Connect with us

Pojkfotboll

Halör: LB07 tog andra raka – besegrade Karlskrona

SKANÖR. LB07 (även känt som IF Limhamn Bunkeflo) har inlett Halör Invitational starkt. En 3-2-seger i Skånederbyt mot Landskrona BoIS följdes under eftermiddagen upp med en 2-1-seger mot FK Karlskrona.

Den första halvleken var händelserik – och tajt. Karlskrona skapade inledningsvis något mer chanser, där det framförallt var Olle Bonnier Fryksén och Hugo Ringborn som var framme och nosade på ett mål.

Med fem minuter kvar av första halvlek tog matchen fart på allvar. LB07 skapade då ett gäng vassa chanser och till slut kunde även William Werlerstam göra 1-0 till skåningarna.

LÄS MER: Halör: Öster vann svängigt möte mot Nacka

Repliken kom dock omedelbart. På en frispark, strax utanför straffområdet, visade Erik Lindgren sin känsla och hängde dit 1-1. Glädjen blev dock kortvarig, då Tristan Wictor Pedersen på en framspelning av Hugo Löfgren åter gav LB07 ledningen innan halvtidssignalen.

I den andra halvleken var det mycket kamp och ett jämnt spel, men få riktigt bra målchanser. Karlskrona pressade dock på för att få med sig åtminstone en poäng och bjöd på såväl mäktiga distansskott som sånär en repris av Erik Lindgrens 1-1-mål – men denna gång tippades bollen över.

Mitt i den intensiva kvitteringsjakten kunde LB07 dock stänga matchen. Tristan Wictor Pedersen höll sig framme när bara minuter återstod och såg med sitt andra mål för matchen till att göra 3-1.

LÄS MER: Halör: Mållöst när Landskrona ställdes mot BP

Den speciella matchbilden, med mycket kamp och avblåsningar, gjorde att det var svårt för spelarna att sticka ut mer än i enstaka sekvenser. Imponerades dock av Hugo Löfgren, som förvisso bara spelade i första halvlek, men då ständigt var spelbar och visade sig vara såväl löpvillig som passningsskicklig. Egenskaper som när allt summeras är oerhört värdefulla hos en innermittfältare.

Resultatet innebär att LB07 inför den sista gruppspelsmatchen på fredag redan är klara för A-slutspelet, medan det står klart att FK Karlskrona får spela B-slutspel.

Foto: Tristan Wictor Pedersen, LB07.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet