Connect with us

Flickfotboll

Halör: Nacka finalklara – slog ut fjolårsmästarna

HÖLLVIKEN. Tredagarscupen Halör Invitational har gått in på sin sista speldag. Liksom i går befinner sig undertecknad i Höllviken, för att följa F15-turneringen.

I A-slutspelet väntade en högintressant semifinal mellan Södra Sandby IF, som vann Halör Invitational förra året, och Nacka FC, som vann Gothia Cup förra sommaren. Två tekniska, spelskickliga, bolltrillande och unga – det var bara en spelare född 2004 på plan – lag.

Till slut var det Nacka FC som kunde dra det längsta strået, då de besegrade Södra Sandby med 3-1.

– Det känns jättebra. Jag tycker vi har spelat jättebra i cupen. Vi har spelat vårt spel, säger Nacka-mittfältaren Vendela Saving om finalplatsen.

LÄS MER: Halör: Skepplanda och Nacka kryssade i gruppfinalen

Matchen var tajt från start och båda lagen hade till en början svårigheter att ta sig igenom motståndarförsvaret, och komma till några riktiga målchanser. I den 19:e minuten kunde Nacka dock ta ledningen – via ett drömmål av Mira Axelsson som drog till med ett långskott som seglade in i mål.

Baklängesmålet fick Södra Sandby att vakna till och i den 26:e minuten kvitterade Linnéa Philipsson, då hon på en framspelning av klippte till direkt.

De återstående minuterna innan halvtid pressade sedan Södra Sandby på för ett ledningsmål, men utan att få in bollen.

Den andra halvleken hann sedan inte mer än börja när Michelle Rinaldo lyfte in 2-1 för Nacka. Hon fick då bollen vid straffområdeslinjen och lyfte kyligt in bollen över Emelie Alklint i Södra Sandbys mål.

LÄS MER: Halör: Hammarby klara för semifinal: ”Nu vill vi ta revansch”

Båda lagen hade sedan fina chanser att göra ytterligare mål, men först i den 56:e minuten spikades slutresultatet. Kornelia Starczynska spelade då fram Vendela Saving, som med ett riktigt skyttedrottningsavslut la in 3-1 för Nacka.

– Jag tycker vi spelade väldigt bra. De var väldigt tekniska men vi klarade det väldigt bra och kämpade på jättebra, säger Vendela Saving, som inledde karriären i Nacka FC:s föregångare Boo IS.

Vad känner du att det är som gör att ni vinner?
– Vi har vår teknik och vi kämpar väldigt hårt. Vi ger inte upp.

Semifinalen var väldigt välspelad och det var kul att se två så pass spelskickliga lag ställas mot varandra. Jag hann se båda lagen i går och precis som då tyckte jag Vendela Saving imponerade, med sin suveräna bollbehandling. Även Lea Lindstedt gjorde en fin match som mittback – och visade upp en fin blick för spelet.

LÄS MER: Halör: Ebba Svensson nöjd efter Osbys gruppseger: ”Vi ger aldrig upp”

I Södra Sandby imponerades jag framförallt av Linnéa Philipsson, som är en rivig anfallare med ett bra klipp i steget, och som ständigt orsakade trubbel för Nackas försvar.

För Nacka FC väntar nu ett Stockholmsderby mot Hammarby IF i finalen, sedan Hammarby besegrat Skepplanda BTK med 3-1 i den andra semifinalen.

– Det känns väldigt bra. Jag tror vi kommer fortsätta spela vårt spel och jag tror att vi kan vinna.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Sverige gör sig redo för F17-EM Sverige gör sig redo för F17-EM

Sverige gör sig redo för F17-EM

Flickfotboll

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll


Warning: Undefined array key "align" in /home/rudyalva/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231
Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet