fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Halör: Skepplanda och Nacka kryssade i gruppfinalen

Published

on

HÖLLVIKEN. Två lag som imponerade under den första speldagen av Halör Invitational var Skepplanda BTK och Nacka FC. De tog då två segrar vardera och således skulle de göra upp om gruppsegern på fredagsförmiddagen.

En tajt drabbning slutade 0-0, vilket fick Skepplanda att jubla då de vann gruppen tack vare fler gjorda mål än Nacka.

Den första halvleken var väldigt tillknäppt, med få, knappt några, målchanser. Den vassaste chansen hade egentligen Skepplandas Thea Sundling som testade från distans, men fick se avslutet räddas.

LÄS MER: Halör: Här är Ungdomsfotbolls schema för dagen

Nacka tog därefter över spelet alltmer men mot det kompakta Skepplanda-försvaret hade de svårigheter att skapa några ordentliga målchanser. Stockholmskorna bjöd däremot på flera fina kombinationer, men ställdes gång på gång i Skepplandas offsidefällor.

Ett Nacka i behov av en seger fortsatte sedan att trycka på i den andra halvleken. Den bästa chansen kom också relativt tidigt. Vendela Saving slog då en väldigt fin frispark, där Hanna Karlsson visade sin klass och räddade det vassa avslutet.

Stockholmskorna fortsatte sedan mala på men hade svårigheter att skapa några ordentliga målchanser i det öppna spelet. Istället kunde Skepplanda bevaka 0-0-resultatet och bärga gruppsegern.

LÄS MER: Halör: Frida Krantz sköt Hammarby till gruppseger

Då båda lagen hamnade på sju poäng och +3 i målskillnad kom antalet gjorda mål att avgöra. Skepplanda gick vinnande ur den striden, då de hade 4-1 i målskillnad kontra Nackas 3-0.

Imponerades av flera spelare i Nacka men tycker att Vendela Saving (född 2005) på innermittfältet stack ut lite extra. En kort innermittfältare med fin teknik och underbar bollkontroll. I Skepplanda var det, föga förvånande, en defensiv spelare som stack ut mest.

LÄS MER: Halör: Deniz Salievski och hans MFF vill få revansch på HBK

Mittbacken Emma Molin gjorde en storstilad insats och imponerade såväl med sitt luftspel som sin placeringssäkerhet och brytförmåga.

Övriga lag i gruppen var FC Rosengård och danska Hellerup IK 2.

Foto: Fr. v. Linnea Enyck och Hanna Karlsson, Skepplanda BTK.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss