fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Halör: Frida Krantz sköt Hammarby till gruppseger

Published

on

HÖLLVIKEN. Vår bevakning av Halör Invitational går vidare. Efter att ha följt P15-turneringen under gårdagen är undertecknad i dag på plats i Höllviken för att följa F15-turneringen.

Det är onekligen full rulle i Höllviken under dagen, då Halör Cup för 10-åringar avgörs på Höllviken IP medan F15-turneringen avgörs på en konstgräs- och en gräsplan intill varandra.

Dagens första match blev den mellan BK HöllvikenHammarby IF, där Hammarby säkrade gruppsegern efter en 1-0-seger mot arrangören.

LÄS MER: Halör: Här är Ungdomsfotbolls schema för dagen

I den första halvleken var det ett jämnt spel, även om Hammarby var laget som pressade lite mer. Höllviken var dock inte ofarliga och Tova Persson var ytterst nära att ge arrangörerna ledningen, då hon slog en lång frispark som seglade förbi samtliga spelare men gick strax utanför stolpen.

Hammarby styrde därefter stora delar av den andra halvleken. Direkt i inledningen var Esme Faulds ytterst nära att ge Bajen ledningen men avslutet räddades av Filippa Nordbladh.

Kort därefter hade Hammarby en boll i ribben och en stund senare slog Kajsa Ekmyr Garpenbeck en frispark i ribban. Stockholmskornas ledningsmål skulle så småningom också komma.

LÄS MER: Halör: Deniz Salievski och hans MFF vill få revansch på HBK

På en frispark från långt avstånd drog Frida Krantz till – och fick se bollen segla in i nättaket, då hon gjorde 1-0 till Hammarby.

Höllviken försökte därefter få till en kvittering men den vassaste chansen kom egentligen när Tova Persson hade ett genombrott men inte fick ordning på sitt avslut.

I slutminuterna hade Esme Faulds sedan en vass möjlighet att utöka Hammarby-ledningen, då hon rann igenom Höllviken-försvaret, men inte förmådde att få in bollen.

LÄS MER: Halör: LB07 tog andra raka – besegrade Karlskrona

Imponerades av just Esme Faulds, som med sin snabbhet och teknik ställde till med stora problem för skånskornas försvar.

Grupp 1 är nu avgjord och Hammarby får med sig Eskilsminne IF till A-slutspelet medan Lindsdals IF och BK Höllviken får spela B-slutspel.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media