin träff. Nelly Arvidsson räddade dock skottet och den efterföljande returen – men på den andra returen större Maja Sundqvist in 2-1.

Ett mål som visade sig räcka för att Nacka skulle ta hem guldet i Halör Invitational 2019.

– Det var jätteskönt då kände jag att vi skulle vinna, säger Maja Sundqvist, som beskriver anledningarna till att Nacka vann enligt följande:

– Vi ville verkligen vinna, peppade varandra och körde ett väldigt bra spel.

LÄS MER: Halör: Skepplanda och Nacka kryssade i gruppfinalen

Nacka FC kändes som en klart värdig vinnare av Halör Invitational, även om det måste vara tungt för Hammarby att förlora i finalen för andra året i rad.

Tycker att Greta Ståhl imponerade i finalen, från sin lågt sittande mittfältsposition. Den stora nyckelspelaren hos Nacka var dock Vendela Saving, som låg bakom 2-1-målet och efter tre starka dagar också korades till turneringens bästa spelare.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Sverige gör sig redo för F17-EM Sverige gör sig redo för F17-EM

Sverige gör sig redo för F17-EM

Flickfotboll

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet