fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Halör: LB07 tog andra raka – besegrade Karlskrona

Publicerad

den

SKANÖR. LB07 (även känt som IF Limhamn Bunkeflo) har inlett Halör Invitational starkt. En 3-2-seger i Skånederbyt mot Landskrona BoIS följdes under eftermiddagen upp med en 2-1-seger mot FK Karlskrona.

Den första halvleken var händelserik – och tajt. Karlskrona skapade inledningsvis något mer chanser, där det framförallt var Olle Bonnier Fryksén och Hugo Ringborn som var framme och nosade på ett mål.

Med fem minuter kvar av första halvlek tog matchen fart på allvar. LB07 skapade då ett gäng vassa chanser och till slut kunde även William Werlerstam göra 1-0 till skåningarna.

LÄS MER: Halör: Öster vann svängigt möte mot Nacka

Repliken kom dock omedelbart. På en frispark, strax utanför straffområdet, visade Erik Lindgren sin känsla och hängde dit 1-1. Glädjen blev dock kortvarig, då Tristan Wictor Pedersen på en framspelning av Hugo Löfgren åter gav LB07 ledningen innan halvtidssignalen.

I den andra halvleken var det mycket kamp och ett jämnt spel, men få riktigt bra målchanser. Karlskrona pressade dock på för att få med sig åtminstone en poäng och bjöd på såväl mäktiga distansskott som sånär en repris av Erik Lindgrens 1-1-mål – men denna gång tippades bollen över.

Mitt i den intensiva kvitteringsjakten kunde LB07 dock stänga matchen. Tristan Wictor Pedersen höll sig framme när bara minuter återstod och såg med sitt andra mål för matchen till att göra 3-1.

LÄS MER: Halör: Mållöst när Landskrona ställdes mot BP

Den speciella matchbilden, med mycket kamp och avblåsningar, gjorde att det var svårt för spelarna att sticka ut mer än i enstaka sekvenser. Imponerades dock av Hugo Löfgren, som förvisso bara spelade i första halvlek, men då ständigt var spelbar och visade sig vara såväl löpvillig som passningsskicklig. Egenskaper som när allt summeras är oerhört värdefulla hos en innermittfältare.

Resultatet innebär att LB07 inför den sista gruppspelsmatchen på fredag redan är klara för A-slutspelet, medan det står klart att FK Karlskrona får spela B-slutspel.

Foto: Tristan Wictor Pedersen, LB07.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media